Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
działaniu takim lub bardzo przyblizonym do FK425

a jakie to jest to działanie specjalne jego ? :o

Opublikowano

znaczy specjalne działanie ?:D hmmm... jak dla mnie pozostawia lepszy błysk niż Sonax BSD miałem do czynienia tylko z tymi dwoma

Opublikowano
lepszy błysk niż Sonax BSD

to się akurat zgadza :mrgreen: ,z tych trzech co podałeś każdy da lepszy błysk ;)

Opublikowano
Co sądzicie o K2 SPECTRUM - QUICK DETAILER czy to 'prawdziwy' QD?

Naprawdę daje radę 8-)

Opublikowano

@kubik

Miałeś to cos? Przymierzam się bo cena niby 35zl mam pod ręką w markecie 750ml. Tylko czy naprawdę nie rysuje przy lekkich zabrudzeniach?

Opublikowano

To jest na kurz, odciski palców i plamy po wodzie. Jeśli tak definiujesz lekkie zabrudzenia to możesz smarować; przed QD i tak trzeba spłukać auto wodą, no chyba, że zakurzyło Ci się w garażu.

Opublikowano

Polecicie lepszy QD od Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine? Głównie aplikuję go po umyciu i zawsze po renowacji lakieru na drugi dzień po spolerowaniu, wygrzaniu i wyleżeniu się Zymola Carbon na karoserii i zastanawiam się czy jest jakiś lepszy QD. Jestem z niego zadowolony, ale jak jest coś lepszego to czemu by nie wypróbować ;)

Drugie pytanie czy ewentualnie jest jakiś QD, który można stosować na nieco mokrą karoserię?

Opublikowano

Extra Slick na Carbona się średnio nadaje btw? Podstawowe pytanie czego oczekujesz od qd za jaką kase i na jakie woski ma ten qd będzie aplikowany..

Opublikowano
Extra Slick na Carbona się średnio nadaje btw? Podstawowe pytanie czego oczekujesz od qd za jaką kase i na jakie woski ma ten qd będzie aplikowany..

Aplikacja na Carbona. Co do kasy to w sumie nie ma to znaczenia. Najważniejsze to żeby nie tracić zabezpieczenia wosku i wet looku jaki daje HDC czy RC Lusso.

Opublikowano

Ostatnio będąc u MX kupiłem QD od Surf City Garage. Oglądając reklamówkę producenta produkt wydawał się jeszcze ciekawszy. Ale do rzeczy, zapach bardzo fajny. Pachnie identycznie jak guma Orbit Różowa i CS Balboa Bubblegum. Producent deklaruje dwu krotne podbicie blasku i coś w tym jest, choć na pewnie nie dwa razy. Przy oklejeniu taśmą na sztywno panelu widać gdzie jest QD. Nie mazał się. Można spokojnie zrobić samochód jedną fibrą ( ja używałem niebieskiego URBANa). Jedyny minius jak dla mnie to opakowanie. Lubię jak butelka jest przeźroczysta a w tej nawet pod słońce nic nie widać. :)

Opublikowano
Najważniejsze to żeby nie tracić zabezpieczenia wosku
no właśnie FK 425 to qd na syntetyki, na woski naturalne nadaje się słabo, można spodziewać się pogorszenia trwałości wosku chociaż na to czasem też nie ma zasady....
Opublikowano

Jestem zielony w tych sprawach, a więc mam pytanie co będzie najlepszym wyborem, dla początkującego detailera :P

1. UQD

2. QD+

3. ValetPRO Citrus Bling

4. Tenzi QD??

Lakier raczej ciemny.