Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie

Mam połozone na czarnym lakierze Soft99 Fusso Coat 12 months Dark

Prosze mi podpowiedziec czy lepiej miedzy woskowaniem na odswieżenie-ogólnie na lepszy wygląd i wzmocnienie-przedłużenie wosku Fusso lepiej użyć:

1.Meguiars ultimate quik detailer

czy

2.Meguiars ultimate quik wax

Co da lepszy efekt?

Opublikowano

Witam.

Kto używał SELECTED QUICK DETAILER ?

Jak wypada ten QD przy konkurencji typu Morning Dew lub TK Quick Detailer?

Nie słyszałem o tej firmie, robią mało kosmetyków, a cena to około 40 zł za 500ml.

• Moderator
Opublikowano
Zastanawiałem sie jeszcze nad waxaddict :o

:dontknow: Podczas ostatnich dwóch zakupów w ShinningCarze, miałem go już w koszyku ale ostatecznie "odkładałem go na półkę". Produkty Waxadita z którymi miałem do tej pory do czynienia, nigdy mnie nie zawiodły ale o tym QD nie ma prawie nic w sieci :o

Opublikowano
Panowie i Panie

Mam połozone na czarnym lakierze Soft99 Fusso Coat 12 months Dark

Prosze mi podpowiedziec czy lepiej miedzy woskowaniem na odswieżenie-ogólnie na lepszy wygląd i wzmocnienie-przedłużenie wosku Fusso lepiej użyć:

1.Meguiars ultimate quik detailer

czy

2.Meguiars ultimate quik wax

Co da lepszy efekt?

Ja bym polecil dedykowany QD dla Fusso Coat czyli Fusso Coat Speed & Barrier Hand Spray.

Opublikowano
Bardzo fajnym detailerem od Softa jest Luxury Gloss

Potwierdzam - bardzo fajny. :)

Racja, ale to bardziej quick wax. Poza tym że świetnie wygląda, łatwo się z nim pracuje to jeszcze fajnie kropelkuje.

Opublikowano
jest w ogóle gdzieś do dostania jeszcze Meinz Hype??

Podłączam się do tego pytania, we wszystkich znanych mi sklepach brak tego produktu/oczekiwanie na dostawę.

• Moderator
Opublikowano
644675 Firma upadla/zostala zamknieta.

z tego co pamiętam to właściciel - detailer - zdefraudował pieniądze na jakiś cel charytatywny ...o ile mnie pamiec nie myli...

Opublikowano

Jeśli tak zrobił to defraudacją tego nazwać nie można. Kto wie, może kiedyś powróci ;)

Opublikowano

Jak Kolega wyżej napisał - właściciel Mainz przywłaszczył hajs z dotacji charytatywnej i spreparował rzekome podziękowania od fundacji, która jak się okazało pieniędzy od Mainz nigdy nie dostała. Ale na tym nie poprzestano, bo właściciel zorganizował potem masową wyprzedaż produktów. Zamówienia nigdy nie dotarły do ludzi, a w tych które doszły produkty okazały się rozwodnione. Nastąpił ogólny bojkot firmy w UK i Mainz jako firma jest skończony.

Szkoda, bo Hype był według mnie ich najlepszym produktem i bardzo go lubiłem.

Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz ;)

Opublikowano

To zwykły prosty w użyciu qd, ja używam go nieraz na felgach po myciu. Nie licz na przyciemnianie czy śliskość jak po qd1 czy md.

Z tych trzech brałbym qd1, obecnie jeden z moich ulubieńców.

Opublikowano
644792 Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz ;)

Też o tym słyszałem, ale chyba nie ma odpowiednika Hype w palecie CarChem.

Opublikowano

maciek-drummer, to prawda, bezpośredniego odpowiednika nie ma. Ale choćby słynny szampon 1900:1 to nic innego jak Mainz Passion, a i dressing CarChemu do tworzyw wewnętrznych to właściwie ta sama receptura co dawny Cherish.

Należałoby nagrać temat polskiemu przedstawicielowi CarChemu. Kiedyś z nim rozmawiałem i wspominał mi o możliwości zrobienia konkretnego produktu na zamówienie przy większej ilości sztuk. Być może to jest jakaś szansa na "wskrzeszenie" Hype'a ;)

Opublikowano
644792 Jako ciekawostkę dodam, że cały asortyment firmy był produkowany przez CarChem, więc możemy dziś kupić pod ich logo wiele odpowiedników dawnego Mainz ;)

Też o tym słyszałem, ale chyba nie ma odpowiednika Hype w palecie CarChem.

Panowie kiedys ktos pisal na forum o Carchem High Shine Protector, ze ponoc to odpowiednik hype, testowal ktos może? Na Allegro są do kupienia testery 100 ml zastanawiam sie nad zakupem i malym porównaniem do Hype.