sl3py Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam. Czy ma ktoś porównanie jeśli chodzi o te 2 woski ? Swissvax Concorso vs Chemical Guys 50/50 limited concours? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Zakłądam że deiron ma silniejsze działanie niż tar&glue więc tak myślę czy można najpierw tar&glue na suchy lakier i po odczekaniu dać deirona na tar&glue i dopiero potem spłukać przed glinką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 7 godzin temu, Strus napisał: A jest jakaś różnica poza dziurką do odprowadzania większej ilości ciepła ? Chodzilo mi o to ze skoro jest napis da na padzie to znaczy ze nie potrzeba brac poprawki na jego twardosc ze wzgledu na slabsze ciecie na maszynie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl3py Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam. Czy ma ktoś porównanie jeśli chodzi o te 2 woski ? Swissvax Concorso vs Chemical Guys 50/50 limited concours?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Koledzy szybkie pytanie. Zakupiłem proszek do prania tenzi ex, na opakowaniu pisze zeby spryskac powierzchnie, przetrzeć i odessac. Teraz pytanie czy robic tak jak piszą czy normalnie spryskać wstepnie rozrobionym proszkiem nastepnie wetrzec i wyplukac rozrobionym srodkieproszkiem przy pomocy odkurzacza czy juz wyplukac samą woda ? Wiem ze nie jest to środek nr jeden ale kupilem go do przetestowania swoich umiejętności z odkurzaczem pioracym oraz do bonetowania zamiast rm760. Do prania docelowego mam kupionego enz-all oraz formule 90. Odkurzacz to karcher se 6.100' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Okazalo sie ze mialem 2 elementy malowane i mimo ze wyprowadzilem lakier na gotowo tydzien temu to dzis po myciu na 2 wiadra i osuszeniu recznikiem powylazilo takie cos tylko na tych 2 elementach: Pytanie brzmi; co moze byc nie tak ze lakier jest tak miekki ze rysuje sie w ten sposob po kilku przetarciach czysta i miekka mikrofibra?? Czy jesli to wina za malej ilosci utwardzacza do klaru to mozna to zmatowic i pomalowac nowym klarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Zwykłe ADBL Vampire 1l jest sprzedawane z psikaczem czy ze zwykłym dzióbkiem do nalewania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Do każdego powinieneś mieć atomizer, przynajmniej ja miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 4 godziny temu, etrone napisał: Okazalo sie ze mialem 2 elementy malowane i mimo ze wyprowadzilem lakier na gotowo tydzien temu to dzis po myciu na 2 wiadra i osuszeniu recznikiem powylazilo takie cos tylko na tych 2 elementach: Pytanie brzmi; co moze byc nie tak ze lakier jest tak miekki ze rysuje sie w ten sposob po kilku przetarciach czysta i miekka mikrofibra?? Czy jesli to wina za malej ilosci utwardzacza do klaru to mozna to zmatowic i pomalowac nowym klarem? Mozliwe ze jest to kwestia tak jak mowisz malej ilosci utwardzacza lub jesto to pomalowane sprayem lub ktos to przejechal zbyt duza iloscia preparatu do cieniowania i za bardzo rozpuscil lakier. Niestety zeby to poprawic najlepiej bylo by zerwac wszystko do bazy a najlepiej do podklad i pomalowac na nowo baza i podkladem ponieważ jakna ten clar pomalujesz kolejna warstwę to sie on bedzie trzymac tego z slabym utwardzaczem czyli jednym słowem bedzie sie trzymac slabo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Rozumiem. Czy zanim to oddam do malowania da sie to jakos zabezpieczyc? Wosk czy chocby jakas powloka tylko na te 2 elementy cos zmieni / nada sie? To pewnie o preparat do cieniowania chodzi bo elementy byly cieniowane i najbardziej tak rysuje sie jedna strona elementu a pozniej coraz mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Myślę że jak już to powłoka. Ewentualnie jak masz ochotę to spróbuj to zmatowić i walnąć bezbarwnym, może coś z tego wyjdzie i zabezpieczy to na jakiś czas. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Tak zrobie. Jeszcze dzis podjade do znajomego lakiernika. Jak juz to pomalujemy bezbarwnym to po ilu dniach mozna to bedzie bezpiecznie przejechac maszynka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 na drugi dzień bezbarwny nadaje się już do polerowania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwar333 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Orientuje się ktoś ile czasu mogę używać rozrobione APC (mam APC z ADBL jakby co). Nie wiem czy musze od razu wszystko zużyć czy mogę sobie zostawić na nastepny dzień/tydzień to co rozrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 4 minuty temu, szuwar333 napisał: Orientuje się ktoś ile czasu mogę używać rozrobione APC (mam APC z ADBL jakby co). Nie wiem czy musze od razu wszystko zużyć czy mogę sobie zostawić na nastepny dzień/tydzień to co rozrobiłem? Mozesz zostawic i uzyc nawet i za miesiac. Ja zawsze rozrabiam wiecej jak zostanie to lezy w szafce jak chce znowu uzyc to mieszam i uzywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilny Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 cześć jestem nowy komplementuje produkty od ADBL / może ktos podpowie na podst. filmiku bo imo czytelny / przed Yeti moze byc APC/PRO? da rade? - czy musi Vampire / tar and glue remover? po osuszeniu leci cos w stylu QD1 czy QuickWax? czytam forum ale masa nazw dla laika adbl same dobre opinie wiec pierwszy zestaw chemii biere od nich chcialbym dopasowac dzieki pozdrawiam E: @Qlimaxs wczoraj ogladalem i wlasnie za duzo informacji na raz chyba na filmiku on chyba ze 3 preparaty uzyl a ten z filmiku wyzej tylko 1 pytanie czy APC wystarczy "w codziennym myciu" do zmiękczenia syfu przed pianą i szamponem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Pilny sprawdź filmiki od Mx Nowickich;D tu jest mega dużo wiedzy;) Poniżej masz o przygotowaniu lakieru tzw. Dekontaminacji i deironizacji. https://www.youtube.com/watch?v=HZsE4p4UFrU 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 22 minuty temu, Pilny napisał: pytanie czy APC wystarczy "w codziennym myciu" do zmiękczenia syfu przed pianą i szamponem APC nic nie zmiękcza. Od tego jest piana. Jak masz mocno zasyfione auto to możesz sobie trochę APC dolać do wiadra z szamponem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Koledzy szybkie pytanie. Zakupiłem proszek do prania tenzi ex, na opakowaniu pisze zeby spryskac powierzchnie, przetrzeć i odessac. Teraz pytanie czy robic tak jak piszą czy normalnie spryskać wstepnie rozrobionym proszkiem nastepnie wetrzec i wyplukac rozrobionym srodkieproszkiem przy pomocy odkurzacza czy juz wyplukac samą woda ? Wiem ze nie jest to środek nr jeden ale kupilem go do przetestowania swoich umiejętności z odkurzaczem pioracym oraz do bonetowania zamiast rm760. Do prania docelowego mam kupionego enz-all oraz formule 90. Odkurzacz to karcher se 6.100' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilny Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Godzinę temu, Strus napisał: APC nic nie zmiękcza. Od tego jest piana. Jak masz mocno zasyfione auto to możesz sobie trochę APC dolać do wiadra z szamponem. ok dzieki to czym opryskuje przed pianą / w odniesieniu do adbl? / i czym leci po osuszeniu ? E: dzieki Qlimaxss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Przed piana to pewnie Adbl Tar and glue removerem. Jeśli jest w miare czyste auto. Bo jak mega uwalone boki to lepiej piana troszke Apc. Umyć wysuszyć i wtedy Tar and glue removerem bedzie miał lepsza siłe czyszcząca;). Kiedy lakier masz juz wolny od smoły wyglinkowany i wolny od zanieczysczeń metalicznych . Wtedy osuszasz i nakładasz wosk lub Qd. 32 minuty temu, Pilny napisał: ok dzieki to czym opryskuje przed pianą / w odniesieniu do adbl? / i czym leci po osuszeniu ? E: dzieki Qlimaxss Nie ma za co;). Starałem sie opisać jak najprościej;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Dnia 29.06.2017 o 23:10, ghost napisał: zanim zmienisz cleanery spróbuj dodo wymyć IPą, zobacz czy jest różnica i daj znać. Kładź bardzo cienką warstwe wosku, nakładaj w paskach, lub ewentualnie krzyżowo, nie kolistymi ruchami. Po zobaczeniu jak kropelkuje na drugi dzień nałóż jeszcze raz bardzo cienką warstwę. I dopiero wtedy bedzie można pomyśleć o zmianie cleanera. Zakładam, że lakier masz w dobrym stanie. A co do zimy, producent odpowie jak powinien być przechowywany, ale nie przemroziłeś go więc raczej nic sie nie powinno stać Położyłem Pete's 53 pod poorboys professional polish i jest git Krople takie jakie powinny być. Widocznie dodo juice lime prime nie lubi się za bardzo z tym woskiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Panowie/Panie taka sytuacja: Auto umyte pianą i spłukane na myjce bezdotykowej, wysuszone. Lakier nie był wcześniej przygotowywany pod woski itp. Co będzie lepszym rozwiązaniem na szybkie zabezpieczenie i odświeżenie lakieru?: 1. Quick Wax (ADBL/SG) 2. Quick detailer (ADBL/SG) PS. na pełne dopieszczenie auta przyjdzie jeszcze czas. powyższa procedura, to tak na początek przygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 QW lepiej zabezpieczy ci lakier niz QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryniu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Pany da rade karchera k2 podłączyć tak żeby zasysal wodę np z wiadra czy tylko seria od k5 tak mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi