dasior10 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 Jeżeli ten sam efekt daje UQD co UQW to lepiej opłaca się UQD bo są w tej samej cenie a jest o 200ml więcej UQD Trwalosc i kropelki maja identyczne??? czy któryś ma delikatna przewagę A może śliskość inna lub efekt wizualny UQW czy UQD który bedzie bardziej chronil wosk soft99 fusso 12 month Czymś chyba sie różnią ????
Viento Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 dasior10, to dwa różne produkty... QW jest z zamysłu "szybkim woskiem", który nakłada się na czysty lakier po myciu i ma za zadanie zabezpieczyć lakier na dłuższy czas. QD też co prawda z powodzeniem możesz aplikować po myciu, ale jego trwałość nie będzie taka jak QW. Detailery służą do bezpiecznego "odkurzania" auta z lekkich zabrudzeń i do podbijania połysku po myciu. Co nie zmienia faktu, że UQD jak na detailer jest bardzo trwały. Bardzo dobra śliskość i przyjemne dla oka kropelki.
dasior10 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 Zaczynam rozumować, a możesz mi powiedzieć czy jak nam na lakierze juz soft99 fusso 12 month to co lepsze Po soft99 fusso 12 month mam super glebie śliskość kropelki itp czy po nałożeniu UQW nie przykryje jakości i blasku tego fusso???
Viento Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 dasior10, sam z powodzenien używałem UQD na Fusso. Nic złego się nie dzieje. UQD ładnie podbija blask a śliskość ma na bardzo wysokim poziomie. Fusso to syntetyczne polimery - podobnie jak UQD, więc "lubią" się ze sobą. Śmiało możesz aplikować po każdym myciu, na pewno nie odbije się to ani na wyglądzie, ani na trwałości Fusso.
atvmmz Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 CrisAGC, Ja wale prosto z butli jeśli lakier nie jest zabezpieczony, wtedy mi schodzi około 40-50ml. Jeśli lakier zabezpieczony to odświeżam go rozrobionym 1:5. W1Michal, A używałeś kiedyś Wet Coata?
dasior10 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 UQD tez używam teraz i jest znakomicie(śliskość,kropelki itp)tez uważam ze fusso go lubi ale zastanawia mnie czy jak kupie UQW to będzie identyczny efekt j/w z tym ze o przedłużonej trwałości Tak sobie myśle ze może UQW przedłuży jeszcze bardziej życie fusso
samwdomu Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 W1Michal, Wetcoat ma jedną wielką zaletę. Aplikacja trwa do 2 minut + płukanie samochodu. U mnie utrzymał się niecałe 3 miesiące.
Eidos71 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2016 Może nie do końca w temacie, chociaż aplikacja ma być tak prosta, jak dobrego QD... http://www.chemicalguysuk.com/product_p/act8.htm Ciekawe, kiedy będzie dostępny w PL i czy rzeczywiście jest tak dobry, jak przedstawia to producent.
W1Michal Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2016 to będzie raczej sealant w sprayu niż quik detailer
Arni Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2016 UQD tez używam teraz i jest znakomicie(śliskość,kropelki itp)tez uważam ze fusso go lubi ale zastanawia mnie czy jak kupie UQW to będzie identyczny efekt j/w z tym ze o przedłużonej trwałości Tak sobie myśle ze może UQW przedłuży jeszcze bardziej życie fusso Na moim obecnym aucie nie używałem UQD, ale UQW utrzymywał się zaskakująco długo wczesną wiosną gdy nie chciało mi się woskować (Zymol Carbon był kładziony jesienią, więc wspomnienie) a i jakaś szklistość się pojawiła, kropelki jak po normalnym, świeżo położonym wosku. Trzymał z powyżej miesiąca na weekendowym aucie mytym regularnie, a potem zrobiłem pełny proces na innych preparatach, byłem zadowolony. Kupiłem po taniości używany, więc sam preparat musiał leżeć ze 2 lata u mnie plus u poprzedniego właściciela.
haks Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Kończy mi się MD z którego byłem zadowolony. To mój jedyny QD jaki miałem. Teraz jak czytam wątek, to zwróciłem uwagę, że nie jest to preparat typu psiknij i przetrzyj. Urzekł mnie zapach oraz kropling Lakier srebrny. Chciałbym wejść półkę wyżej i rozważam UQD, QD1, #931. A może inne propozycje? Najbardziej zależy mi na przyciemnieniu oraz na wetlooku. Cena nie gra roli.
GreQu Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Ostatnio jakość mnie naszło na testowanie QD, ogólnie zawsze korzystałem z MD, bo według mnie był to najlepszy produkt w tej cenie. Aktualnie przetestowałem Pro Detailer od Chemical Guys, QD od TuningKings, QD1 od ABDL, QD od Selected, i Quick Detail od SG. W tym zestawie wygrywa QD1 od ADBL. Osobiście jestem rozczarowany QD od Chemical, jest to dość drogi produkt, a miałem problemy z aplikacją, dość trudno się go wciera, szybko podsycha i zostawia plamy. Mój faworyt od ADBL--->Shiny Garage--->Chemical--->TK--->Selected.
W1Michal Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Kończy mi się MD z którego byłem zadowolony. To mój jedyny QD jaki miałem. Teraz jak czytam wątek, to zwróciłem uwagę, że nie jest to preparat typu psiknij i przetrzyj. Urzekł mnie zapach oraz kropling Lakier srebrny. Chciałbym wejść półkę wyżej i rozważam UQD, QD1, #931. A może inne propozycje? Najbardziej zależy mi na przyciemnieniu oraz na wetlooku. Cena nie gra roli. UQD bez wahania
Viento Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 W1Michal, akurat UQD specjalnie nie przyciemnia, bardziej nadaje "plastikowej" szklistości. Pod względem przyciemnienia lakieru dużo lepszym wyborem będzie QD1.
W1Michal Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 ok nie doczytałem, ale srebrny lakier przyciemniać ? nie wiem czy na jasnym, QD uda sie uzyskać jakikolwiek efekt przyciemnienia widoczny
therioon Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 Dokładnie UQD nie przyciemnia lakieru Tapatalk
powalla Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 Tylko po co przyciemniać srebrny kolor?
Viento Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 Przyciemnić się raczej nie da, ale QD1 na pewno jakąś głębię wyciągnie.
mgrab Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Osobiście jestem rozczarowany QD od Chemical, jest to dość drogi produkt, a miałem problemy z aplikacją, dość trudno się go wciera, szybko podsycha i zostawia plamy. Na wstępie zaznaczam, że nie neguję niczyich doświadczeń tylko dzielę się swoimi , a dopiero co smarowałem autko Pro Detailerem CG i jak dla mnie docieranie i wygląd bajka. Dodam, że mam nieodparte wrażenie że nieco przyciemniał lakier (ciemnoszara perła; niecały miesiąc temu smarowany Prima Amigo i Butter Wet Wax). Przy aplikacji leci taka mgiełka, że zaaplikowanie za dużej ilości QD praktycznie jest niemożliwe. Zresztą w jednym miejscu sporo napsikałem i wszystko poszło bez problemu. Aplikowałem przy ok. 20-21 st., na dworze, 90% czasu zachmurzone. Może kluczem okazała się genialna mikrofibra Madness Summit 800(?) W każdym razie ja jestem zachwycony. Jak będzie okazja i trochę kasy to przetestuję QD1 bo widzę, że ma dużo dobrych opinii.
Arni Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Kończy mi się MD z którego byłem zadowolony. To mój jedyny QD jaki miałem. Teraz jak czytam wątek, to zwróciłem uwagę, że nie jest to preparat typu psiknij i przetrzyj. Urzekł mnie zapach oraz kropling Lakier srebrny. Chciałbym wejść półkę wyżej i rozważam UQD, QD1, #931. A może inne propozycje? Najbardziej zależy mi na przyciemnieniu oraz na wetlooku. Cena nie gra roli. Poorboy's World QD+ - również przyjemny zapach i duuuużo łatwiejsza praca, jak mi gdzieś się psiknęło wieczorem, to bez problemu dotarłem nawet rano, mój ulubiony. MD to taki entry level i tańszy zamiennik MD, ktory za niewielką kasę mocno poprawia wygląd. Megs Ultimate QD zrobi bardziej szklisty efekt, więc warto rozważyć na srebrnym.
mario704 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 GreQu, Jakiś lipny ten QD trafiłeś od CG-pro detailer.3 butelki wylałem już na różne samochody i zawsze zero problemów.Czy na zimny czy na ciepły lakier.Rozprowadza się łatwo i poleruję równie dobrze.Jeden z lepszych QD jakie miałem a trochę ich było i chętnie do niego wracam
zajkos10 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Panowie na aucie położony sv concorso i szukam pod niego dobrego qd , niestety lotos speed ciagle niedostępny u nas i myslalem o polishangel presto , czy to najlepsza opcja ?
GreQu Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 GreQu, Jakiś lipny ten QD trafiłeś od CG-pro detailer.3 butelki wylałem już na różne samochody i zawsze zero problemów.Czy na zimny czy na ciepły lakier.Rozprowadza się łatwo i poleruję równie dobrze.Jeden z lepszych QD jakie miałem a trochę ich było i chętnie do niego wracam Sam jestem zdziwiony, ponieważ to mój pierwszy taki problem z QD. Aplikuję go w odpowiedniej ilości na lakier, oczywiście na lakier w pełni oczyszczony, po korekcie, i na nawoskowany lakier ( w tym wypadku na DJ Blue Velvet ) Rozprowadzam go mała MF a wcieram Fluffy blue, pozostawia mi plamy, ogólnie widać to najbardziej na ciemnym lakierze, na srebrnym tego nie zauważyłem. Może rzeczywiście jakiś wadliwy produkt, lub po prostu ja coś źle robie?
Rekomendowane odpowiedzi