Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dawno mnie tu nie było. Chcialem zapytać czy w międzyczasie wymyślono coś lepszego do mycia aut niż rękawicę z Car Pro ? Dziękuję

Opublikowano

Prosze pilnie o opinie, czy widoczny defekt na lakierze to jest spolerowany zaciek po nieudolnym malowaniu ? krawedzie 'zacieku' wygladaja jakby wieksze zageszczenie koloru.

uv2jlr3nksym_t.jpg

ybiuw1vyklwc_t.jpg

Opublikowano

Często widzę na fotkach jak pędzlujecie APC cały kokpit razem ze wszystkimi guzikami, pokrętłami etc. Nie wyłazi potem ta piana z tych przeróżnych guzików podczas wciskania :?:

Opublikowano

Co polecicie do czyszczenia klimatyzacji w samochodzie ?

Kiedyś używałem wurth'a i był ok .

Teraz coś słyszałem o liqui moly i crc - coś z tego będzie lepsze?

A może macie coś jeszcze innego godnego polecenia ?

Opublikowano

audi__a6_2_7_tdi_v6_sedan_jasna_skora_s_2008_8_lgw.jpg

Można takie plastiki potraktować Natural Lookiem? Jaki będzie efekt? Ktoś próbował?

Opublikowano
712723 Prosze pilnie o opinie, czy widoczny defekt na lakierze to jest spolerowany zaciek po nieudolnym malowaniu ? krawedzie 'zacieku' wygladaja jakby wieksze zageszczenie koloru.

Raczej wygląda to na wżer. Ciężko orzec na wypłowiałym lakierze. Zaciek nie byłby okrągły tylko z góry na dół w ustalonej płaszczyźnie.

712745 Nie bo ja wydmuchasz sprezonym powietrzem.

Albo wysysasz odkurzaczem :good:

Opublikowano
Używa ktoś z Was halogenów z znanego portalu akcyjnego? Takie na żółtym statywie i dwa halogeny ledowe 2x10W lub 2x20W, nadają się do korekty?
Opublikowano
Co polecicie do czyszczenia klimatyzacji w samochodzie ?

Kiedyś używałem wurth'a i był ok .

Teraz coś słyszałem o liqui moly i crc - coś z tego będzie lepsze?

A może macie coś jeszcze innego godnego polecenia ?

Ja używałem Wurtha z maszyny z takimi małymi nabojami z płynem, oraz Bilt Hamber Citruc Bombę - jak dla mnie bomba lepsza, dłużej zapach się utrzymuje, i naprawdę działa.

Opublikowano

LOCTITE HYGIENE SPRAY i Incidur Spray 1L, terosept do klimy bardzo dobre :good: Muszę sprawdzić ten granat jeszcze od Blit Hambera

Pytanie kontrolne - będę wymieniał sprzęta z rotacji leci p7, na pewno s15 i tutaj kwestia czy brać 5800 do jakichś ciężkich przypadków i cleanerów czy spokojnie s15 zrobi ten sam finisz, też się nada na cleaner, a zamiast 5800 wziąć wtedy s75?

Ponawiam

Opublikowano

[ref]KapselK[/ref], używam takiego naświetlacza 2x20W o neutralnej barwie od blisko czterech lat i nie mogę narzekać. Widać każdą ryskę i hologramik też się nie ukryje. Jedyną wadą jaką znalazłem przez ten czas to troszkę za niski statyw.

Opublikowano

Panowie czy jak zamienię polerkę graphita 59g242 na kraussa p7, to znacząco mi to ułatwi pracę czy też polepszy komfort pracy ?

Używam maszyn amatorsko głównie do swoich aut.

Opublikowano

Koledzy jest jakiś szampon a najlepiej piana i szampon którego mogę używać "w pełnym słońcu?"

Wysłane z mojego KM0434 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Poważnie pytam są jakieś z którymi nie trzeba się śpieszyć?

Wysłane z mojego Black Berserkera S80 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ja Ci poważnie odpowiadam, że woda z szamponem na słońcu paruje nie tylko dlatego że świeci, ale również dlatego że lakier jest nagrzany a powietrze skore do przyjęcia tego co odparuje. A warstwa sudsu bardzo cienka.

Może gdyby czymś zagęstnić wodę?

Ale z chęcią sam posłucham rad innych ;)

Opublikowano

Mam problem ze zwykła pianownicą karcher. Ostatnim czasem rozszczelniło się połączenie pomiędzy pistoletem a pianownicą. W pistolecie pozostaje w środku ten żółty środek. Czy jeśli skleję go na stałe to myślicie, że problem się rozwiąże ? Zanim wyjmę klej to wolę spytać ;-) https://zapodaj.net/5b4deb08e12a5.jpg.html

Opublikowano

no nie za bardzo pod pady 135mm jest talerz 125mm, pod pady 80mm, 90mm talerz 75mm a pod pady 35mm będzie mniejszy. Chyba nie chcesz sobie talerzem niechcący przejechać po lakierze