powalla Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 643009 Co kupić? viewtopic.php?f=223&t=26522&view=unread#unread
Ma_rcin Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie, mial ktos z Was do czynienia z Williams Gloss Enhancer ? Z opisu wynika ze to taki odpowiednik Hype http://www.williamscarcare.pl/wyswietl- ... 250ml.html
Kopersky Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 643009 Co kupić? viewtopic.php?f=223&t=26522&view=unread#unread Dziękuję
dasior10 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie i Panie Mam połozone na czarnym lakierze Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Prosze mi podpowiedziec czy lepiej miedzy woskowaniem na odswieżenie-ogólnie na lepszy wygląd i wzmocnienie-przedłużenie wosku Fusso lepiej użyć: 1.Meguiars ultimate quik detailer czy 2.Meguiars ultimate quik wax Co da lepszy efekt?
SzymonVWGolf Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 jest w ogóle gdzieś do dostania jeszcze Meinz Hype??
GreQu Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 Witam. Kto używał SELECTED QUICK DETAILER ? Jak wypada ten QD przy konkurencji typu Morning Dew lub TK Quick Detailer? Nie słyszałem o tej firmie, robią mało kosmetyków, a cena to około 40 zł za 500ml.
therioon Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 Ja tam używam ArtDeShine Hybrid H2O-S jako QD i jest git Tapatalk
karambol Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Jaki quick na glasura? Finale mi sie już znudził jakieś propozycje?
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 karambol, Field Glaze, Presto Detail?
karambol Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 szczerze to field glaze nie zrobił na mnie wrażenia, presto? Mmm obczaję Zastanawiałem sie jeszcze nad waxaddict
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Zastanawiałem sie jeszcze nad waxaddict Podczas ostatnich dwóch zakupów w ShinningCarze, miałem go już w koszyku ale ostatecznie "odkładałem go na półkę". Produkty Waxadita z którymi miałem do tej pory do czynienia, nigdy mnie nie zawiodły ale o tym QD nie ma prawie nic w sieci
hubikas Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Panowie i PanieMam połozone na czarnym lakierze Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Prosze mi podpowiedziec czy lepiej miedzy woskowaniem na odswieżenie-ogólnie na lepszy wygląd i wzmocnienie-przedłużenie wosku Fusso lepiej użyć: 1.Meguiars ultimate quik detailer czy 2.Meguiars ultimate quik wax Co da lepszy efekt? Ja bym polecil dedykowany QD dla Fusso Coat czyli Fusso Coat Speed & Barrier Hand Spray.
ARTurde Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Bardzo fajnym detailerem od Softa jest Luxury Gloss Potwierdzam - bardzo fajny.
jqb Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Bardzo fajnym detailerem od Softa jest Luxury Gloss Potwierdzam - bardzo fajny. Racja, ale to bardziej quick wax. Poza tym że świetnie wygląda, łatwo się z nim pracuje to jeszcze fajnie kropelkuje.
Alu. Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 jest w ogóle gdzieś do dostania jeszcze Meinz Hype?? Podłączam się do tego pytania, we wszystkich znanych mi sklepach brak tego produktu/oczekiwanie na dostawę.
hihol Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 I juz go nie bedzie. Firma upadla/zostala zamknieta.
Moderator Domel Opublikowano 30 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 644675 Firma upadla/zostala zamknieta. z tego co pamiętam to właściciel - detailer - zdefraudował pieniądze na jakiś cel charytatywny ...o ile mnie pamiec nie myli...
coco Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Jeśli tak zrobił to defraudacją tego nazwać nie można. Kto wie, może kiedyś powróci
Viento Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Jak Kolega wyżej napisał - właściciel Mainz przywłaszczył hajs z dotacji charytatywnej i spreparował rzekome podziękowania od fundacji, która jak się okazało pieniędzy od Mainz nigdy nie dostała. Ale na tym nie poprzestano, bo właściciel zorganizował potem masową wyprzedaż produktów. Zamówienia nigdy nie dotarły do ludzi, a w tych które doszły produkty okazały się rozwodnione. Nastąpił ogólny bojkot firmy w UK i Mainz jako firma jest skończony. Szkoda, bo Hype był według mnie ich najlepszym produktem i bardzo go lubiłem. Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz
Kepacz Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 http://www.carchem.pl/pl/p/CarChem-Quick-Detailer/50 Jakieś info o tym produkcie? Cena atrakcyjna. Można go postawić obok ADBL QD1 albo SG MD?
tazman Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 To zwykły prosty w użyciu qd, ja używam go nieraz na felgach po myciu. Nie licz na przyciemnianie czy śliskość jak po qd1 czy md. Z tych trzech brałbym qd1, obecnie jeden z moich ulubieńców.
maciek-drummer Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 644792 Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz Też o tym słyszałem, ale chyba nie ma odpowiednika Hype w palecie CarChem.
Viento Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 maciek-drummer, to prawda, bezpośredniego odpowiednika nie ma. Ale choćby słynny szampon 1900:1 to nic innego jak Mainz Passion, a i dressing CarChemu do tworzyw wewnętrznych to właściwie ta sama receptura co dawny Cherish. Należałoby nagrać temat polskiemu przedstawicielowi CarChemu. Kiedyś z nim rozmawiałem i wspominał mi o możliwości zrobienia konkretnego produktu na zamówienie przy większej ilości sztuk. Być może to jest jakaś szansa na "wskrzeszenie" Hype'a
mario704 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dobrze że jeszcze 3/4 butelki hypa mam na szafie Może ten qd od optimum podobny będzie
Ma_rcin Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 644792 Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz Też o tym słyszałem, ale chyba nie ma odpowiednika Hype w palecie CarChem. Panowie kiedys ktos pisal na forum o Carchem High Shine Protector, ze ponoc to odpowiednik hype, testowal ktos może? Na Allegro są do kupienia testery 100 ml zastanawiam sie nad zakupem i malym porównaniem do Hype.
Rekomendowane odpowiedzi