Dystrybutor ADBL Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Panowie, po co się rozdrabniać? Bierzcie 5L 1
Kinker Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref=#000033]ADBL[/ref], czy z czasem wystąpi jakaś degradacja właściwości? Jak długo można spokojnie przechowywać taką butlę?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 termin przydatności wszystkich produktów które tworzymy to ok 2 lata. pamiętać należy jednak o tym że liczone od daty produkcji a nie zakupu .
ktm950 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref=#000033]ADBL[/ref], tak krótko? Mam kilka środków innych firm które mają 3+ lat i działają normalnie, a Wy zakładacie, że Wasze będą przydatne do użycia przez zaledwie 2 lata?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref]ktm950[/ref], na taki czas dajemy gwarancje. jest to powszechnie stosowana praktyka wśród zachodnich producentów. Nie mówimy że część naszych produktów wytrzyma znacznie dłużej, ale gwarancję na wszystkie dajemy 2 lata.
huberts. Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 To tak jak ze sterylnymi akcesoriami medycznymi, od wyjścia z fabryki mają 3 lata terminu przydatności do użycia i po tym czasie już do żadnego szpitala nie wystartujesz z takim towarem. Oczywiście jest on w pełni sprawny i nadal sterylny, ale takie są wytyczne MDD. Tutaj też producent zabezpiecza się w ten sposób, choć oczywiste jest, że większość produktów spokojnie podziała nawet drugie tyle.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 [ref]huberts.[/ref], o to to
indoman Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Pacjent to MF 320 g zabrudzenie ogólne, jak wszystkie ponizej zamieszczone moczona najpierw w misce 50 ml na 1l wody póżniej do pralki program codzienny ok 1 h 800 obr 40 st efekt po Pacjent to bawełniana ściereczka używana do odplamiania po olejopochodnych plamach efekt po również bawelniana scierka tylko inna efekt po
krzygaj Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czy pierzecie oddzielnie fibry do wnęk, mocniejszych zabrudzeń i np te do polerowania?
paperson Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 No właśnie też mnie to trapi? Zawsze jest szansa, że jakieś ziarenka piasku "przejdą" do mf używanych np. przy qd
rolandinho Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 12 godzin temu, krzygaj napisał: Czy pierzecie oddzielnie fibry do wnęk, mocniejszych zabrudzeń i np te do polerowania? Ja piorę osobno, strzeżonego Pan Bóg strzeże
PatrykCk Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 Ja przed rozwieszeniem mf strzepuję każdą ściereczkę, by postawić włókna. Po takim zabiegu nawet te budżetowe mf są delikatniejsze. Micro wash jak najbardziej na +, nie spodziewałem się, że mocno zabrudzone mf jeszcze się dopiorą, po micro wash wyglądają jak nowe 😊 1
qaholo Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 A porównywał ktoś z NOLLE MICROFIBER WASH PLUS? Microrestore znam bo stosuję i widzę, że efekt podobny tylko wydajność Microrestore trochę większa.Na pranie ręczne (wstępne) wystarczy 10ml/dużą michę i czasami to wystarczy aby uzyskać końcowy efekt. W dniu 21.06.2017 o 20:38, rolandinho napisał: Czy pierzecie oddzielnie fibry do wnęk, mocniejszych zabrudzeń i np te do polerowania? Brudniejsze najpierw ręcznie z grubsza, ewentualnie poprawka w pralce z tymi mniej zasyfionymi.
Marcin Gugu33 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Czyli ten środek stosuje sie do namoczenia przed praniem, następnie do prania w pralce wlewamy, a do płukania coś stosujemy? czy np. Ocet - jak wielu jeszcze poleca czy zwykły płyn do płukania np. Lenor itp?
paperson Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 @Marcin Gugu33 nigdy lenor, możesz lać profilaktycznie trochę octu.
Marcin Gugu33 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ok, nigdy nie dodawałem ale wolałem sie upewnić, a ocet zawsze 50ml wlewam Dzięki za infoWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1
WiMeX Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 Mam problem, uzbierałem brudnych mikrofibr i postanowiłem je wyprać, zakupiłem ADBL MicroWash ii.. zawiodłem się .. Najpierw zalałem do wiaderka wody cieplej i użyłem płynu Micro Wash, potarlem mikrofibry dość długo, starałem się usunąć brud, później do pralki wlałem prosto do bębna microwash 50ml, ustawiłem pralkę na 40 stopni, 50min ale nie pomogło, wyciągnąłem i ponownie namoczyłem w microwash, tarłem, usuwałem, woda brudna, wrzuciłem ponownie, lecz tym razem na 60 stopni na 1h i dolałem 20ml octu, wyciągnąłem i nadal.. BRUDNE. Nie widzę żadnych plusów tego produktu, oprócz tego że mikrofibry ładnie po nim pachną .. Na zdjęciu kirkland po DWÓCH płukaniach najpierw, a później praniach.. Nie wiem jak to możliwe .. Ma ktoś jakiś sprawdzony, lepszy środek do prania mikrofibr ? Bo trochę to denerwujące
kursien Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 @WiMeX przed praniem potrzymaj jakiś czas MF w wodzie z APC. A pózniej do pralki powinno pomóc.
WiMeX Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 Godzinę temu, kursien napisał: @WiMeX przed praniem potrzymaj jakiś czas MF w wodzie z APC. A pózniej do pralki powinno pomóc. APC nie uszkodzi mikrofibry ? Jakie rozcieńczenie ?
kursien Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 @WiMeX ja lałem zawsze na oko - wiadro , do środka fibry, zalanie ciepłą wodą, dolanie APC (na początek spróbuj tak 50ml) i wymieszaj w wiadrze troszke, zostaw na jakiś czas i do prania. Większość plam powinna zejść, chyba, że masz czarne od uszczelek od szyb to z tym jest naprawdę ciężko
WiMeX Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 @kursien Od uszczelek może nie, ale czyszczone były plastiki, skóra, no iii jedna starła brud z całego auta, bo kumpel postanowił psikać QD i ścierać całe brudne auto
WiMeX Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Pół wiadra wody + 100ml APC, moczenie 15 minut, później znowu 50ml micro washa.. Nadal brudne mikrofibry .. Nawet wrzuciłem białą mikrofibrę, która służyła do czyszczenia skór - też jej nie wyczyściło.. dodawałem octu - nic.. Nie wiem jak prać te mikrofibry, ale nic nie pomaga
maciek-drummer Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 17 minut temu, WiMeX napisał: Nie wiem jak prać te mikrofibry, ale nic nie pomaga Spróbuj Wizyr...
kursien Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 @WiMeX Godzinę temu, WiMeX napisał: 100ml APC, moczenie 15 minut, oj, trzeba było dać podziałać, tak wiesz, godzinka, dwie, kilka? zawsze mozesz zrobic takie wiadro np przed wyjsciem do pracy, a po powrocie - po tych kilku godzinach - sru do pralki i może będzie lepszy efekt. nie poddawaj się, próbuj
WiMeX Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Myślę, że to nie ma sensu Te mikrofibry nie są jakoś super brudne, a ten magiczny środek ADBL nic nie daje xDD
Rekomendowane odpowiedzi