Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czas na zakup profesjonalnej maszynki, czy ktoś pracował tymi maszynami i może mi nieco powiedzieć o różnicach, wadach i zaletach?

A może zakupić Kraussa S15 i pozostałą kasę przeznaczyć na zakup rotacji Kraussa P7 i wtedy mam pełny komplet tyle tylko, że ze średniej półki...

Przy okazji zapytam czy ktoś na śląsku dysponuje maszynami i ewentualnie udostępni/wypożyczy maszynę do testów?

• Dystrybutor
Posted

Może się wypowiem. Posiadam Krauss S 15 ale także miałem/mam możliwość pracowania Rupesem LHR 15 i najkrócej moim zdaniem warto dopłacić. Kultura pracy, ruch obrotowy i sama ergonomia pracy wszystko na korzyść Rupesa.

Dodatkowo w mojej kilku miesięcznej maszynie padła blokada włącznika a gwarancja tego nie obejmuje :kox:

Posted
678761 Dodatkowo w mojej kilku miesięcznej maszynie padła blokada włącznika a gwarancja tego nie obejmuje :kox:

A ja napisałem do serwisu i za darmo mi wysłali :)

Posted

Zależy ile tym wibratorem będziesz pracował. Napewno nie można powiedzieć, że każdy samochód i każdy kolor trzeba wykończyć na DA.

Więc masz go żeby mieć czy żeby jeździł?

Clean Car Tarnowskie Góry przedstawiciel.

Posted
Może się wypowiem. Posiadam Krauss S 15 ale także miałem/mam możliwość pracowania Rupesem LHR 15 i najkrócej moim zdaniem warto dopłacić. Kultura pracy, ruch obrotowy i sama ergonomia pracy wszystko na korzyść Rupesa.

Dodatkowo w mojej kilku miesięcznej maszynie padła blokada włącznika a gwarancja tego nie obejmuje :kox:

Mam okazję kupić LHR15 ES za 1600 użytą kilka razy ewentualnie nówki Krauss S15 i P7 w tej cenie...

• Dystrybutor
Posted

Teraz pytanie czy Twoim postawowym narędziem jest DA czy rotacja

Posted
Teraz pytanie czy Twoim postawowym narędziem jest DA czy rotacja

Od 6 lat działam na chińskiej rotacji Silverline, do tej pory jej nie zajechałem :D

Posted

Zakupiłem Kraussa S21 od naszego partnera Novus. Ale na pewno zakupię jeszcze jakąś rotację, kusi mnie P7 Kraussa.

Posted

Poczekaj z zakupem do pierwszych testów, co się nie okaże że tnie bardzo dobrze i rotacja będzie Ci zbędna , a zamiast niej sensowniejszy okaże się zakup krausa s75 mini ;)

Posted
Poczekaj z zakupem do pierwszych testów, co się nie okaże że tnie bardzo dobrze i rotacja będzie Ci zbędna , a zamiast niej sensowniejszy okaże się zakup krausa s75 mini ;)

Możesz mi co nieco przybliżyć swoje opinie na temat s75 mini? :)

Posted

Miałem różne maszyny ...od bassa, do vrg i rotacji Flexa ale obecnie "meczę" S75 i bardzo mi się ta maszynka podoba, bo jest lekka, jednoręczna a przy tym jest mocna i uniwersalna, bo i tnie i wykańcza bardzo fajnie . Na początku bałem się że 75mm padem maskę będę robił tydzień ale okazuje się że zakładając pad rozszerzający się z 75 do 100mm robota nawet na ogromnej masce Jaguara XJR idzie szybko i sprawnie ;)

Posted
... Na początku bałem się że 75mm padem maskę będę robił tydzień ale okazuje się że zakładając pad rozszerzający się z 75 do 100mm robota nawet na ogromnej masce Jaguara XJR idzie szybko i sprawnie ;)

Dziękuję za opinię ;) Bo właśnie obawiałem się zawsze skoku 21 co do finiszu na lakierach np. Hondy...