impex Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 impex Natural look kiepski w aplikacji i o drażniącym zapachu? yyyy? Jak aplikacja mogłaby być łatwiejsza? Wycisnąć "krople" na aplikator i rozprowadzić? Nawet fibrą specjalnie nie trzeba przecierać... Zapach kwestia gustu, ale na pewno nie pachnie brzydko, hmm może jestem jakiś inny, że mi pasuje Skoro NL ci się trudno aplikuje to co dopiero z np. woskami? Z woskami nie mam absolutnie zadnego problemu. Na początku zapach natural looka wydawał sie fajny, teraz mnie az odrzuca hehe Chodzi mi głownie o to, ze na autach o niskiej jakosci zle wg mnie to wszystko wygląda, poza tym zostawia slady jak deszcz spadnie np na plastiki. Np na plastikach z opla wygląda jakby sie plakiem posmarowało.Zamiast w 2 godzinki obsmarować wszystko zajmuje mi to ponad cały dzień bo nie mam chęci zeby tym smarować Jaki zapach ma PA Snow Cake lub SV?
kamilgt Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 PA Snow Cake - bardzo delikatny, przyjemny, trochę słodki, ale w ogóle nie odrzucający, aż chce się wąchać. Nie potrafię sobie przypomnieć co tak pachnie SV jeszcze nie miałem okazji używać
impex Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Ok to jeszcze czekam co do oponii o SV. Powiedz jeszcze jak z wydajnoscią tego PA? Prawie 100zl za 100ml, a nie wiem na ile to starczy.
kamilgt Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Ma konsystencje wodnistą i dozownik taki z dziurką - 2 małe kropelki na aplikator bawełniany i robisz pół deski jest mega wydajny
Geno Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Vinyl w białej butli daje super wykończenie na miękkich i matowych plastikach
impex Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Juz za pozno, zdecydowałem sie na PA snow cake.
kubass Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie. Do tej pory czyściłem wnętrze Nielsena cyclone z atomizerem bez rozcieńczania ( tak kupiłem-tak używałem ) po wyczyszczdeniu nakładałem aplikatorem NIELSEN FINESSE. Wszystko byłoby ok gdyby nie to ze środki mi sie juz znudziły i chciałbym czegoś innego . Muszę przyznać ze w/w zestaw kupiłem chyba z półtorej roku temu i jeszcze mam tego trochę a auto czyszczę często na plus -delikatny nie duszący zapach na minus - krótko pachniało po czyszczeniu Ale jak już wcześniej pisałem znudziły mi sie te kosmetyki i chciałbym czegoś innego naczytałem sie o ValetPro jako APC i w sumie jestem prawie zdecydowany chyba ze polecicie cos innego podobno panie zielona herbatka ? no i kolejna sprawa co polecicie do plastików w środku moje wymagania ładny delikatny zapach utrzymujący sie przez dłuższy czas najbardziej chciałbym żeby zapach był zbliżony do zapachu nowego auta a nie do vanilii jabłka czy pomaranczy koniecznie efekt matowy
Fitte Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie.no i kolejna sprawa co polecicie do plastików w środku moje wymagania ładny delikatny zapach utrzymujący sie przez dłuższy czas najbardziej chciałbym żeby zapach był zbliżony do zapachu nowego auta a nie do vanilii jabłka czy pomaranczy koniecznie efekt matowy Do wnętrza świetnie sie nadaje APC Blink zapachowe, do tego matowy dressing Mainz Cherish. Wątpie, żebys znalazł jakiekolwiek tego typu specyfiki o zapachu nowego auta także koniecznie jakiś zapach
kubass Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 czy Mainz Cherish ma satynowo matowe wykonczenie ?
maciek-drummer Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Kolego przełącz się do działu testy produktów i zobacz jak to wygląda.
kubass Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 no dobra a moze jeszcze jakas alternatywa ? a moze ten apc ktory wybrałem mozna zastąpic czyms innym ?
Kryman Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Witam, zastanawiam się nad jakimś dressingiem do plastików, który pozwoli mi uzyskać jak najbardziej naturalny efekt. Nie mogę się za bardzo zdecydować, który z tych kandydatów będzie najlepszy Mowa o: Zymol Vinyl Conditioner, Gtechniq C6 Matte Dash, Mainz Cherish i ostatni POORBOY'S WORLD Natural Look Dressing Jaki wg. Was byłby najlepszy? Najbardziej ciągnie mnie do 2 pierwszych, ale wciąż nie wiem ...
Maciej WTN Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Jeśli nie zapomne to wrzuce Ci dzisiaj fotkę jak wygląda porównanie Mainz Cherish, PB Natural Look i Auto Brite Pink Sheen na desce Passata B6
Michael MSTP Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 To ja Ci zaproponuje jeszcze jednego gracza Koch Plastic Care, miałem PB NL, Zymola Nielsena chcialem wlasnie probowac Gtechniqa ale wpadl w rece Koch i narazie sie z nim nie rozstaje podejzewam ,ze jest mniej matowy od Matte Dash ale mi naprawde pasuje. Pozatym cena jest tez ok. POLECAM!
Michael MSTP Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Wogule PB NL nie powinien byc wymieniany w tym temacie bo do matu mu daleko lekko mowiac
Moderator krd Opublikowano 23 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 PB NL również mniej matowy od Zymola Rozumiem, że kolega używał jednego i drugiego? Mam zupełnie odmienne zdanie. Z zupełnie matowych: - Gtechniq C6 matte dash - SV Protecton Mat - Mainz Cherish
funkoval Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 PB NL również mniej matowy od Zymola Rozumiem, że kolega używał jednego i drugiego? Mam zupełnie odmienne zdanie. Napisaliścibyście na jakich plastikach testowaliście - producent auta, model, rok, twarde, miękkie...
drufi Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Napisaliścibyście na jakich plastikach testowaliście - producent auta, model, rok, twarde, miękkie... Ford Focus MK1, HB, 5-Drzwiowy, 01.10.2004r, Ghia, "miękkie" Zymol Vinyl (ten tańszy) - świeci się Cherish - świeci się AF Spritz - świeci się SONAX Xtreme Cockpit matowy - świeci się C6 - totalny mat Megs Quik Interior Detailer - totalny mat
mar79 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 krd tak mam obydwa.Chcesz mi powiedzieć,że Zymol się bardziej świeci od PB NL -- 23 maja 2015, o 17:55 -- funkoval Honda CL7 materiały i miękkie i twarde Zymol- nie świeci się PB NL- świeci się
Moderator krd Opublikowano 23 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 mar79, napisałeś, cytuję: PB NL również mniej matowy od Zymola Ja się z tym nie zgodziłem w poście wyżej, gdyż z mojego doświadczenia wynika, że PB NL to jeden z najbardziej świecących dressingów jakie znam, na jaką deskę bym go nie kładł to zawsze efekt był bardzo daleki od matowego Efekt po Zymolu również nie należy do efektów matowych, nazwał bym go ew. pół-matem. Jest delikatny połysk, ale mi osobiście to nie przeszkadza. krd tak mam obydwa.Chcesz mi powiedzieć,że Zymol się bardziej świeci od PB NL Ok. Już się zgadzamy
cannonn Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Przecież mniej matowy znaczy bardziej świecący. Ktoś inny ma tu problemy z czytaniem
Moderator krd Opublikowano 23 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 cannonn, już wyjaśnione W sumie jak ktoś nie pisze pełnymi zdaniami, a ja jestem zmęczony to tak bywa
funkoval Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Dzięki stąd, znaczy z dołu, za info Jak wrzucę porównawczo na plastiki Renówki, to też dam znać.
jankes123 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Mam pytanie czy POORBOY'S WORLD Natural Look bedzie nadawał się do plastików jasnych i ciemnych dodam ze apc juz posiadam teraz szukam jakiegoś środka do matowego plastiku bo w swoim citroenie mam tak:
Rekomendowane odpowiedzi