matek55 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Panowie powoli zbliza sie wiosna i kłade FK1000P jaki dobrać do tego QD ? Zalezy mi na śliskości i zeby kurzu tak szybko nie łapał myśle o AF, FK, albo coś z megsa. A moze dodacie cos od siebie . Lakier srebrny pozdro
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Potwierdzam.Swego czasu srebrna foka dostawała FK 425. Spełni zadanie!
matek55 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 No to chyba wybór padł a gdzieś czytałem, ze jest jakiś tłusty czy to nie przeszkadza ?
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Tłusty? Ja nie zauważyłem.
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 matek55, to jakieś bzdury.
matek55 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 No to wszystko wiemy dzieki chłopaki
sq8shq Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Koledzy a co powiedziec na temat AutoBrite Berry Blast Detailer? Cenowo jest bardzo dobrze (litr koncentratu 70zl i rozrabiamy go 1:3 jak dobrze rozumiem). Ktos uzywal? jakies spostrzezenia? jak bardzo zmienia kropelkowanie i wyglad wosku? osobiscie troche zastanawia mnie czy to nie bedzie to samo co rozrobiony dopowiednio ONR (po opisie producenta tak by to wygladalo...)
art'ek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 sq8shq, mam ale nie uzywalem - pachnie przyjemnie slodko cukierkowo i rozcienczylem wlasnie 1:3 jako QD jako nierozcieczony niby moze byc uzyty jako wosk w sprayu 1:2 do mycia bezwodnego 1:3 do 1:5 jako QD 1:5do 1:10 jako poslizg do glinki na dniach postaram sie spr i cos powiedziec wiecej
ultratouch Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Koledzy a co powiedziec na temat AutoBrite Berry Blast Detailer? Cenowo jest bardzo dobrze (litr koncentratu 70zl i rozrabiamy go 1:3 jak dobrze rozumiem). Ktos uzywal? jakies spostrzezenia? jak bardzo zmienia kropelkowanie i wyglad wosku? osobiscie troche zastanawia mnie czy to nie bedzie to samo co rozrobiony dopowiednio ONR (po opisie producenta tak by to wygladalo...) Ja używałem ale niestety tylko na felgach. Dobre właściwości czyszczące, łatwa praca - ot taki zwykły solidny detailer bez żadnych wodotrysków. Nie wiem czy używałeś ONR'a jako QD ale nie każdemu się podoba w tej postaci. Jest dość specyficzny w pracy ale daje dość dobre efekty. QD z autobrite jest dużo łatwiejszy w pracy. Jeżeli szukasz koncentratu to zobacz jeszcze Optimum Instant Detailer litrowy. Tak jak teraz czytam to chyba nie zauważyłem czegoś i ja Berry Blast Detailer'a używałem nierozcieńczonego.... (miałem próbkę od dystrybutora) W takim razie razie skoro uważałem go za solidnego QD w wersji w której powinien być Spray wax'em to chyba po rozcieńczeniu lepszym detailerem nie będzie
sq8shq Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Nie wiem czy używałeś ONR'a jako QD ale nie każdemu się podoba w tej postaci. Uzywalem, czysci ladnie, sliskosc cacy, pracuje sie z nim ok (chociaz bez mega rewelacji) ale drastycznie zmienia kropelkowanie i look woskow a to juz mi nie pasuje i wlasnie pod tym katem pytam o Berry Blast Zalezy mi aby byl wydajny (patrzac po cenie i jeszcze rocienczalnosci to tutaj spelnia warunek), rozsadnie czyscil, lekko podkrecal wosk ale lekko - na tyle aby nie zmienic drastycznie jego wygladu i jak najmniej wplywal na samo kropelkowanie wosku. Z ONR'em nie udalo mi sie ustalic takich proporcji aby dzialal jako lekki QD a przy tym nie zmienial wygladu i kropelkowania wosku dlatego wlasnie zastanawiam sie nad Berry Blast
ultratouch Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 #921 Duragloss'a praktycznie nie zmienia kropelkowania i wyglądu wosku. Odświeża przywracając pierwotny wygląd dodając od siebie 0.5% gloss'u. Przedłuża żywotność LSP i jest antystatyczny. Nie jest niestety dostępny jako koncentrat ale sam w sobie jest dość wydajny i nie drogi. A tak BTW wczoraj zarzuciłem sobie na auto PB QD+...Dzięki bogu na srebrnym lakierze wypracowanie go jest dość łatwe ale boże, dziś cały samochód mam pokryty przylepionym kurzem...
art'ek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Jeżeli szukasz koncentratu to zobacz jeszcze Optimum Instant Detailer litrowy. gdzie go mozna dostac??
ultratouch Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Jeżeli szukasz koncentratu to zobacz jeszcze Optimum Instant Detailer litrowy. gdzie go mozna dostac?? http://www.waxparadise.pl/produkt,Optim ... Koncentrat),6437.html
art'ek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 ultratouch, dzieki za info;) mam wersje rozcienczona i jak sie sprawdzi napewno koncentrat sobie sprawie
inarusbox Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 sq8shq, Mam i używałem. Moim zdaniem jest ok, za tą cenę i do rozcieńczania, więc wychodzi sporo za niedużo. Do wycierania po myciu nadaje się średnio, tzn gdy mamy nawoskowany samochód i mało wody to jest dobrze, ale gdy wosk już nie jest w najlepszym stanie i zostaje dużo wody to mi czasami zostawały mazy... Zapach jak najbardziej na duuuży plus, podbicie głębi i błysk też w porządku
sq8shq Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 inarusbox, w jakich proporcjach uzywasz? na jaki wosk? jak bardzo BB zmiania wyglad i kropelkowanie wosku?
inarusbox Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Kropolekowania nie sprawdzałem, zmiana wyglądu jest znaczna, jak to mój tato powiedział "co tak czyścisz jakbyś na giełdę miał jutro jechać" Mam już resztkę, którą rozrobiłem tak jak zalecane, 1:3
sq8shq Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 zmiana wyglądu jest znaczna eh czyli szukam dalej a moze jeszcze powalcze z ONR (mam jeszcze z pol litra koncentratu) a noz w tym sezonie wyjdzie mi idealna proporcja
art'ek Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 sq8shq, ile onr by zrobic QD ?? 15 na litr jest by zrobic do glinki poslizg ??
martinezzg Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 ja MOTHERSa QD stosowałem i jestem baaardzo zadowolony - na czarnym kolorze świetnie daję głębie koloru !
sq8shq Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 sq8shq, ile onr by zrobic QD ?? 15 na litr jest by zrobic do glinki poslizg ?? ~60ml na litr jak dobrze pamietam, natomiast radze potestowac bo to roznie jest pod rozne woski. Na zime na coli #845 dawalem ~100ml na 600ml wody (butelka 700ml) i tez bylo fajnie a nawet bym powiedzial ze dzialalo jak QW natomiast takie stezenie powoduje ze jak masz wode np na niewoskowanej masce i spryskasz ta mieszanka to woda wrecz znika ja bym testowal pomiedzy 60 a 80ml na litr wody (w zaleznosci od wosku i preferencji). powyzej pewnej granicy robi sie QW ale z paskudnym kropelkowaniem, ponizej znowu taka dziwna gesta woda wychodzi i zle sie tym pracuje.
waldero Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 Poszukuje QD do zastosowania na Nattys RED, co byście polecili jeżeli głównym wymaganiem ma być antystatyczność. Przejrzałem chyba wszystkie wątki na ten temat i na ten moment mam dwa typy: - #921 Duraglos - CG Pro Detailr który z powyższych będzie lepiej odpychał kurz? A może jakiś inny....
Rekomendowane odpowiedzi