Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam Meguiars Synthetic Spray Detailer.

Jestem z niego bardzo zadowolony. Kropelkowanie i dodatkowa ochrona na wysokim poziomie :good:

• Dystrybutor
Opublikowano

Ja wam polecam Optimum Instant detailer - koncentrat 1 litr. Koszt 130 zł. wychodzi 4 litry produktu - gwrantuje że produkt jest znacznie lepszy niż produkty w kwocie 80 zł za 0,5 litra. Nie pozostawia smug i zostawia bardzo duży połysk.

• Moderator
Opublikowano

[ref=#000033]OptimumCarCarePoland[/ref], nie wiem czy masz świadomość o czym piszesz, ale porównywanie QD do Reloada czy Moonlighta to słaby pomysł :D

• Dystrybutor
Opublikowano
[ref=#000033]OptimumCarCarePoland[/ref], nie wiem czy masz świadomość o czym piszesz, ale porównywanie QD do Reloada czy Moonlighta to słaby pomysł :D

Faktycznie nie doczytałem byłem przekonany ze mowa o QD. Jeśli miałbym porównywać to na pewno z Opti Seal - 100% czysty selant samooparowywujący nie pozostawia smug ani mazów, nadaje bardzo duży połysk i śliskość. Super produkt do pielęgnacji powłok. Testowany na powłokach innych marek.

Opublikowano

Faktycznie nie doczytałem byłem przekonany ze mowa o QD. Jeśli miałbym porównywać to na pewno z Opti Seal - 100% czysty selant samooparowywujący nie pozostawia smug ani mazów, nadaje bardzo duży połysk i śliskość. Super produkt do pielęgnacji powłok. Testowany na powłokach innych marek.

OptiSeal trzyma bardzo krótko i nijak da się go porównać do Reloada... Z tym odparowaniem to też nie tak prosto jest i jak troszkę wilgotności się pojawi, to trzeba docierać.

Opublikowano

Ciemniejsze plamy są jedynie tam,gdzie dałeś za duzo.Zwilżasz fibrę lub aplikator quik detailerem i przeciagasz lekko tylko po tym miejscu. Nie docierasz więc,ale wyrównujesz nową warstwą.Najprostszy w aplikacji sealant.

• 2 tygodnie później...
  • Dystrybutor
Opublikowano

Opti seal - nie znam łatwiejszego produktu do nakładania niż ten sealant. Jest banalnie prosty a nie ma problemów z odparowaniem, tam nie ma mowy o docieraniu. To się rozciera podobnie do zmywacza silikonowego - samo odparowywuje... Trzeba wiedzieć, że tego się daje bardzo mało butelka 216 ml wystarcza na około 40 samochodów.

Opublikowano
czemu nie chcesz aby QD poprawial zjazd wody ? :o Zaino Z6 nie posiada wosków itp

mam juz qd od adbl ale chcialbym typowo na lekki kurz tak zeby nie walic cały czas qd z lekkim woskiem

Opublikowano

na lekki kurz to akurat nie przeszkadza czy masz qd który ma w sobie jakieś dotatki hydrofobowe czy nie. U mnie sie sprawdza meguiars UQD do takich rzeczy albo AF Finale (megs jest bez wosków ale ma jakaś technologie polimerową i woda zlatuje jak po wosku po nim, finale jest z carnauba ale tego wosku tam jest nie za wiele w nim)

Opublikowano

Mam w swoim składzie flagowy QD od Shiny -bardzo sobie chwale lecz z ciekawości kupiłem Chemical Guys H7 hybrid.Jaka różnica- fajny zapach bardziej wodnista konsystencja, prawie zero wycierania, jakby wchłaniał w lakier no i jak dla mnie duże znaczenie ( mam czarny lakier ) nie ciągnie kurzu,fajny połysk i kropelkowanie.

Opublikowano
panowie doradzcie jakis zwykly dobry QD bez zadnych wspomagaczy typu woski itd zwykly QD ZEBY BYŁ LOOK nic wiecej

Duragloss Fast Clean & Shine #921. Prawdziwy QD.

Opublikowano

Hej jaki quick detailer polecilibyście do białej perły i srebrnego "metalik"? Czy ADBL QD1 lub Morning Dew od SG by się nadały-fajnie jakby ktoś z jasnym lakierem się wypowiedział :) Chodzi mi o cos do użytku po myciu-raz na dwa tygodnie, ale może lepiej zainteresować się Quick Wax z racji tego że zima się zbliża,czy QD powinny też dać radę? Gdzieś na forum też widziałem że ktoś robił hybrydę QD+QW-czy ma to sens? Z góry dzięki :D

• 2 tygodnie później...
  • Dystrybutor
Opublikowano
czemu nie chcesz aby QD poprawial zjazd wody ? :o Zaino Z6 nie posiada wosków itp

mam juz qd od adbl ale chcialbym typowo na lekki kurz tak zeby nie walic cały czas qd z lekkim woskiem

To na to masz Opti Clean - do mycia z kurzu, lub No Rinse szampon bez piany.

Opublikowano

Panowie potrzebuję QD do czarnej Hondy, szukam czegoś w stylu mist&wipe, Niestety czarną hondę ciężko idealnie wytrzeć do sucha po myciu, zawsze trzeba się czymś wspomóc, potrzebuję produktu łatwego w aplikacji, nie wymagającego długiego docierania i nie zostawiającego po sobie "mazów".

Używam SG morning Dew i Sonaxa BSD obydwa nie spełniają pokładanych w nich nadziei.

Opublikowano

AF Finale ? ja używam też zamiast qd DG 951 i jest :good: jako Qd stosuje czasami megsa UQD ale jest jedno ale, na zawoskwoanym aucie on sie spisuje super ale jak masz goły lakier to sie lubi troche ciągnąć po lakierze. Dlatego ja go stosuje na zmiane z 951

• Dystrybutor
Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić nasz Quick Magic który idealnie spisuje sie na czarnych uni i nie tylko . Prosty i szybki w użyciu tkz. Mist and wipe .