W1Michal Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 przy aplikacji na sucho czy mokro ? megsy też można aplikować na każdą powierzchnie, nie ma problemu z aplikacja na tworzywa. Co do stosowania po każdym myciu - trwałość jest na poziomie miesiąca i 3 - 4 myć w przypadku UQW więc nikt nikomu nie każe stosować po każdym myciu bo trwałość jest więcej niż zadowalająca
therioon Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Napisałem jak ja aplikuje, sposobów aplikacji jest więcej , dobra nie ma co się spierać Opisałem tylko swoje doświadczenia z tym produktem Tapatalk
W1Michal Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 raczej nie wydaje mi sie aby ci te 300 ml starczyło na tyle samo co 3 butelki meguiarsa o których wspomniałeś no ale ok każdy stosuje to co mu sie podoba od lakieru też duzo zeleży
therioon Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Możesz nie wierzyć , ale wystarczy jedno psiknięcie na element, ale musiałbyś spróbować Bardzo dobry jest atomizer Tapatalk
marcelinho93 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 witam potrzebuje qd do czarnej perly audi jaki polecacie? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
///MPower Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 witam potrzebuje qd do czarnej perły audi jaki polecacie? ADBL QD1, Polytop VS, PB QD+, SG Morning Dew. Do wyboru do koloru
GreQu Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Heja. Potrzebuję konkretnego QD z dużą zawartością wosku, dedykowanego stricte do srebrnego, lub do ciemnych lakierów, lecz ten produkt i tak będę aplikował na srebrny lakier, lub jakieś QW lecz musi być łatwe w aplikacji. Osobiście mam na oku QD od takich firm jak : Dodo Juice, Menzerna, Auto Finesse, AngelWax... Z QD przetestowałem, Pro Detailer CG, MD od ShinyGarage, Quick Detail od SG, QD od TuningKings, QD1 od ADBL, QD od Selected, QD od Poorboys. Ogólnie wolę zakupić kolejny QD, lecz porządny QW też się przyda mi na różne sytuacje, a QW jakie używałem to od ADBL i od SG.
KHOT Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Z dużą ilością wosku to może Soft99 Luxury Gloss?
maciek-drummer Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 GreQu, Polecam Luxury Gloss, bardzo przyjemny QD, lakier śliski, wygląd super, trzeba tylko uważać, aby nie przesadzić z ilością, ale skoro przerabiałeś MD to go szybko wyczujesz.
GreQu Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dziękuje KHOT i maciek-drummer Powiedzcie mi jeszcze jedno, można go aplikować na lekko rozgrzany lakier? Osobiście MD aplikowałem już kilka razy na rozgrzany lakier i nawet na słońcu, i nie miałem problemów z dotarciem i z mazami.
maciek-drummer Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ja nigdy nie aplikuję QD na słońcu, więc się nie wypowiem, ale jak nie miałeś mazów na MD to tu też nie powinno. Dodam, że na moim granatowym Golfie wygląda tak
KHOT Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ja na szarym nie miałem najmniejszego problemu z nakładaniem w słońcu Luxury Glossa.
zajkos10 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Polishangel presto , zdecydowanie polecam ! Do tej pory bawiłem sie z Fukupika i QD1 ale mam nowego number1
mateeusz_sz Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja wczoraj troche sie zawiodłem na QD1, aplikując go późnym popołudniem w cieniu, na czyste auto, pojawily mi sie straszne smugi to wypracowaniu fibra. Pod słońce widać każdy ruch fibry i plamy. Nie wiem czy nie przez to ze potem juz fibra zrobiła sie troszkę mokra, chyba za dużo qd, ale z reguły robię tak samo i nigdy tak sie nie działo. Dodam ze kolor wymagający bo czarna perła
GreQu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja wczoraj troche sie zawiodłem na QD1, aplikując go późnym popołudniem w cieniu, na czyste auto, pojawily mi sie straszne smugi to wypracowaniu fibra. Pod słońce widać każdy ruch fibry i plamy. Nie wiem czy nie przez to ze potem juz fibra zrobiła sie troszkę mokra, chyba za dużo qd, ale z reguły robię tak samo i nigdy tak sie nie działo. Dodam ze kolor wymagający bo czarna perła Troche dziwna sprawa, bo ja osobiście z QD1 nie miałem problemów. Ogólnie przetestowałem dużo takich produktów, głównie na srebrnym i na ciemnym lakierze, i jedynie Pro Detailer CG przysporzył mi troszkę problemów, tzn. były mazy, lecz dałem sobie rade z " okiełznaniem ". Nie raz są dni, gdzie nie oszczędzam produktu, i leje go wręcz nad miarowo, i czy by nie był to MD, QD1 lub nawet QD+ od PB, nigdy nie miałem problemów z mazami...
maciek-drummer Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 mateeusz_sz, może za dużo produktu aplikowałeś. Wystarczy po jednej góra dwie dozy na element
zajkos10 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Osobiscie tez nigdy nie mialem zadnych problemów z QD1 , zadnych mazow itp. zdecydowanie bardziej meczyłem sie z fukupika...
wooke Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jaki QD moglibyście polecić, który nie będzie przyciągał kurzu? Mam resztki Shiny MD i ten strasznie łapie, od Dodo nie zauważyłem i mam troszkę BSD ale nie pamiętam jak to z nim jest bo w ub. używałem go. Szukam czegoś tańszego i na oku mam CarChem Quick Detailer i Koch Chemie Quick & Shine ale nie miałem nigdy z nimi okazji pracować.
Kepacz Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Wiadomo coś o szerszej dystrybucji Funky Witch Botox? Na razie tylko w dwóch sklepach, w 4Shine wysyłka 16 zł, w UrbanDetailing bez konta nie widzę. Niezbyt mi się widzi dopłacanie 50%, kiedy mogę wybrać inne produkty w miejscowym sklepie
Mateusz65 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Czy SHINY GARAGE MORNING DEW QUICK DETAILER jest dobry ?? + Wosk na niego Collinite 476s ? Chodzi mi o kolory Czerwony akryl i Niebieski metalic.
Chat Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Qd to raczej na wosk, a nie pod wosk. Będzie dobry.
W1Michal Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Czy SHINY GARAGE MORNING DEW QUICK DETAILER jest dobry ?? + Wosk na niego Collinite 476s ? Chodzi mi o kolory Czerwony akryl i Niebieski metalic. dla mnie on szału nie robi, ale to moje zdanie. Za 39 zł masz w promocji AF Glisten na waxclusive.pl wg mnie wiele lepszy albo np ADBL QD
ibiza Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Podobno też ciężko sie go dociera ^^^
pawlowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czy te fibry się nie nadają do QD ? Poorboys DELUXE MEGA TOWEL i Koch Chemie. Strasznie mazy robia przy CG Pro Detailer i FK425
ad.am Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Pierwsze słyszę,zeby FK zostawiał mazy Jeden z bardziej bezproblemowych qd niezależnie od fibr
Rekomendowane odpowiedzi