shinekamcar Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam chciałem pokazać relację z pracy nad autem mojego znajomego ,które chyba znalazł porzucone w lesie Żarcik... dzwoni do mnie i mówi że kupił sobie zadbane auto i postanowił je odświeżyć...to ja na to wpadaj to ogarniemy temat..... i tu się zaczeły schody jak już do mnie przyjechał to myślałem że robi sobie ze mnie jaja ale nie ... okazało się że faktycznie to jest jego nowa fura.... 7 osobowy Opel Zafira na pierwszy rzut oka wyglądał jak auto pracownika budowlanego albo gorzej....autko z silnikiem 2.0 benzyna....prace ukierunkowane przede wszystkim na ODGRUZOWNIE dlatego też nie będziecie zdjęć z pędzelkami i innymi gadżetami bo nie było na to czasu ...całość zajęła ..hmm długo : - dokładne odkurzenie ( katorga) - czyszczenie podsufitki, - czyszczenie wszystkich plastików we wnętrzu APC - pranie ekstrakcyjne tapicerki materiałowej podłogi i dywaników z zewnątrz nic nie robiłem....już brakło sił....hehe WNĘTRZE: - Mycie plastików - Koch green star APC 1:7 - Zabezpieczenie plastików - Koch refresh cocpit care - Szyby - shiny garage - pranie ekstrakcyjne- george ..... fotele niezastąpiony chemspec enzall + Formula 90, podłoga i dywaniki pre spray tersus pr 101 ekstrakcja ex850 - Tersus MC 990 + pielucha tetrowa do bonetowania i mikrofibra do odciągania wilgoci w niektórych miejscach posiłkowałem sie szczotką z shiny garage zdjęć z tego etapu nie ma...musicie uwierzyć na słowo ze wyszło ok:) -odkurzacz, pędzelki , mikrofibry, patyczki , szczotki w tym taka na wiertarce do wymiatania brudu itp....i bohaterka która uratowała mi życie szczotka miedziana Bochater dzisiejszej pracy chemspec enzall i formula 90....który pokazał muskuły i samodzielnie poradziły sobie z brudem znajdującym sie na siedzeniach.... A tu bedziemy golić kłaczki No to czas zacząć A tu cukiereczki zalane na dobre..... no to teraz czas na Finał ciężkiej pracy:) Przepraszam za skromny opis tego co było robione i ewentualne błędy w pisowni...ale naprawdę nie było czasu.....jednak ja jak i kolega jesteśmy zadowoleni w 100% w razie co pytać :) DZIĘKUJE ZA UWAGĘ i Pozdrawiam:)
Gardor Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Masakra jak można doprowadzić samochód do takiego stanu [ref]shinekamcar[/ref], kawał dobrej roboty
Moderator Domel Opublikowano 19 Lutego 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 694339 Masakra jak można doprowadzić samochód do takiego stanu bez problemu. Wystarczy sezon zimowy i dwójka dzieci na tylnim siedzeniu
damian_acc Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Masakra jak można doprowadzić samochód do takiego stanu Jak można kupić samochód w takim stanie?
Fredi88 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Rzeczywiście masakra... brzydziłbym się wsiąść do takiego auta Tak czy siak ogarnięte super
wojtt Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Super przemiana, oczywiście szkoda że nie ma pędzelków ale nie dziwię się że nie było czasu na zdjęcia.
Michał126 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Masakra jak można doprowadzić samochód do takiego stanu Jak można kupić samochód w takim stanie? Ha, a ja bym spojrzał jeszcze inaczej... jak można nie mieć wstydu i sprzedawać samochód w takim stanie? Akurat prędzej bym kupił, niż sprzedał, bo to super argument do negocjacji ceny.
bialas1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Nie miałbym wstydu żeby sprzedac samochód w takim stanie dobra robota
cinek1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Ładnie zrobione wstyd brudu wciągnięty przez georga
makaba Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Wyobrażam sobie przez co przeszedłeś. W tym aucie brakowało jeszcze tylko dosłownie nasrać i przyklepać Szacun za ogarnięcie tego gnoju.
jacek_1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Przykład jak można tanio zmienić cenę auta z 4k do 6k :-) good job :-D A myślicie że te igły po flotach wyglądają inaczej przed wystawieniem na aukcjach leasingowych :-D?
shinekamcar Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Jak to mowia albo Grubo albo w cale....) fakt latwo nie bylo ..... Dzięki za pozytywne komentarze ktore razem z efektem który udalo sie uzyskac motywuje do dalszej pracy....))
Tomas-sg Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 o matko nigdy w życiu czegoś takiego nie widziałem... Mega robota aż musze zapytać jak autko w ogóle prezentuje się na zewnątrz ? Bo wyobrażam sobie ze musi być poobijany, poobdrapywany itp
shinekamcar Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 o matko nigdy w życiu czegoś takiego nie widziałem... Mega robota aż musze zapytać jak autko w ogóle prezentuje się na zewnątrz ? Bo wyobrażam sobie ze musi być poobijany, poobdrapywany itp Z zewnatrz wlasnie nie bylo takie zle na pierwszy rzut oka....wiadomo auto juz troche ma wiosenek i nie poraża blaskiem ....ale nie poobijane, jakis wiekszych rysek brak ogolnie ok:)
-patrick- Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Przykład jak można tanio zmienić cenę auta z 4k do 6k :-) good job :-DA myślicie że te igły po flotach wyglądają inaczej przed wystawieniem na aukcjach leasingowych :-D? dokładnie tak, trafiłeś w sedno. nie tylko auta po flotach, ale tych ciąganych z zagranicy też...pranie, odkurzanie i zaraz kilka $$ droższy.
DZIADZIA Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 o w mordę, ciekawe czy kiedykolwiek było w nim sprzątane fantastyczna robota a jak ma się sprawa z lakierem, też tak zadbany
dobryziom Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 694326 bohaterka która uratowała mi życie szczotka miedziana Rozumiem, że czyściłeś tym podłogę. nie bałeś się, że pozaciągasz materiał? Ogólnie praca jaką wykonałeś to mistrzostwo i kupa Twojej pracy
shinekamcar Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 694326 bohaterka która uratowała mi życie szczotka miedziana Rozumiem, że czyściłeś tym podłogę. nie bałeś się, że pozaciągasz materiał? Ogólnie praca jaką wykonałeś to mistrzostwo i kupa Twojej pracy Wszystko zalezy od wykladziny ale jeszcze nie zdarzyło mi sie pozaciagac materialu a powiem ze bardzo dobrze wyciaga piasek i inne badziewia wbite w wykladzine , szczotkuje i naprzemian odkurzam....w razie czego golarka i po problemie:))))jeszcze nie mam tornadora wiec jakos sobie radzic trzeba a poza tym jak jest piasek zbity na kamień w wykladzinie to chyba szczotka lepsza...rezulata 95%procent usuniete zanieczyszczeń....
rapmen93 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 [ref]shinekamcar[/ref], świetna robota, jestem pod dużym wrażeniem ogromu pracy, ale jednocześnie w szoku, jak można tak zapuścić auto... Mówicie o dwójce dzieci na tylnej kanapie, mi się w maju córka urodzi, aż się boję pomyśleć
shinekamcar Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 o w mordę, ciekawe czy kiedykolwiek było w nim sprzątane fantastyczna robota a jak ma się sprawa z lakierem, też tak zadbany Heh moglem cyknąć pare fotek z zewnątrz:)))ale jezeli chodzi o lakier to wygląd wskazywał na swoje lata poprostu ...bez żadnych ocierek czy wiekszych rys... ale oczywiście jak by bylo to moje auto to bez wycinki llakieru by sie nie obeszło.... heh bo nie moglbym na niego patrzec ja musze mieć glanc:)heh
DZIADZIA Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 [ref]shinekamcar[/ref] szkoda, że nie cyknąłeś, może chociaż trochę Zafajra obroniłaby się lakierem
Bartolo Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Jeśli mechanicznie auto jest sprawne w 100% a my lubimy dobrze zadbać o samochód, to w dobrej cenie kupić taki samochód to czysta okazja Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
xXKrystianXx Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Ładnie zapuszczone Świetna robota!!
Rekomendowane odpowiedzi