Ronol Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 W1Michal, dzięki. Ja jednak pisze w kwestii... jasnego lekieru kolor - określony jako pisek pustyni faktyznie można go tak nazwać - czyli jasny, lekko ciepły kolorek...ale patrzac,ze najbliższe 10 dni to w kolko "przelotneo opady i deszcz" martwi mnie to,ze mocno mi osłabi wosk...i cały wygląd obecny
639 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Witam Panowie. Przymierzam sie do Sonaxa BSD. Na lakierze bedzie albo Megs#16 albo Megs Ultimate Paste Wax. Czy ktos stosowal BSD na mazidla od Megsa?
atvmmz Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 639, A w obecna porę roku nie lepiej stosować normalne QD BSD jest dobry w okresie jesienno zimowym.
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 A może, zamiast AF Finale, zastosować Chemical Guys Hybrid V7 ? Co prawda to hybrydowy środek, ale czytałem, że jest to lepszy (choć droższy) QD od Finale...
iljash Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Jakie kropelkowanie macie po zastosowaniu UQD ? Wiadomo, ze SONAX BSD to to nie jest, ale u mnie kropelkowanie jest praktycznie zerowe, tak jak na golym lakierze bez zadnego zabezpieczenia
MatthewG Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 U mnie ładnie kropelkował z tego co pamiętam.
Maciej WTN Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Który Quick Detailer najlepiej radzi sobie z waterspotami?
malkolm Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Jakie kropelkowanie macie po zastosowaniu UQD ? bardzo fajne, potrafi utrzymać się kilka myć Który Quick Detailer najlepiej radzi sobie z waterspotami? bardzo fajnie radzi sobie KOCH-CHEMIE, ale niestety zabezpieczenie które zostawia jest bardzo marne
misoch Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Jakie kropelkowanie macie po zastosowaniu UQD ? Nie pamiętam jak wyglądały kropelki, ale wodę odpychał jak głupi, tzn. hydrofobowo działa bardzo dobrze. U mnie skutecznie poprawiał Collinite.
maciek-drummer Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Czy ktoś z Was używał takiego Quick Detailera - Shiny Garage Almond, szukałem na forum testów i niestety nic się nie udało, jakie są Wasze spostrzeżenia ?
ktm950 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Jak dla mnie taki zwykły detailer. I w tym jak dla mnie jest problem. Nie wyróżnia się w moim odczuciu niczym specjalnie, a i cena jest dosyć mało atrakcyjna. Wolę zdecydowanie bardziej PB S&G.
Chudek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 a ja bym polecił quick detailera od SG bardzo fajny efekt i miło sie z nim pracuje.
sebas1 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 -Maciek-, Jak dla mnie qd sg jest bardzo fajny.. uwielbiam jego migdałowy zapach.. jako półka do 50zł jest jak najbardziej spoko.. porównanie mam z duraglossem 921 którego zapach mi w ogóle nie pasuje aplikacja absolutnie.. Jak dla mnie sg łatwiej też wypracować na lakierze. W porównaniu do megsa np moje odczucia są porównywalne ale z racji zapachu i ceny wybieram sg. W kolejce czeka jeszcze chg v07 którego zapach pomarańczy sprawia że mam ochotę go wypić.. zobaczymy jak się będzie nim pracowało
asia.taka Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Czy ktoś z Was używał takiego Quick Detailera - Shiny Garage Almond, szukałem na forum testów i niestety nic się nie udało, jakie są Wasze spostrzeżenia ? Bardzo fajny QC "Shiny Garage Almond" na początku bardzo sceptycznie odnosiłam się do niego, ale po pierwszym użyciu wrażenie z daleka ok. Czarnemu autu nadał blask. Na aucie nie było żadnego wosku czy cokolwiek. Po kilkukrotnym użyciu po każdym myciu na aucie poginęły małe ryski czy swirle. Dopiero jak skończyła się butelka mogę powiedzieć ze działa bardzo dobrze. Każdemu polecam i co najważniejsze bardzo łatwo się go wypracowuje.
maciek-drummer Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedzi, jak skończy mi się Finale to się skuszę na SG
Chat Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Czy ktoś z Was używał takiego Quick Detailera - Shiny Garage Almond, szukałem na forum testów i niestety nic się nie udało, jakie są Wasze spostrzeżenia ? Określiłbym go mianem "zwyklak". Moim zdaniem połysk, przyciemnienie dużo lepsze w przypadku AF, S&G czy nawet UQD Megsa. Fajny zapach.
Aivars Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 A moze ktos porownac fk#425 do af finale?
Moderator rychu Opublikowano 13 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Po obu lakier mocno śliski. AF lepiej pachnie, ale teraz jest nowa wersja o innym zapachu. Z docieraniem obu nie miałem nigdy problemów.
Aivars Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Po obu lakier mocno śliski.AF lepiej pachnie, ale teraz jest nowa wersja o innym zapachu. Z docieraniem obu nie miałem nigdy problemów. Dziekuje a np przyciemnianie lakieru i ogolne wow jesli chodzi o wyglad? Bo mam jeszcze litr fk ale zastanawiam sie nad finale. A efekt antystatyczny?
Chat Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Oba dają podobny efekt z z lekkim +1 dla AF. U mnie FK latem trochę się maże, dlatego wolę go stosować, gdy temp. za oknem po niżej 10. AF bardziej na naturalne woski, a FK na selanty. Poza tym moim zdaniem to czołówka QD.
Moderator rychu Opublikowano 13 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Przyciemniania nie zauważyłem, ale lakier srebrny i szczególnie nie zwracam na to uwagi. Wygląd - głównie używałem ostatnio finale i idzie się dopatrzyć poprawy wyglądu po zastosowaniu. Nie robiłem bezpośredniego porównania w odpychaniu kurzu, trzeba będzie potestować 50/50na dachu Finale kupiłem m.in. dla super zapachu. Obecna wersja podobno już tak nie pachnie, więc pewnie zostałbym przy FK.
Aivars Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Dziekuje Wam bardzo za opinie Jednak zostane przy FK, chyba, ze trafi sie jakas okazja na naszej gieldzie
Tomek WRO Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Aivars, wypróbuj Pro Detailera jak będziesz miał okazję. Porównując go do AF to plus dla AF właśnie
Rekomendowane odpowiedzi