Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, używałem QD1 zeszłej zimy na Collinite w rożnych temperaturach i nie miąłem problemu. Tej zimy też stawiam na QD1. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy, ktoś już używał tej nowości , cenowo wygląda bardzo spoko tym bardziej że to koncentrat

c6d4cf2a47a67d5amed.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z tymi QD to jak z kobietami :lol: każdy ma inne gusta,mnie osobiście bardzo do gustu przypadł MD a natomiast tak zachwalany QD1 mnie nie zachwycił :dontknow:

Opublikowano

Czy jest jakis qd który nie będzie sie mazak nakładany przy 0 stopniach ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Czy jest jakis qd który nie będzie sie mazak nakładany przy 0 stopniach ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja ostatnio zacząłem używać QD Magic od Detailer's Magic i jestem zadowolony :good: Prosta szybka aplikacja , nie maże się to najważniejsze :) Bardzo fajnie przyciemnia lakier :)

Opublikowano

Botox i u mnie czeka na przetestowanie :) Narazie pozytywnie zaskoczył mnie BSD Sonaxa którego gdzieś na stacji przy okazji kupiłem,fajnie się nim pracuje,choć faktycznie trochę tępy to połysk całkiem sobie i jeśli faktycznie taki trwaly i kropelki pierwszorzedne to wart swej ceny,i na dodatek ten kokosowy zapach :kox: QD1 w porównaniu się chowa jak dla mnie

Opublikowano
Witam! Mam na aucie położoną politurkę i na to wosk Coli 476, czarny kolor. Potrzebował bym jakiś środek, żeby po myciu sobie prysnąć i i rozetrzeć to, żeby nie zostawały plamy po wodzie i innych na lakierze i żeby jakiś połysk się utrzymał. Przypuszczam, że potrzebny mi jakiś QD, co byście polecili?

Mam w arsenale z 10 różnych QD,

ale to jest king: AF Finale.

Opublikowano

pod jakim względem Finale to jest król ? :) środek jest ok, dobrze sie z nim pracuje ale kwestia looku jest taka sobie, ma w sobie carnaube wiec mozna wymagać jakiegoś zrzutu wody i tu też jest lipa. Ale na "pierwszy raz" można spróbować, nie jestem przeciwnikiem Finale

Opublikowano

Z testowanych przeze mnie Finale i AW Qed pod względem aplikacji są najprzyjemniejsze, w żadnej temperaturze nie sprawiają problemów i się nie rozmazują. Look lookiem, ale od tego to wosk powinien być, a nie qd którego trzeba pieścić i docierać jakby był politurą. ;)

Opublikowano

tyle tylko że wosk wyglada ładnie po nałożeniu, po np dwóch myciach już nie koniecznie. Osobiscie stosuje quik waxy zamiast QD, od czasu do czasu megsa UQD jedynie

Opublikowano

Majac wiele QD do dyspozycji w arsenale pierwsze mycia po nalozeniu swiezego wosku stosuje raczej te dajace niewiele od siebie do wygladu a dopiero gdy juz wosk umiera te dajace sporo i trwalsze jak np.MD

Opublikowano

Ja od jakiegoś czasu widzę dziwną sytuację jeżeli chodzi od QUICK Detailery , jak sama nazwa ma być szybko , a coraz to częściej czyta się o trudnościach z aplikacją , z mazami itp .

Jak ja zaczynałem przygodę z detailingiem to QD były produktami typu mist&wipe . 3-4 minuty i auto po myciu "obleciane" , water spoty usunięte i nie wiem czy uwierzycie ale jedną MF .

Były oczywiście QW ale nie udawały QD ! , nikt nie myślał czy QD będzie kropelkował jak dwu dniowy Zymol czy inny siuwaks .

Teraz każdy oczekuje po QD , mega kropelek , mega look'u i minimum 2 tygodni utrzymywania się . Zastanawiam się gdzie to dalej brnie ?

Opublikowano

Dlatego ja nie używam QD , bo za dużo z nimi problemów

Wole co jakiś czas walnąc warstwę jakiegoś dobrego środka z kwarcem np Tac Moonlight wytrzymuje dłużej niż 2 tygodnie

Opublikowano
Ja od jakiegoś czasu widzę dziwną sytuację jeżeli chodzi od QUICK Detailery , jak sama nazwa ma być szybko , a coraz to częściej czyta się o trudnościach z aplikacją , z mazami itp .

Zwyczajnie część ludzi sama się nakręciła w spirali kropelek zapoczątkowanej przez BSD. Oczekiwania rosną, każdy kolejny produkt ma jeszcze lepiej kropelkować, bo tego oczekują klienci. Na dodatek przypomnij sobie jaki ból tyłka mieli niektórzy na nazywanie bsd "quick wax-em". :D

Jak ja zaczynałem przygodę z detailingiem to QD były produktami typu mist&wipe . 3-4 minuty i auto po myciu "obleciane" , water spoty usunięte i nie wiem czy uwierzycie ale jedną MF .

Właśnie dlatego ostatnio kupiłem całą bańkę AW QED: "psiknąć, przetrzeć, zapomnieć". :good:

Opublikowano

Były oczywiście QW ale nie udawały QD ! , nikt nie myślał czy QD będzie kropelkował jak dwu dniowy Zymol czy inny siuwaks .

Teraz każdy oczekuje po QD , mega kropelek , mega look'u i minimum 2 tygodni utrzymywania się . Zastanawiam się gdzie to dalej brnie ?

Pajko produkty Funky Witch zawsze charakteryzują się prostotą aplikacji. To jest jedna z nadrzędnych wytycznych przy ich tworzeniu.

Osobiście nie jestem nawet zwolennikiem powłok, bo gdzie radość i przyjemność ze smalcowania :D

Opublikowano

co to za wyczyn aby kopelkowanie po QD utrzymywało sie 2 tygodnie ? UQD wytrzymuje więcej i ma zrzut wody jak po wosku. I nie trzeba się z nim obchodzić dłużej jak z innym QD. Jesli nie o look chodzi albo poprawe zjazdu wody to po co wogóle czymkolwiek psikać auto po umyciu ? bo jesli już poświęcam czas i zuzywam środek za który coś tam sie płaci to chce aby on coś od siebie dawał, oprócz tego że sie "szybko" przetrze. Osobiscie water spotów nie mam, jak sie przeciera od razu i myje w cieniu. Stosujemy środki "topowych" marek więc można chyba wymagać od nich że auto po zastosowaniu bedzie miało + kilka procent lepszy wygląd

Opublikowano

Wyczyn żaden, ale to trochę jak oczekiwać że odkurzacz będzie pranie robił... możliwe w ograniczonym zakresie, ale... ;)

Opublikowano

akurat nie pisałem że QD musi wytrzymywać nie wiadomo ile i zrzucac wode jak wosk. Ale jeśli już czymś pryskam to preferuje coś co poprawia hydrofobowość. Nie za bardzo mam czas co kawałek smalcować auto, a na bezdotyku dobry zjazd wody jest pomocny. Zalezy kto ma jakie preferencje ;) w sumie to i tak od dawna trzymam sie quik waxów z QD mam tylko UQD, Finale ostało sie troche i sprawdzał sie aby szybko usunąć odchody np

Opublikowano

:good: dla mnie w tej kwestii świetnie sprawdza się PA Rapidwaxx i Presto Detail :song: niestety cenowo wychodzi średnio.

Z tańszych produktów podobny efekt uzyskałem Rapid Detailer'em od AG.

Ktoś poleci jeszcze jakiś produkt do przetestowania działający w ten sposób ? ma być szybko, bez mazów i generalnie bezproblemowo ;) coś oprócz AW QED ? w rozsądnej cenie.

Wszyscy też polecają AF Finale, ja natomiast mam o nim kiepskie zdanie ;)

• Dystrybutor
Opublikowano

[ref]KeepeR[/ref], jeżeli nie boisz się nowości , to śmiało Mogę polecić nasz Quick Magic , jest bez problemowy nawet w temperaturach poniżej 0 .

Nie pozostawia mazów i smug , po prostu mist&wipe , dostępny w opakowaniach 250ml i 500ml .