Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Co polecicie do czyszczenia klimatyzacji w samochodzie ?

Kiedyś używałem wurth'a i był ok .

Teraz coś słyszałem o liqui moly i crc - coś z tego będzie lepsze?

A może macie coś jeszcze innego godnego polecenia ?

712723 Prosze pilnie o opinie, czy widoczny defekt na lakierze to jest spolerowany zaciek po nieudolnym malowaniu ? krawedzie 'zacieku' wygladaja jakby wieksze zageszczenie koloru.

Raczej wygląda to na wżer. Ciężko orzec na wypłowiałym lakierze. Zaciek nie byłby okrągły tylko z góry na dół w ustalonej płaszczyźnie.

712745 Nie bo ja wydmuchasz sprezonym powietrzem.

Albo wysysasz odkurzaczem :good:

Co polecicie do czyszczenia klimatyzacji w samochodzie ?

Kiedyś używałem wurth'a i był ok .

Teraz coś słyszałem o liqui moly i crc - coś z tego będzie lepsze?

A może macie coś jeszcze innego godnego polecenia ?

Ja używałem Wurtha z maszyny z takimi małymi nabojami z płynem, oraz Bilt Hamber Citruc Bombę - jak dla mnie bomba lepsza, dłużej zapach się utrzymuje, i naprawdę działa.

LOCTITE HYGIENE SPRAY i Incidur Spray 1L, terosept do klimy bardzo dobre :good: Muszę sprawdzić ten granat jeszcze od Blit Hambera

Pytanie kontrolne - będę wymieniał sprzęta z rotacji leci p7, na pewno s15 i tutaj kwestia czy brać 5800 do jakichś ciężkich przypadków i cleanerów czy spokojnie s15 zrobi ten sam finisz, też się nada na cleaner, a zamiast 5800 wziąć wtedy s75?

Ponawiam

[ref]KapselK[/ref], używam takiego naświetlacza 2x20W o neutralnej barwie od blisko czterech lat i nie mogę narzekać. Widać każdą ryskę i hologramik też się nie ukryje. Jedyną wadą jaką znalazłem przez ten czas to troszkę za niski statyw.

A ja Ci poważnie odpowiadam, że woda z szamponem na słońcu paruje nie tylko dlatego że świeci, ale również dlatego że lakier jest nagrzany a powietrze skore do przyjęcia tego co odparuje. A warstwa sudsu bardzo cienka.

Może gdyby czymś zagęstnić wodę?

Ale z chęcią sam posłucham rad innych ;)

Mam problem ze zwykła pianownicą karcher. Ostatnim czasem rozszczelniło się połączenie pomiędzy pistoletem a pianownicą. W pistolecie pozostaje w środku ten żółty środek. Czy jeśli skleję go na stałe to myślicie, że problem się rozwiąże ? Zanim wyjmę klej to wolę spytać ;-) https://zapodaj.net/5b4deb08e12a5.jpg.html