Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Ostatnio oddałem lampy w swoim aucie do renowacji. Salon powiedział, że po polerowaniu lamp zabezpieczyli je powłoką (jaką? nie mam pojęcia). A więc chciałem dodatkowo zabezpieczyć je woskiem na wszelki wypadek. Chciałem odtłuścić lampy IPĄ i po przetarciu je ściereczka nasączoną alkoholem powłoka zaczęła się łuszczyć i schodzić. Czy to normalne?

Posted

wrzuc jakies foto, powloka raczej sie nie luszczy, predzej bym powiedzial ze lampy byly lakierowane i wlasnie lakier zaczal sie luszczyc ;)

• Moderator
Posted
1 godzinę temu, Slim1799 napisał:

powłoka zaczęła się łuszczyć i schodzić.

foty jakieś pokaż.

Zadzwoń tam i spytaj co to za "powłokę" dali.

Posted
16 minut temu, Slim1799 napisał:

Wygląda to mniej więcej tak https://imgur.com/a/H4hFk

Źle związana powłoka ceramiczna lub kwarcowa, zostawia po sobie inne ślady troche jak rozlana benzyna w wodzie. Więc chyba polecieli na grubo, chyba że to ten klar który jest w zestawie do Meguiar'sa niebieskiego do regeneracji reflektorów
Na moje nie fachowe oko wyglada troche jak hu**jowy klar, który się nie do końca utwardził, którego po opryskaniu Ipą naruszyłes. Reklamuj niech poprawiają.
Samodzielnie papier, polerka , zabezpieczenie powłoka i też dasz rade :) Mamy tu temat o regeneracji reflektorów

• Dystrybutor
Posted

Wystarczy zapytać jaką powłokę nałożyli :)
Generalnie każdy producent zaleca 7 dni nie używania jakiejkolwiek chemii na powłoki, powinni Ci o tym powiedzieć przy odbiorze.

Posted
55 minut temu, Domel napisał:

Łoooooo ciul, ale wy żarte panie.

Jestes pewny ze to tylko ipa byla? ;)

Koleeeego, Ipa często narusza lakiery, kiedy te są technologczinie źle przygotowane, krzywo pomalowane albo świeże :D oczywiście mówimy o czystej ipce

Posted

Mi to wygląda na zabezpieczenie od Meguiars, które dorzuca się w drugim kroku. Działo mi się identycznie, jak środek się nie związał, a przeleciałem IPĄ na szybko. Szmatka staje się twarda i lepka?

Posted

Gdy tarłem miałem wrażenie jak by powłoka była z gumy. Zostawała na szmatce i ciężko było to dotrzeć