Sekundka Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 powiedzcie mi, czy wam po blue velvet mocno przyciąga kurz ? wczoraj po zimowej przerwie w końcu miałem okazję nałożyć na próbę dodo. Poszło na af tripla no i dziś kurz łapie się jak głupi..AF leżał ok godziny zanim położyłem dodo, które też wygrzałem
mario704 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Każdy praktycznie wosk łapie kurz strasznie do pierwszego mycia no może oprócz sealantów.Polerując wosk elektryzujesz karoserie a ta ciągnie kurz jak to na fizyce uczyli
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Każdy praktycznie wosk łapie kurz strasznie do pierwszego mycia:) Odważna teza... Przy takich wnioskach można założyć, że nie chodzi o elektrostatyczność, a o niedbalstwo podczas woskowania. Sama elektrostatyczność może stanowić problem "kurzolepstwa", ale przeciągnięcie zimnym dedykowanym QD w ostatnich fazach smarowania - w 89% przypadków kruszy ten problem.
mario704 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Lecz nie do końca i zależy to też od otoczenia oczywiście.Ja niestety mam dużo pylących drzew wokół bloków i na drugi dzień co bym nie zrobił to samochód przykurzony z leksza choć fakt QD trochę niweluje sprawę ale pozostawia jeszcze wiele do życzenia.Trzeba pamiętać również że nie każdy preferuje psikanie po "świerzym" wosku.
Sekundka Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 warunki były przyzwoite. auto myte z rana na zwilżonej powierzchni, standardowe jak dla mnie oczyszczenie, mycie. Na to poszło AF Tripple (szybkie odświeżenie po zimie bo czasu wiele nie było) odczekane i położone dodo, również odczekanie i polerowane dwoma fibrami na element. dodam że pomieszczenie było zadaszone i zamknięte. dziś z rana pojechałem z rana spłukać auto, odpychanie wody cacy ale po całym dniu spędzonym w pracy auto wyglądało tak jak przed płukaniem prócz małego skrawka który zostawiłem bez zabezpieczenia. Stąd moje pytanie czy z dodo to normalne )
Sekundka Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 mam inne pytanko co do dodo..jest sens coś na niego kłaść? np coli ?
Fitte Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 mam inne pytanko co do dodo..jest sens coś na niego kłaść? np coli ? Jak już to Dodo Juice na Coliego
Sekundka Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 trwałość, u mnie dodo naprawdę odmienia lakier:) ale góra dwa tygodnie i papa, a w obecnym czasie trochę wyjazdów i brak możliwości poświęcenia dnia na pielęgnacje. Stąd pytanie o polepszenie trwałości
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Porządne QD co 2 mycie i będzie lepiej
_jedrek_ Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 odnosze wrazenie, ze purple haze jest mniej wydajny od hard candy. Czy się mylę. Bo woskuje drugi raz PH i wydaje mi się, że jest mniej wydajny i bardziej miękki.
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 _jedrek_, ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie Dla mnie PH jest bardziej wydajny i bardziej twardy od HC.
haks Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Który da lepszy efekt WOW na srebrnym? http://showcarshine.pl/woskowanie/415-d ... kolor.html http://showcarshine.pl/woskowanie/380-d ... ster-.html
W1Michal Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 dziś znalazłem taki oto wosk, nowość od DJ ciekawe co z tego wyjdzie w realu http://forum.dodojuice.com/viewtopic.php?f=1&t=4264
menior Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ktoś stosował i może się wypowiedzieć na temat DJ basic of Bilings protection wax
bialas1 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 Jaki wosk z dodo polecacie do czarnego UNI i jak on się tam spisuje?
kalin20 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Sprawuje sie extra look zajefajny ale poleży moze 2 tygodnie i znika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
yacek _b Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Jaki wosk z dodo polecacie do czarnego UNI i jak on się tam spisuje? Szczerze ? To żadnego ( prawie , no chyba że supernatural cię interesuje , ale cena ... ) , fajna zabawa/ciekawostka , wygląd po każdym praktycznie ten sam , szybko znikają .
mAsHER Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Powiedzcie mi proszę jak jest z nakładaniem DoDo Juice Lime Prime ręcznie ? Wszędzie jak widziałem na filmikach na youtube to nakładali maszynowo. Ręcznie jest sens nakładać ?
wooke Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Oczywiście, że jest sens, bo to jest cleaner, którym przygotujesz lakier pod wosk. A czym go wypracujesz to twój wybór.
kalin20 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 A czym go nakładać ręcznie ? Fibrą, padem piankowym czy może padem tym 3 kolorowym ?
W1Michal Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2017 gąbkowy miękki sie lepiej sprawdzi na bank, testowalem już DJ z różnymi
Rekomendowane odpowiedzi