Snajper Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 koledzy a jak aplikować DJ Purple Haze, można ręcznie?? (dłońmi czy za pomocą aplkatora)???
rufus295 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 koledzy a jak aplikować DJ Purple Haze, można ręcznie?? (dłońmi czy za pomocą aplkatora)??? Ja bym nie ryzykował, ręce później domyć może być problem . Aplikatorem bardzo fajnie się nakłada
yacek _b Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 koledzy a jak aplikować DJ Purple Haze, można ręcznie?? (dłońmi czy za pomocą aplkatora)??? ja polecam nakładać padem , o wiele to praktyczniejsze i na pewno nałożysz cieńszą warstwę padem .
Snajper Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 no wiedziałem że tak będzie... paczka, doszła jest wosk i dopiero teraz uzmysłowiłem sobie że może jednak nie nakładać go dłońmi. Czy miękki aplikator z gąbki się nada, czy specjalnie domawiać na ten raz aplikator megsa??
yacek _b Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 myślę , że każdy aplikator przeznaczony do nakładania wosku będzie dobry , oczywiście jednym będzie się łatwiej nakładało inny trochę gorzej ( chodzi o wymiary )
Snajper Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 a jeszcze taka zapytam bo szukajka mi nie znalazła: czy każdy wosk trzymamy w lodówce czy nie jest to konieczne (pytam bo dosyć często pada to określenie przechowywania na forum)
yacek _b Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 a jeszcze taka zapytam bo szukajka mi nie znalazła: czy każdy wosk trzymamy w lodówce czy nie jest to konieczne (pytam bo dosyć często pada to określenie przechowywania na forum) weź proszę nie przesadzaj , są owszem ludzie którzy wydaja fortunę na woski i kupują do tego lodówki , ale jak kupisz sobie dodo to spokojnie możesz trzymać np . w garażu czy piwnicy w miarę chłodnym miejscu .
MM.MM Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Nie musisz od razu kupować dedykowanego aplikatora do Purple Haze, nie martw się nałożysz go jakimkolwiek czystym i będzie OK.
Piciosz Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 koledzy a jak aplikować DJ Purple Haze, można ręcznie?? (dłońmi czy za pomocą aplkatora)??? Ja nakładałem rękoma i nie zauważyłem begatywnego wpływu na skórę dłoni. Jest to wosk zajawkowy więc nakładanie dłońmi uważam za jaknajbardziej słuszne. Podgrzany ciepłem dłoni pięknie pachnie, a wytarcie dłoni w papierowy ręcznik usuwa kolor.
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 26 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 a jeszcze taka zapytam bo szukajka mi nie znalazła: czy każdy wosk trzymamy w lodówce czy nie jest to konieczne (pytam bo dosyć często pada to określenie przechowywania na forum) weź proszę nie przesadzaj , są owszem ludzie którzy wydaja fortunę na woski i kupują do tego lodówki , ale jak kupisz sobie dodo to spokojnie możesz trzymać np . w garażu czy piwnicy w miarę chłodnym miejscu . .....chyba że to specjalny "Crystal-Dodo", wtedy tylko lodówka. Obrazek Na pewno kilka osób chciałoby wiedzieć gdzie trzymasz kluczyk, który otwiera ten magiczny zameczek na dole Wiolka
grzes123 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam, jak obiecałem - tak też robię (w końcu). Miesiąc temu nabyłem od sklepu www.all4auto.pl - detailer Dodo Lime Prime oraz oraz wosk Super Natural. I po oczyszczeniu lakieru oraz nałożeniu wosku uzyskałem taki oto efekt: Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Osobiście jestem bardzo zadowlony z efektu. Całość robiłem około 8 godzin!... Ale cleaner nie jest trudny do pracy a wosk wręcz to sama przyjemność. Potem zrobiłem samochodem 1,5 tys km w różnych warunkach pogodowych (jak to teraz jest) i nadal kropelkowanie, odpyachanie wody jest ok. POLECAM !!! - ja stałem się już miłośnikiem tego wosku - jest wart swojej ceny!
malkolm Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 - ja stałem się już miłośnikiem tego wosku - jest wart swojej ceny! a ile wosków wypróbowałeś?? u mnie #16 leży w zimie około 3 miesiące , w tym czasie robię 6 tys km , po połowie tego możemy pogadać o trwałości
tOmtOm Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 malkolm, a Ciebie dlaczego tak spięło po tym komentarzu ? Swoją drogą nie każdemu zależy na mega trwałości
aro_77 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 detailer Dodo Lime Prime... A co to takiego? Od kiedy pamiętam to był to cleaner...
grzes123 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Tak, chodziło mi o cleaner; pomyłka. Dzięki za uwagę. Wcześniej nakłądałem #16 - ale faktycznie na zimę, na przemian z Colli. Zgadzam się, że trwałość jest duża. Opórcz tego używałem Golden Clas Megsa, NXT i na 2 samochodach miałem położoną powłokę Diamondbrithe. Podoba się Supernatural - mimo, iż chętnie wypróbowałebym SV albo Zomyla - przede wszytskim dlatego, że mogłem kupić samplera za ok. 70 zł. Nie każdego stać na to, żeby wydać na wosk 300 i więcej, tym bardziej, że jak się chce mieć jeszcze glinkę, detailer, coś do opon, felg, szyb, tapicerki, plastików zew. i wew. to się już robi niezła kwota... Ale efekt - bezcenne!
Administrator Evo Opublikowano 29 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Moim skromnym zdaniem SN to rewelacyjny wosk w swojej kategorii cenowej ,i jedyne czego mi brakuje to konkretniejszego zapachu
MyszaKr Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pytanie, skończył mi się cleaner DJ, mam cleaner R222. Nakładać będe Dodo Juice Purple Haze Soft Wax. Pytanie domówić sobie tester DJ LP czy R222 może być ?
k24 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Lepiej R222 jak IPA, dedykowany zawsze lepszy ale nie widze przeciwskazań
Moderator rychu Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie widzę przeszkód dlaczego nie miałbyś przetestować takiej kombinacji i podzielić się wrażeniami o trwałości
MyszaKr Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 noo o wosku będzie test Bo mam całą puchę testową od shiningcar.pl. W takim razie będzie R222, a przed nim IPA.
szoszon1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 dziś dostałem od żony prezent: zestaw testerów fantastic four. I mam teraz pytanie: co to za wosk, ten double wax? pachnie miętą i nie ma domieszki kolorów.
VuDoo Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jest to dwu etapowy wosk dający niesamowity blask i ochronę. Pierwsza warstwa twardego wosku zapewni nam długotrwałą ochronę lakieru, natomiast kolejna wartstwa z miękkiego wosku nada lakierowi głębi i "mokrego" wyglądu. Zastosowanie takiego zestawu zabezpieczy powierzchnię do 4 tygodni dłużej od standardowych wosków. !!! Pracę z woskami umili nam przyjemny mietowy zapach
szoszon1983 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Muszę go przetestować, bo na razie nie łapię, jak to mają być 2 woski w jednym...
VuDoo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 bo to są dwa woski w oddzielnych opakowaniach, które stosujesz jeden po drugim mają się one nawzajem uzupełniać
patol Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Dwa razy więcej roboty Panowie mam pytanko... jak najlepiej nakładać Dodo Blue Velvet. Jutro po raz pierwszy będę nakładał wosk letni. Wcześniej miałem do czynienia tylko z twardzielami typu NXT 2.0 i #16.
Rekomendowane odpowiedzi