Eidos71 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Tak, jak napisałem - nie jestem w stanie ocenić trwałości samego WDPS. Zestaw WDAFPP + WDPS (jedna warstwa pierwszego i 1-razowe użycie następnego dnia WDPS - tak, dla podkręcenia efektu) zeszłego lata siedział na lakierze prawie 2 miesiące (pewnie siedziałby dłużej, ale zdjąłem go, aby położyć coś innego - w momencie usuwania, poza dolnymi partiami karoserii, zestaw miał się jeszcze dobrze). Kropelkowanie było co najmniej przyzwoite, kropelki gęste i kształtne (nie tylko zaraz po aplikacji, ale później również), nie przyciąganie kurzu na (wg mnie) poziomie powyżej akceptowalnego. Generalnie kupiłem zestaw sugerując się pozytywnymi (w większości) opiniami na AG i muszę przyznać, że się nie zawiodłem. Co prawda szkoda, że w PL nie ma takich promocji na BF, jak w USA (subiektywnie twierdzę, że ceny produktów BF są dosyć wysokie), ale mimo to nie żałuję zakupu. Jeżeli mi "odbije" (tzn. jeśli stwierdzę, że jeszcze mam za mały arsenał), dokupię w tym roku jeszcze Crystal Seal i Midnight Sun
cannonn Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Szukam najbardziej bezproblemowego QD typu spray&wipe, żeby nie trzeba było nic docierać. Mile widziany dobry zrzut wody.
zajkos10 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Panowie szukam dla ojca na fusso jakiegos qd ktory glownie podbije look i fajnie gdyby byl przy tym trwały , myslalem ADBL vs. BSD ?
Moderator Domel Opublikowano 29 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Szukam najbardziej bezproblemowego QD typu spray&wipe, żeby nie trzeba było nic docierać. Mile widziany dobry zrzut wody. Najlepsze QD które używam od lat to sprawdzone produkty - nie jakieś woskowe nie wiadomo co wynalazki, to: FinishKare 425 oraz 146 AF Finale BSD ADBL QD1 Swietny tez jest Shiny Garage Buff Up Exterior Sealant Wszystkie sa "spray&wipe". Kupilem ten nowy QD od Shiny Garage ale zas jest gesty i ciezki w docieraniu. Troche lepiej sie nim pracuje niz Mornig Dew ale nie jest to "spray&wipe" - trzeba troche pomachac. Uzywam go w niedziele i swieta kiedy mam duzo czasu.
KHOT Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Szukam najbardziej bezproblemowego QD typu spray&wipe, żeby nie trzeba było nic docierać. Mile widziany dobry zrzut wody. AF Finale i Angelwax QED. Na BSD nawet nie patrz, bo Ci ręce odpadną od docierania.
booohal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 631027 Na BSD nawet nie patrz, bo Ci ręce odpadną od docierania.
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 co do Finale - jak jest z podkręcaniem looku ? zastosowałem ostatnio i szczerze powiedziawszy to sie spodziewałem fajnego efektu a tu było wszystko ok ale wygląd hmm nie wiem może zmęczony byłem i na szybko auto myłem ale szału nie zrobił na mnie. Musze mu dac jeszcze jedną szanse jak będzie lepsza pogoda
Tranavel Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Mam pytanie odnośnie QD od PB, zrobiłem sobie korekte lakieru, wszystko super cacy, dziś wyjazd z garażu, zrobiłem pare km a tu auto całe białe od kurzu , a taki był błysk na czarnym lakierze, Po umyciu jak przelecę samochodzik QD to będzie nadal łapał tak kurz??
tazman Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 zależy jakim qd, PB ma ich kilka Ten QD+ rzeczywiście łapie kurz
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 jak masz miejsce gdzie sie kurzy to w moim odczuciu syntetyczne spraye nie łapią tak kurzu jak te z carnaubą, może nie jest to reguła ale u mnie sie to potwierdza
Tranavel Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 POORBOY'S WORLD Spray & Gloss ten mam
cannonn Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Szukam najbardziej bezproblemowego QD typu spray&wipe, żeby nie trzeba było nic docierać. Mile widziany dobry zrzut wody. AF Finale i Angelwax QED. Na BSD nawet nie patrz, bo Ci ręce odpadną od docierania. BSD mam i nie narzekam, ale jak wspominałem szukam czegoś co będzie QD jak nazwa wskazuje i będzie się z nim pracowało szybko i bez nadmiernego machania Myślałem mocno o Mothers Showtime.
Chat Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Polecam Autoglym Fast shine & lube, moim zdaniem lepszy look niż Mothers (też posiadam) i szybciej odparowuje.
Chat Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Napisz do Marka z AG, ja od niego brałem.
KHOT Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 631027 Na BSD nawet nie patrz, bo Ci ręce odpadną od docierania. Spróbuj BSD użyć na słońcu na rozgrzany lakier. A potem spróbuj tak samo użyć Finale. To jest różnica w łatwości docierania.
powalla Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Tylko kto aplikuje cokolwiek na rozgrzany lakier?
booohal Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 631143 Spróbuj BSD użyć na słońcu na rozgrzany lakier. A potem spróbuj tak samo użyć Finale. To jest różnica w łatwości docierania. Mam jeden i drugi i aplikacja +1000000 dla BSD. Niezależnie od warunków. Carnauba w Finale nie pomaga przy wysokich temperaturach... Z resztą aktualnie i tak używam już tylko miksu BSD i Finale, który chyba zostanie ze mną na zawsze 631146 Tylko kto aplikuje cokolwiek na rozgrzany lakier?
AndrewSC Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 A jakiś QD który najmniej przyciąga kurz ? oczywiście look, trwałość też ma znaczenie i żeby nie wpływał negatywnie na położony wosk Przerobiłem już wiele różnych QD od BSD, SG Morning, Preste etc. Obecnie w garażu ostał się jeszcze Megs Gold Class i Lucas ale on to bardziej spray waxem jest a można by coś wzbogacić asortyment Hmm
W1Michal Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Meguiars Ultimate nie łapie, zjazd wody jest po nim masakryczny
AndrewSC Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Finish Kare mogłbym sprawdzić bo widzę, że testery są a Meguiars hmm jeden QD od nich już stoi dzięki za podpowiedzi.
KHOT Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Tylko kto aplikuje cokolwiek na rozgrzany lakier? Fajnie, tylko nie każdy ma możliwość spokojnego smarowania sobie w zacienionym garażu w przyjemnym chłodzie latem. Czasem trzeba smarować jak leci, na powietrzu, a rozgrzana latem blacha trzyma temperaturę grubo do wieczora. Są środki które się nakładają dobrze niezależnie od temperatury i są takie, które trzeba docierać, albo się nieprzyjemnie mażą. Wymieniłem te z kategorii pierwszej z którymi miałem do czynienia i wskazałem też ten, który będzie problematyczny przy wymaganiach o które pytał cannonn, czyli jak zrozumiałem środek: "psiknij, przetrzyj, zapomnij".
Rekomendowane odpowiedzi