gtszudi Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 16 minut temu, PawelRDM napisał: @gtszudi ta pastą niby można pracować na futrach a tu na żółtym Nat’cie zrobiła robotę na teoretycznie twardym lakierze. Ogólnie polecasz pastę ? na futrach niekoniecznie , ale producent zaleca pady z mikrofibry. czy polecam ? mysle ze tak , fakt faktem PASTA to duzo powiedziane bo ta ma konsystencje wodnistego zelu niz pasty. poki co test przeprowadzilem na ML sasiada , i jestem zachwycony , mimo iz lakier nie byl mocno zniszczony , to byl strasznie utleniony , przez co po 1 przejezdzie efekt niesamowity. ogolnie bardziej bym ta paste nazwal bardziej sciernym cleanerem niz pasta , holsow nie zostawia , wet look robi przeogromny , oczywiscie zachowalem ramy czasowe czyli 4h aby nano technologia zadzialala , i potem dopiero polecial wosk. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 11 minut temu, gtszudi napisał: na futrach niekoniecznie , ale producent zaleca pady z mikrofibry. czy polecam ? mysle ze tak , fakt faktem PASTA to duzo powiedziane bo ta ma konsystencje wodnistego zelu niz pasty. poki co test przeprowadzilem na ML sasiada , i jestem zachwycony , mimo iz lakier nie byl mocno zniszczony , to byl strasznie utleniony , przez co po 1 przejezdzie efekt niesamowity. ogolnie bardziej bym ta paste nazwal bardziej sciernym cleanerem niz pasta , holsow nie zostawia , wet look robi przeogromny , oczywiscie zachowalem ramy czasowe czyli 4h aby nano technologia zadzialala , i potem dopiero polecial wosk. Racja mikrofibra. Jak z docieraniem ? Zużycie na takiego ML’a duże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 12 minut temu, PawelRDM napisał: Racja mikrofibra. Jak z docieraniem ? Zużycie na takiego ML’a duże ? kupilem mniejsza butelke , docieranie wrecz rewelacja , nie zostawia mazow po miekkiej mikrofibrze , zuzycie okolo 1/10 moze 1/15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 W sobotę przy pomocy K2 GLASS DOKTOR, zamaskowałem odprysk na szybie czołowej. Odprysk jaki miałem był bardziej "wewnętrzny", tzn od strony gdzie uderzył kamień (zielony kolor) było niewielkie uszkodzenie ale "plama" dużo większa. Nie spodziewałem się usunięcia uszkodzenia bardziej zaklejenia i tu miła niespodzianka. Wcześniej odprysk sam przyciągał wzrok, po naprawie trzeba chwilę się przyjrzeć aby go znaleźć, wygląda jak roztrzaskany komar, dodatkowo szyba w miejscu uszkodzenia gładka. Niestety zdjęcia kiepskie, tel nie chciał złapać ostrości na odprysku. Przed W trakcie I po Całość robiona wg instrukcji plus trochę postukałem od środka co by żywica lepiej się rozpłynęła, czas naprawy ok 1h. Ogólnie produkt polecam. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Dziś rano postanowiłem umyć w koncu gixxa. Przy okazji na szybko ogarnąłem też R6 kolegi. Przy okazji to Yamaha jest na sprzedaż, gdyby ktoś byl zainteresowany to ogłoszenie jest na olx lub podam na pw nr do właściciela. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Godzinę temu, peciu napisał: W sobotę przy pomocy K2 GLASS DOKTOR, zamaskowałem odprysk na szybie czołowej. Odprysk jaki miałem był bardziej "wewnętrzny", tzn od strony gdzie uderzył kamień (zielony kolor) było niewielkie uszkodzenie ale "plama" dużo większa. Całość robiona wg instrukcji plus trochę postukałem od środka co by żywica lepiej się rozpłynęła, czas naprawy ok 1h. Ogólnie produkt polecam. Musze sprawdzic bo ja mam cos z allegro i jest MASAKRA ;/ nic nie wypełniło ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Dzień wolny, zona w pracy, syn w przedszkolu więc mycie i woskowanie. Cleaner Poorboys Professional Polish a na to wosk FW Mystic Shine, na oponach Good Stuff Tire Dressing Mat 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 41 minut temu, dejmian93 napisał: zona w pracy, syn w przedszkolu jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną osobą, która tak wyszukuje okienka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 7 minut temu, Mumins napisał: jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną osobą, która tak wyszukuje okienka No dokładnie, musiałem skorzystać z tej okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 10 godzin temu, Mumins napisał: jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną osobą, która tak wyszukuje okienka W tamtym roku w soboty wstawałem przed 5 rano jak córka i żona jeszcze spały i myłem auto. Dziewczyny wstawały o 8 a ja byłem po robocie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Tym razem żadnych spektakularnych przemian.Zabiegi sponsorowane przez Good Stuff.Interior QD jest całkiem niezły. Pachnie przyjemnie, mnie osobiście ten zapach kojarzy się z jakimiś cukierkami, ale nie wiem, czy na dłuższą metę nie będzie uciążliwy. Delikatnie, jednak zauważalnie przyciemnia tworzywa, nie pozostawia połysku - coś a'la Interior Magic DM. Trudno mi się wypowiadać na temat siły czyszczącej, bo brudno nie było, ale wszystko, co sobie zażyczyłem poschodziło. Za co dostał minusa: zbyt duża ilość na fibrze może powodować powstawanie mazów. Docierają się bez większego problemu, ale niesmak pozostaje ;)Pierwsze testy wypadły obiecująco, pomęczę go jeszcze trochę. Dzięki @damiano2007 za siuwaks.Z kolei Gloss, wcześniej QD wyróżniający się według mnie na plus... musi uznać wyższość mocarstwa japońskiego, moim zdaniem soft siada na srebrnym jeszcze lepiej i na pewno przyjemniej się aplikuje przez bardziej tłustą, "smarowalną: konsystencję. Na plus rodzimego produktu fajne wyciągnięcie ziarna.Gablota jak na prawie 320kkm ciężkiego życia prezentuje się akceptowalnie...P.S. Sorry za te zdjęcia, grafik jest na urlopie.Wyryte w skale z S20 FE 5G 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Jak sobota to szybkie mycie. Od miesiąca na aucie leży Zircon, auto od tego czasu nie widziało myjni. Już po spłukaniu PA Master Wash było widać piękne krople, a po mechanicznym ruszeniu Arctic Ice od FX wosk jak nowy. Gdyby nie fakt, że po nałożeniu troszke sie wypaca to polubiłbym sie z nim na dluzej. Dla formalności podbite Ice Ceramic Detailer od SG. Fotki brak, czasu brakło, a sobote przebaluje do końca dnia w robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Szybki rinsless i w ruch nowe zabawki. Chyba muszę dokupić półkę. Na dolnej miały się mieścić qdeki. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 @analyzator szacun. Właśnie u siebie mam w planie nie doprowadzić do takiego stanu mam plan na max 3 QD, które najbardziej bedą mi odpowiadać i zakaz kupowania nowych do czasu, aż nie wykorzystam reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 17 minut temu, zeea napisał: @analyzator szacun. Właśnie u siebie mam w planie nie doprowadzić do takiego stanu mam plan na max 3 QD, które najbardziej bedą mi odpowiadać i zakaz kupowania nowych do czasu, aż nie wykorzystam reszty W tym roku sam założyłem sobie bana na zakupy quicków. Kupiłem 7 i 3 dostałem w prezencie jestem słabym człowiekiem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Dziś wieczorne mycie bez spłukiwania popełnione po raz drugi w życiu. Za pierwszym razem gąbka, było dziwnie bo nigdy tak auta nie myłem. Dziś użyłem mikrofibr. Poszło 6 sztuk. Na pewno plusem jest to iż nie muszę płukać gąbki i dla przechodniów nie wyglada to jak mycie. Na pewno mniej poszło produktu bo raptem 6l wody i 15 ml Wolfganga różowego. Czas 30 min. cholera, spodobało mi się gąbka lepiej się ślizgała, fibry zupełnie inaczej, ale efekt wart zachodu. Na aucie jest Turtle Wax Seal N Shien od miesiąca. Qd nie używam na razie. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Po wolfgangu QD jest raczej zbędne. Lakier po nim wygląda bajecznie, sprawdzone 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 30 minut temu, zeea napisał: Po wolfgangu QD jest raczej zbędne. Lakier po nim wygląda bajecznie, sprawdzone Tu jest trochę mój problem z wolfagangiem, że dodaje i look i śliskość. I jak tu myć auto, na które dopiero co wjechał konkursowy zymolek. Jako pre-rinse używam wolfa w rozcieńczeniu QD. Zgodnie z instrukcją. Niemniej jak się ktoś nie przejmuje to jest to produkt znakomity i nic mi tak szybko nie schodzi w garażu. Może koch green ale tym czyszczę nawet kosiarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Jak będę miał McKeesa to zobaczymy jak to będzie wyglądało. ja zanim zacznę myć to z opryskiwacza całe auto ogarniam. Schodzi koło 1200 ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 @analyzator z ciekawości ile Ci "konkursowy Zymolek" wytrzyma na aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 50 minut temu, zeea napisał: @analyzator z ciekawości ile Ci "konkursowy Zymolek" wytrzyma na aucie? Nie wiem pierwsze smarowanie a auto mało jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Btw. W&w. Treści jako wnw nie będzie z pewny przyczyn ale zostawiam dla uciechy oka. Souverany, jakiej scholle. Ogólnie na lakierze totaly letni ro.... i nieoczywisty bo lakier nie lubi przyciemnienia i żyje ziarnem a wjechało bardzo mocne przyciemnienie. Jest też odkurzacz jako dmuchawa i mycie rumpla szczotką do felg. To tyle. 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Ostatnio w rodzinie pojawił się taki o to Pan Adam W moim ulubionym kolorze, czyli pięknej czerwieni, zacierałem rączki, aż się do niego dobiorę... ku mojemu zaskoczeniu dość twardy lakier Maska była cała w odpryskach, dwie godzinki z wykałaczką w ręku i ani śladu, przy okazji udało się zniwelować rysę na prawych drzwiach Finalnie na aucie leży Funky Witch Hypnotic Icon co fajnie uwydatniło piękna czerwień Pochwalę się jeszcze takim dziadkiem...w zasadzie dziadkami, Mieczysław z 1990 roku w automacie (granatowy) to mój nowy nabytek, zamierzam powoli doprowadzić go do odpowiedniego stanu i dumnie jeżdzić na żółtych blachach na weekendzie Czerwony Mietek jest brata, więc wszystko zostaje w rodzinie W trakcie prac przy przygotowywaniu ślubnych wozów zostałem zarażony klasykami... 15 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Pierwsze smarowanie Yankesem, wosk ciężki w nabraniu ale aplikacja i dotarcie bardzo prosta 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W dniu 4.09.2022 o 11:52, analyzator napisał: Btw Btw ten dom to jest szeregowiec czy wolno stojący? Bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi