MMCzysci Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Siemson, Zastanawiam się, w jaki sposób umiecie zrobić tak dużo w tak krótkim czasie, często wliczając w to jeszcze korekty. Wy powiecie, że to prosta robota, a dla mnie (nas bo niestrudzenie walczył ze mną Brat) była to najbardziej męcząca gablota w sezonie. Syf, ślady eksplozji coli, mnóstwo śmieci, bardzo brudne felgi. Przed państwem Chlewot 3008! 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Coś mało przezierny był ten HUD. Że też ludzie dobrze się czuja w takich autach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 @polll Jak aplikacja tego siuwaksu? Miałeś problmy z mazami, na sucho , mokro , jakie fibry? Jest sporo opinii i ciekaw jestem Twojej skoro tak Ci siadł ten produkt, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 @MMCzysci Fajnie wyszło, wstydu nie ma. Kierownica najbardziej mi się podoba. Czym ją czyściłeś, ile podejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Mnie też Kierownicę zostawiłem bratu do wyczyszczenia i wyszło mu zacnie, CL Soft, dużo cierpliwości i... szczotka do zębów. Podejść kilka, dokładnie nie wiem.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 @gprzesniak ogólnie aplikacja bajka kładłem już powłoki gyeona, aque i nasiola i stwierdzam że sonaxa kładło się najfajniej pomimo że jest trochę czasochłonny. Podstawą dla mnie było dokładnie przygotować lakier, ściągnąłem osady mineralne, metaliczne i smołę i potem wykonałem szybkiego one stepa - carpro reflect (o lakier dbałem więc rys nie było - jedynie jakieś mikro). Ogólnie docieranie bez problemowe, wszystko na sucho. Fibry początkowo miałem jakieś no name, i po pierwszym elemencie zastąpiłem je work stuffami i gyeonami , 1 zebranie gładką fibrą 2 dotarcie bardziej puszystą, i ten sam scenariusz przy 2 warstwie. Coś co zrobiłem z poza instrukcji sonaxowej to odtłuściłem 2 razy całe nadwozie - 1 avery surface a później produktem dedykowanym sonaxa z zestawu Bardzo fajnie pracowało się aplikatorami sonaxa.Do osuszania używam Sonax Ultra Slicka Zobaczymy jak posiedzi, na chwilę obecną zapowiada się dobrze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 @Tuptuś ale fajny grand szukam takiego modelu chyba z rok i w Austrii nic trafić nie mogę. Same golasy bez xenonu, tych fajnych felg które masz i zapewne foteli. Wrzuć więcej fot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 5 godzin temu, Fredi88 napisał(a): @Tuptuś ale fajny grand szukam takiego modelu chyba z rok i w Austrii nic trafić nie mogę. Same golasy bez xenonu, tych fajnych felg które masz i zapewne foteli. Wrzuć więcej fot Wrzucę jak tylko pojazd wróci. Na razie syn nim wyjechał na 2 tygodnie. Ale mam jeszcze to 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Może nie przy swoim ale dla bardzo dobrego znajomego, który lubi takie zabawki Camaro 2SS może kolor mało detailingowy ale efekt po i mnie mega zaskoczył. Miałem wykonać OS i miejscami usunąć jakieś wtrącenia i morke. Wspomogłem się Kovaxem i papierami Kovaxa, zajefana maszynka do takich akcji. OS wykonałem zestawem od Ewocar Polska. Wisienką na torcie był wosk Wolfgang Fuzion, powiem w skrócie, wosk to mistrzostwo świata mam wrażenie że lepiej się aplikuje i dociera niż niektóre SV 25 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Może nie przy aucie ale za to w garażu Dostałem propozycję wykonania "wizytówki" Podlasia czyli Żubra w skali 1:1 (tylko waga się nie zgadzała). Wymiary: 1930mm wysokości x 2995mm długości i 740mm szerokości (grubości). Projekt dość nietypowy ale to zobaczycie na późniejszych zdjęciach. Żubr wykonany z 1698 rurek fi 48.3x3.2mm o długości 740mm co daje łącznie 1256,52 metrów rury. Każda rura waży 2.64kg co daje łącznie 4482,72 kilogramów. Na każdą rurę przypada 60cm spawu co daje średnio 1018.8 metrów spoiny. Zużyłem 140kg drutu spawalniczego 0.8mm, co po rozwinięciu daje około 35000 metrów drutu oraz około 18m^3 gazu osłonowego. Na koniec Żubra trzeba było przewrócić na plecy, by mógł zostać bezpiecznie przetransportowany do Siedlec, gdzie zostanie ocynkowany. Po powrocie Żubr stanie w parku linowym w Fastach i będzie atrakcją parku jak i Podlasia, bo w końcu Podlasie Żubrem stoi Poniżej krótka fotorelacja: 1. Rury przyjechały pocięte, lecz trzeba było ogratować każdą rurę z dwóch stron (wewnątrz i zewnątrz). 2. Po ogratowaniu takiej ilości rurek miałem już dość a tu jeszcze spawać trzeba. Więc pomału zabrałem się za spawanie. Najpierw pospawane 3 rzędy (jako podstawa nośna), potem pospawałem nogi. 3. Następnie coś co wyglądem przypominało sanki, przewróciłem (postawiłem na nogi) i zacząłem spawanie grzbietu. 4. Potem zostało wyprowadzić Żubra na spacer, przewrócić na plecy i na tym skończyła się moja praca. Taka mała odskocznia od zabaw z lakierem samochodowym 23 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @t.sienkiewicz91 szacun, tyle metrów spawu ale wyszło fajnie, projekt miałeś czy sam kombinowałeś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @zeea Dziękuję Spawane według projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @t.sienkiewicz91 to teraz jeszcze korekta i ceramika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @AndrewZS jak z cynkowni wróci to zajmę się tym Mam na testy powłokę od @NEOXAL EUROPE ale chyba taka mała ilość to nie wystarczy na całość, co nie Grzegorzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 W końcu czas pozwolił na ogarnięcie Passata. Moje drugie mycie metodą „no rinse” i jestem naprawdę zadowolony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 30 Maja 2023 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 6 godzin temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): @AndrewZS jak z cynkowni wróci to zajmę się tym Mam na testy powłokę od @NEOXAL EUROPE ale chyba taka mała ilość to nie wystarczy na całość, co nie Grzegorzu? 30 ml wystarczy na osobówkę, bez problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @NEOXAL EUROPE ale to nie na auto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Nie dziś i nie zrobiłem. Jutro zrobię. Taki teścik trwałości sobie zaplanowałem. Będzie na Rupes Uno Pure w opcji wymyty i nie wymyty. Zawodnicy to ADBL QW Autograph Sapphire White Diamond Water Gold Autoglym EGP 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 31 Maja 2023 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 10 godzin temu, AndrewZS napisał(a): @NEOXAL EUROPE ale to nie na auto... Zagoniony jestem. Przepraszam, nie spojrzałem o co kaman. No nie, nie starczy . Ale projekt rewelacja! Z tych nielicznych, które zostają, i są kiedy nas już nie ma. BRAWO! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Świeże info: Żubr właśnie wylazł z kąpieli cynkowej, teraz musi się wysuszyć i wraca na Białystok! P.S. Nawet do góry nogami w cynkowni zrobił niezłą furorę 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Jak to przysłowie mówi "szewc bez butów chodzi" moje auto było brudne, smutne więc postanowiłem sobie zrobić prezent z okazji Dnia Dziecka bo wszyscy jesteśmy czyimiś dziećmi..... Na Subaru w zeszłym roku położyłem powłokę ceramiczną Gyeon Cancoat, cóż auto ma 20 lat ale jemu też się należy....całą zimę auto myte na myjniach proszkowych i tak prawdę mówiąc do dziś byłem pewny że powłoki już nie ma.... Ale chciałem dać jej szansę i zrobiłem serwis powłoki i od razu ogarneliśmy wnętrze. Na szybko polałem auto wodą, hydro nie istnieje .... Spakowałem graty i na myjnie....Auto umyte szamponem Clean Tech Shampoo sour, oraz potraktowane Aqua booster.Bardzo ciężko się dociera, za to fajnie pachnie.To nie typowy QD, lakier bardzo ciężko docierał się mikrofibrą, za to odparowywał momentalnie. Aby iść za ciosem auto wyczyszczone wewnątrz interior cleaner z Carlab, szyby umyte płynem Detailink, przednia wyczyszczona tlenkiem cedru z Shiny Garage, a na przednią szybę wylądowała niewidzialna wycieraczka, z firmy Gtechniq która ma w ofercie produkt który wytrzyma 2 lata lub 40 000 km. Przygotowanie oraz położenie 3 warstw jak zaleca producent plus dotarcie zajmuje ok 1,5 h ale za to możemy się długi czas cieszyć się super efektem. Więc testuje na własnym aucie. Dodatkowo wypłowiałe klamki zostały zabezpieczone powłoką ceramiczną Neoxal nr12 w prototypowej sesji Black którą testuje dla producenta. Zobaczcie jak powłoka odżyła, wróciło hydro, i przez następne kilka miesięcy będzie łatwiej w utrzymaniu czystości. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Pierwsze mycie czysty był... Ale nie mogłem się oprzeć 12 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Wiem że to nie ten dział, ale... No właśnie, zamiast przy aucie to przy oknie, skoro się nadaje do samochodu to na okno też. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Po prawie miesiącu w końcu zlitowałem się i umyłem dziś te białe coś. Środek odkurzony i na skórach szybkie qd od detailink. Lakier tylko umyty nic nie nakładane. Foty przed nie mam, bo szkoda mi było waszych detailingowych serc doprowadzać do zawału i myśli jak można tak upierd... autem jeździć które z białego zmieniało się w kolor piaskowy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 W dniu 29.05.2023 o 15:06, Fredi88 napisał(a): @Tuptuś ale fajny grand szukam takiego modelu chyba z rok i w Austrii nic trafić nie mogę. Same golasy bez xenonu, tych fajnych felg które masz i zapewne foteli. Wrzuć więcej fot Miał być za 2 tygodnie ale wrócił dziś. Samo mycie pianoszamponem Ewocar i odkurzenie, nic więcej bo już się ciemno i zimno zaczęło robić, a i tak źle nie jest. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi