Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie potrzebuję QD do czarnej Hondy, szukam czegoś w stylu mist&wipe, Niestety czarną hondę ciężko idealnie wytrzeć do sucha po myciu, zawsze trzeba się czymś wspomóc, potrzebuję produktu łatwego w aplikacji, nie wymagającego długiego docierania i nie zostawiającego po sobie "mazów".

Używam SG morning Dew i Sonaxa BSD obydwa nie spełniają pokładanych w nich nadziei.

zerknij na Funky Witch Botox, jak na razie zupełnie bezproblemowy QD nawet przy dzisiejszych temperaturach, siada ładnie na wszystko, przy pracy na szybach mam wrażenie, że to płyn do szyb :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaki qd do srebrnego lakieru wosk soft 99 fusso light . potrzebuje wzmocnic wosk (pewnie z carnauba bedzie najlepszy)dodac polysku i naturalnego wygladu. tylko jaki?

Opublikowano
zerknij na Funky Witch Botox, jak na razie zupełnie bezproblemowy QD nawet przy dzisiejszych temperaturach, siada ładnie na wszystko, przy pracy na szybach mam wrażenie, że to płyn do szyb :mrgreen:

Popieram, bezproblemowy przy kilku stopniach. Banalna aplikacja. Daje ładne lusterko na czarnym.

Opublikowano
675644 Czy SG morning Dew w takich temperaturach jak dzisiejsze jest dobre do nakładania

Nie wiem jak to jest ale mi nawet przy tych temperaturach md się nie marzę i daje radę na jedną fibrę bez jakich kolwiek smug

Opublikowano

Ja podzielam zdanie Gesiu_15, jedna fibra ciezko ogarnac, aczkolwiek robi fajna robote u mnie na czarnym lakierze. Samochod rzeczywiscie jest czarny, a nie "czarny" :)

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie podobnie bo tez Vw tylko L041 :) jestem zadowolony w 100%, ale pewnie nastepny qd bedzie inny. :)

Opublikowano

Ja robilem, tydzien temu, pogoda pod chmura, nie wiem ile moglo byc temperatury, mysle ze nie wiecej niz 12 stopni. Osobiscie to pryskalem na fibre, a nie bezposrednio na lakier. Mi bardzo fajnie sciemnil lakier i samochod wygladal tak jak powinien. Calkiem inny kolor niz normalnie :) Gesiu_15 mysle ze nastepnym jaki kupie to bedzie Botox, ale kto wie, moze mi sie odmieni i padnie na co innego. Poki co jestem zadowolony i zmienie dopiero jak ten sie skonczy :)

• Dystrybutor
Opublikowano

Jeżeli szukacie QD które łatwo aplikuje się przy obecnych temp. serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym Quick Magic . Szybko i łatwo do tego świetnie przyciemnia i podbija look . Nie pozostawia smug i nie trzeba go docierać na 2 lub 3 MF

Opublikowano

Panowie nie bijcie ale dopiero zaczynam przygodę z jako takim detailingiem.

Mam wosk FINISH KARE 1000P Hi-Temp i chciałbym do niego dobrać jakiś prosty QD, którym mógłbym przelecieć auto co jakiś czas między kolejnym nakładaniem wosku.

Jaki QD by się sprawdził, żeby nie skracał żywotności położonego wosku, żeby był w miarę dobry a przy tym nie kosztował krocie?

SHINY GARAGE Quick Detailer Morning Dew będzie ok?

A może Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine QD który jest jednak trochę droższy?

Opublikowano

[ref]cinkers[/ref], kup sobie testerek FK 425 albo Goodstuff i na zimę Tobie wystarczy. Jeśli chcesz pełne opakowanie to zimą stosowałem Rapid Detailer od Autoglym. Fajny i nie stanowił problemu w niskich temp.

Opublikowano

Dzięki Panowie.

Wziąłem GOOD STUFF Cheetah's Speed Quick Detailer bo cena za 100ml niska więc na początek przygody myślę wystarczy.

Co do aplikacji auto stacjonuje w garażu podziemnym więc jeśli chodzi o temp i aplikację źle myślę nie będzie.

Chyba, że w QD liczy się także temp nie przy samej aplikacji a "codziennym użytkowaniu"...

Plan mam taki żeby co jakiś czas, dzień czy dwa po myciu auta przelecieć QD sobie w garażu. W międzyczasie w dłuższych interwałach wosk wspomniany wyżej. Rozumiem, że auto musi być w miarę czyste do aplikacji żeby nie porysować lakieru.