Pajko Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Cześć Wiosna już naprawdę blisko , warunki pogodowe akceptowalne więc można zakasać rękawy . Tym razem salonowy Focus w ST-Line , którego zakupił Mój serdeczny przyjaciel ( trochę za moją namową ) . Auto tydzień wcześniej odebrane zrobione raptem 494 km . Wybór LSP mógł być tylko jeden MaxProtect UNC-r . Relacja może nie jest jakoś mocno szczegółowa ale bałem się że braknie mi czasu , auto całe zrobione finishem na anti-holo od kocha . Wyszło pięknie . Krótka lista użytych kosmetyków/chemii : Pre-Wash : - Kilka odmian piany od Detailer's Magic Mycie właściwe : - Detailer's Magic Shampoo Magic Dekontaminacja -Detailer's Magic Iron Magic -Prictbord -Glika od Soft 99 Detale i szyby -Detailer's Magic APC Magic -Detailer's Magic Glass Magic -Ceriglass -Geyon View Koła i opony -Detailer's Magic Iron Magic -SV Pneu Zabezpieczenie MaxProtect UNC-r Pewnie o czymś zapomniałem , jak coś pytać Auto po podstawieniu wyglądało następująco DSC_7972.JPG[/attachment] DSC_7992.JPG[/attachment] DSC_8061.JPG[/attachment]
Administrator AreK Opublikowano 27 Lutego 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Coś tam widać Piękne auto
Pajko Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 695597 Coś tam widać też tak uważam A auto świetne tylko ten motur pod maską - 3 garnuszki 1.0 T 125 koni , ale auto typowo do miasta
Gardor Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 [ref=#00aa00]Pajko[/ref], ładnie Podobają mi się bardzo białe samochody Przy jakiej temperaturze była aplikowana powłoka? No i jak potem poszło docieranie?
Pajko Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 [ref]Gardor[/ref], w garażu podczas nakładania było około 15-16 stopni , docieranie banalne . Naprawdę nigdy nie miałem jeszcze problemu z UNC-r'em . Bardziej machałem przy słoiczkach Zymol'a niż tu
rafalk Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Nawet na białym UNC-r robi robotę, super
Fredi88 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Trochę niewdzięczny kolor na takie zabawy... Ale i tak miód malina... Miałem pytać właśnie jaki motor ale napisałeś. Przynajmniej wiem już co ludziom będę odpowiadał jak kolejny raz ktoś mi powie, że mam wysilony silnik (1,4 4cyl. i też 125ps), że w fordzie to z 1 litra takie rzeczy robią Tak czy siak, ST line robi robotę Szkoda tylko, że kolega nie zdecydował się na jakiś bardziej odważny kolor ps. Jak nazywa się ta niebieska szczota do felg?
makaba Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Różnica jest i to spora. Jak z zewnątrz podoba mi się to auto to w środku jest strasznie plastikowe a szczególnie przedlift. Dobra robota.
Piotrek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Ładnie wyszło Mimo, że biały to odbicia po UNC-Rze
hamilton Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Kolejny wątek, który coraz bardziej "kieruje" mnie w kierunku tej powłoki wpadnie w lecie, nie ma siły. Ładny Fordzik, mimo że biały to różnicę widać, poproszę jeszcze filmik w lania wody
Dante05 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Spoko wyszło Jakich fibr używałeś do docierania powłoki?
Geno Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Robota Ale jak spojrzeć na cenę bazowego 1.0 ST-line to można się zakrztusić
tomasns Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 A auto świetne tylko ten motur pod maską - 3 garnuszki 1.0 T 125 koni , ale auto typowo do miasta Parę miesięcy temu odebrałem z salonu takiego samego tylko w 'normalnej' wersji . Teraz mam nalatane 'już' 6 tys większość głownie w trasie i ani razu nie czułem braku mocy Za to nie mogę poprostu wytrzymać z dywanikiem kierowcy . Co za kretyn wymyślił go tak krótkiego. I wersja gumowa i materiałowa jest tak debilnie krótka że szok. A najlepsze jest to że w oryginale nie występuje nic dłuższego
xXKrystianXx Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Świetna relacja i fajne autko , a i dobra robota
vertix Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Super robota Jeśli chodzi o autko, właśnie zerknąłem z ciekawości w konfigurator Co to za czasy ze w samochodzie za +/- 85k trzeba dopłacać 400zł za elektryczne szyby, 800zl za czujnik świateł czy 650zł za koło zapasowe...
Crasher Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 fajnie . Przyjemnie sie ogląda jak ktoś z forumowych "pro" wrzuca relacje . Ile trzeba znaleźć w sobie motywacji , żeby złożyć realcje mi sie zawsze odechciewa po 10 minutach
Gość Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Bardzo ładny egzemplarz, kawał dobrej roboty BTW, czy Twój Kolega nie wygrał tego forda? Niedawno temu był konkurs na jednej z sieci stacji benzynowych i jako nagrody główne były właśnie białe foki w ST:)
Tomas-sg Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Pajko, dostając białe autko pod opiekę nie miałeś ochoty na wypróbowanie jakiejś powłoki z ADS ? Nie wiem czemu ale mi one najbardziej pasują do białych lakierów (chociaż uncr tez robi mega robotę ) takie pytanie po prostu z czystej ciekawości nigdy nie miałem białego auta to osobiście się nie wypowiem ale gdybym miał celowal bym w ADS
jagmar Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 697775 czymczysci sie opony z brudu. środkiem do czyszczenia brudu z opon.
Pajko Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 [ref=#ff3366]Mumins[/ref], około 20-25 nie liczyłem dokładnie [ref=#ff3366]vangsta[/ref], nie nie , kupione w Tarnowskim ASO [ref]arni19[/ref], 697777 środkiem do czyszczenia brudu z opon.
DrozdekPL Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam Czy ręcznik użyty do osuszania między dekontaminacja a korektą taki jasny z niebieska obwódką to Fireball Pin Towel ?
maluch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Świetna relacja. Brawo. PS patyk zamiast siłownika do podtrzymywania maski?
Rekomendowane odpowiedzi