SzymonVWGolf Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 ja posiadam Yellow ścierka z mikrofibra 40x40 390GSM , da rady nimi bezpiecznie i wygodnie obleciec qd? czy lepsze są np te Shiny Garage Plush Blue Microfiber 40x40cm ?
Pływak Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Panowie szybkie pytanko skończył mi się Finalle, z którego byłem bardzo zadowolony, a następny qd czyli Luxury Gloss nie przypadł mi do gustu. Planuje wrócić do Pro Detalilera, którego używałem 4 lata temu. Nadal to jest ten sam produkt co kiedyś? Super nakładanie bez smug, docierania itp nawet w słońcu?
marciol Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Pływak, Używam go nieustannie i według mnie cały czas jest tylko teraz nazywa się P40 Detailer
Pływak Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ok wielkie dzięki to nie szukam dalej tylko zamawiam.
Moderator krd Opublikowano 5 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Może nie do końca QD bo "Spray Sealant", ale ostatnimi czasy doszedłem do wniosku, że Gyeon Cure to jednak nie to samo co Car Pro Reload. Ten drugi znacznie wolniej się zapycha i po 2 tygodniach kropelkuje jak zły na całym samochodzie, włącznie z klapą i zderzakiem z tyłu. Jazdy w deszczu były, jak i 3 wizyty na proszku na bezdotyku.
Ipkol Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Może nie do końca QD bo "Spray Sealant", ale ostatnimi czasy doszedłem do wniosku, że Gyeon Cure to jednak nie to samo co Car Pro Reload. Ten drugi znacznie wolniej się zapycha i po 2 tygodniach kropelkuje jak zły na całym samochodzie, włącznie z klapą i zderzakiem z tyłu. Jazdy w deszczu były, jak i 3 wizyty na proszku na bezdotyku. A czy w przypadku Reloada robią Ci się mazy ? Zdaje się, że mbieniek wspominał, że często ma z tym problem.
tazman Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ja psikam na fibrę i problem z mazaniem nie istnieje, a używam na czarnym lakierze. Ogólnie to żałuję, że tak późno odkryłem ten środek, jako spray sealant i niekiedy qd dla mnie ideał.
Moderator krd Opublikowano 5 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ipkol, przy aplikacji na odwal się coś tam zostaje. Jak się przykładam to jest wszystko ok.
Ipkol Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ja psikam na fibrę i problem z mazaniem nie istnieje, a używam na czarnym lakierze. Ogólnie to żałuję, że tak późno odkryłem ten środek, jako spray sealant i niekiedy qd dla mnie ideał. Ipkol, przy aplikacji na odwal się coś tam zostaje. Jak się przykładam to jest wszystko ok. Panowie, to jak już przy Reload jesteśmy to jak z wydajnością tego środka? Ile, na oko, zazwyczaj zużywacie na dużego sedana ?
Dannyy88 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dla mnie od reload jest lepszy artdeshine h2os hybryd. Żadne smugi itp itd. Mega wydajny . Dobrze kropelkuje i fajnie podbija lakier . Nawet srebrny
jarekrk Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 A jak z wytrzymałością tego środka?
therioon Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Potwierdzam hybryd jest ok sam go używam u mnie juz leży ponad miesiąc Po umyciu samochód kropelkuje bardzo dobrze Jego zaleta to wydajność używam go śladowe ilości oraz to ze nie ma smug Tapatalk
Ma_rcin Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 dzisiaj podczas szybkiego ogarnięcia auta tzn. samo mycie na dwa kociołki wpadł mi w ręce oto taki produkt: Fajna baaardzo łatwa aplikacja, dosłownie psikasz i polerujesz, efekty wizualne według mnie zbliżone do Hype Poniżej kilka fotek już po aplikacji. Na samochodzie Siedzi jakieś dwa tygodnie ADBL QW
luq92 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 QD od Softa. Wygląd świetny, aplikacja bajecznie prosta, kropelki bardzo fajne, woda ucieka jak głupia. Jak na razie dla mnie nr 1 na lato z mojego arsenału. Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
Maciek1993 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Koledzy jakieś opinie o : ArtDeShine Nano Gloss Paint Sealant Version 3 ? Warto zakupić do arsenału ?
Pływak Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 QD od Softa. Wygląd świetny, aplikacja bajecznie prosta, kropelki bardzo fajne, woda ucieka jak głupia. Jak na razie dla mnie nr 1 na lato z mojego arsenału. Jak to Luxyru Gloss to zupełnie odmienna opinia od mojej. Może i fajnie przyciemnia ciemny lakier ale aplikacja na pewno nie jest bajecznie prosta. Po przesiadce z Finalle imo aplikuje się go zdecydowanie gorzej wymaga więcej machania fibrą, może na srebrnym tego nie widać ale czarny już tak. Dla mnie bardziej to jest Quick Wax niż Detailer. Ja tak jak pisałem stronę wcześniej po kilku latach przerwy wróciłem do P40 Detailera. Obok Finalle najlepszy QD jaki miałem nawet z lekka przewagą P40. Aplikacja w obu bajecznie prosta, nawet dziś aplikowany w pełnym słońcu na czarny lakier nie mazał się. Efekt po zastosowaniu podobny do Finalle z tym, że Finalle bardziej przyciemnia, a P40 daje większą szklistość lakieru. Śliskość w obu przypadkach bardzo duża. Zapach na plus dla P40, również trochę lepiej radzi sobie z zaciekami po wodzie.
luq92 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Co do zacieków, to faktycznie Soft średnio sobie radzi. Aplikowałem go też na grafitowy lakier i zero jakichkolwiek mazów nawet bez docierania. Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
LukanioZ Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam, jestem tu nowy i szukam wosku, który mi nada największy połysk, największą szklistość lakieru.Będę go nakładał raz na 2tyg. nie musi być wytrzymały, zależy mi na WOW.Myślałem nad "Victoria Wax Concours Red" jednak nigdzie nie moge go znaleźć dostepnęgo. Na autku przeprowadziłem korekte lakieru i był nałożony Geyon cancoat. Wyglada tak: http://www34.speedyshare.com/fnWNN/83701a03/download/354543.jpg
tazman Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 To temat o qd, nie o woskach. To, że jesteś nowy nie zwalnia Cię z używania wyszukiwarki. Temat o Victoria wax można znaleźć bez problemu, podobnie jak temat o wyborze wosku.
FG400 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam, jestem tu nowy i szukam wosku, który mi nada największy połysk, największą szklistość lakieru.Będę go nakładał raz na 2tyg. nie musi być wytrzymały, zależy mi na WOW.Myślałem nad "Victoria Wax Concours Red" jednak nigdzie nie moge go znaleźć dostepnęgo. Tutaj jest dostępny ten wosk Victoria Wax Concours : http://www.waxparadise.pl/produkt,Victo ... ,6716.html
therioon Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Podejrzany ten link ze speedyshare Tapatalk
pawelus668 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Który wybrać Duragloss Fast Clean & Shine #921 czy Finish Kare 425 Extra Slick? Oba na podobnym poziomie likwidują przyciąganie kurzu?
Rekomendowane odpowiedzi