W1Michal Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 ultimate quik wax meguiarsa robi fajny połysk, aplikacja bajka
mjregul Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Panowie i Panie, szukam jakiegoś QD, który najmocniej przyciemni lakier (kolor ciemny grafit metallik) i pomoże w wydobyciu błysku. Ważne dla mnie jest przyciemnienie ile się da
W1Michal Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Panowie i Panie, szukam jakiegoś QD, który najmocniej przyciemni lakier (kolor ciemny grafit metallik) i pomoże w wydobyciu błysku. Ważne dla mnie jest przyciemnienie ile się da predzej bym szedl w strone QW niż QD
lukasz04 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 A ja polecę Funky Witch Botox. Dla mnie numer 1 jeśli chodzi o łatwość aplikacji i podbijanie wyglądu. Cały czas najlepszy był dla mnie QD1, ale odkąd spróbowałem botoxa to QD1 poszło na bok, nie, żeby był zły, wręcz przeciwnie, też super podbija look, ale botox jest łatwiejszy w aplikacji. Poniżej macie zdjęcie botoxa na gołym lakierze.
menior Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Z tych przeze mnie stosowanych wydaje mi sie ze najbardziej przyciemnia MD
Gesiu_15 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 [ref]menior[/ref], zgadza się MD najbardziej przyciemnia lakier i bardzo łapie kurz
Mir540t Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 DG Aquawax bardzo mocno przyciemnia i nie łapie kurzu
Michał126 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Funky Witch Amulet nieźle przyciemnia i podbija looka, bo ma w sobie dużo naturalnych składników, a przynajmniej na takiego wygląda.
kedar Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 MD podbija look, ale łapie kurz i się marze. QD od TK jest lepsze, a look co najmniej taki sam jak nie lepszy. Jednak Geyon Cure miażdży obydwa lookiem i łatwością aplikacji.
jedrek1980 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Funky Witch Amulet nieźle przyciemnia i podbija looka, bo ma w sobie dużo naturalnych składników, a przynajmniej na takiego wygląda. A jak z docieraniem nue ma problemów
menior Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 MD podbija look, ale łapie kurz i się marze. QD od TK jest lepsze, a look co najmniej taki sam jak nie lepszy. Jednak Geyon Cure miażdży obydwa lookiem i łatwością aplikacji. Mnie tam się nigdy nic nie mazało a w przeróżnych warunkach nakładalem,co do kurzu to nie wiem,gdy następnego dnia auto postoi na zewnatrz to zawsze jest zakurzone cokolwiek bym nie nałożył
Michał126 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Funky Witch Amulet nieźle przyciemnia i podbija looka, bo ma w sobie dużo naturalnych składników, a przynajmniej na takiego wygląda. A jak z docieraniem nue ma problemów Póki co nie miałem żadnych, ale było zimno. Teraz może się pojawią
xdaavi Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam zastanawiam się na swoim pierwszym quick detailerem. Nie wiem czy wybrać qd czy qw. Moje typy: Funky witch botox/amulet, meguiars gold class premium qw/qd Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Pajko Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]xdaavi[/ref], jeżeli nie chcesz na pierwszy rzut czegoś wymagajacego to tylko QD. Ale poszukać łatwego i szybkiego w aplikacji . Takiego prawdziwego QD
xdaavi Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]xdaavi[/ref], jeżeli nie chcesz na pierwszy rzut czegoś wymagajacego to tylko QD.Ale poszukać łatwego i szybkiego w aplikacji . Takiego prawdziwego QD Qw jest bardziej wymagający? To w takim razie wybiorę coś z qd funky witch botox czy meguiars gcp qd? Samochód w kolorze czarnym. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Bardziej wymagajacy ale i bardziej trwaly,QD sa bardziej pomyslane na lakier juz nawoskowany dla odswiezenia a nie zabezpieczenia.Przynajmniej w teori
lukasz04 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]xdaavi[/ref], jeżeli nie chcesz na pierwszy rzut czegoś wymagajacego to tylko QD.Ale poszukać łatwego i szybkiego w aplikacji . Takiego prawdziwego QD Qw jest bardziej wymagający? To w takim razie wybiorę coś z qd funky witch botox czy meguiars gcp qd? Samochód w kolorze czarnym. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Weź botoxa, zero problemów przy aplikacji, stronę wcześniej masz moje zdjęcie jak wygląda na czarnym gołym lakierze, chyba nawet to nie jest metalik.
Pkubalak Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 702434 Amulet nieźle przyciemnia 702415 najbardziej przyciemnia MD 702425 DG Aquawax bardzo mocno przyciemnia Panowie, co Wy macie z tym przyciemnianiem? Piszecie o tym, jakby była to zaleta. Być może jestem odosobniony w swojej opinii, ale wg. mnie, to raczej wada. Ja nie chcę, aby chemia zmieniała kolor mojego auta. Jeśli tak koniecznie chcecie mieć ciemniejsze, to po co kupowaliście jaśniejsze? Przyciemnianie, to efekt krycia czymś mniej przejrzystym, a więc zawierającym w sobie coś w rodzaju mętnych lub mniej przejrzystych surowców. Wygląda to mniej więcej tak jak np. w photoshopie nałożona na cały obrazek warstwa koloru czarnego z kryciem powiedzmy 3%, lub przeźroczystością 97%.
menior Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 [ref]Pkubalak[/ref], Przez przyciemnienie ma sie na mysli efekt glebi koloru i ciepla,mokrego lakieru Przeciwienstwo wyblakniecia i zmatowienia,nie wiem czy dobrze to wyrazilem
Michał126 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Bo mi się tak podoba i już.
maciek-drummer Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 702931 Qw jest bardziej wymagający? To zależy jaki QW. Są takie, z którymi pracuje się jak z QD i nie ma to znaczenia czy QW czy QD, a wiadomo że trwałość większa. Najłatwiejszy QW z jakim ja pracowałem to Wolf's Protection od Good Stuff, Amulet też łatwo się nanosi i podobno Megs Gold Class też jest nie wymagający.
Pkubalak Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 702960 Bo mi się tak podoba i już. to jest argument z którym nie ma dyskusji 702954 Przez przyciemnienie ma sie na mysli efekt glebi koloru i ciepla,mokrego lakieru Przeciwienstwo wyblakniecia i zmatowienia,nie wiem czy dobrze to wyrazilem To chyba nie jest tak, a przynajmniej dla mnie Przyciemnienie, to przyciemnienie, a głębia to głębia. Głębia to mniej więcej uzyskanie takiego efektu 3D. Pod spodem jest kolor bazowy, np. metaliczny, który zawiera piękne ziarno widziane zwykle z małej odległości. Na tym jest warstwa bezbarwnego, który, gdy jest odpowiednio gładki i przeźroczysty, uwypukla to ziarno, nadając jednocześnie połysk. Sam fakt przyciemniania, poza zmianą koloru, nie wnosi tutaj nic nowego. Kurcze, to chyba będzie OT, więc pewnie trzeba skończyć tutaj dyskusję. A szkoda
Michał126 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 702960 Bo mi się tak podoba i już. to jest argument z którym nie ma dyskusji Nie no, trochę zażartowałem W mojej ocenie właśnie to "przyciemnienie" jest uwydatnieniem struktury lakieru. Zauważ, że na białym to nie występuje, tylko na ciemniejszych kolorach. Po prostu to, co zostaje "przyciemnione", to de facto wypełnione albo zamaskowane zarysowania i oksydacje w zewnętrznej warstwie. Czemu wyciągam taki wniosek? Bo jak przeprowadza się korektę lakieru w czarnym samochodzie, to przecież te odnowione fragmenty powłoki lakierniczej też wydają się ciemniejsze niż wcześniej, bo uszkodzenia nie tworzą refleksów świetlnych. Owszem, są produkty, którymi się maskuje strukturę lakieru, ale to nie QD, tylko np. woski koloryzujące. O to mi chodzi (zdjęcie Piotrka z testu Funky Witch Amulet):
menior Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 [ref]Michał126[/ref], fajnie widać na tej fotce,po prawej kolor jest znacznie żywszy,ciemniejszy a po lewej jak by wyblakly jaśniejszy
Rekomendowane odpowiedzi