Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałeś rozcieńczać w innych proporcjach ?

Sorry, że się wtrącę, ale po spróbowaniu koncentratu, 1:1 czy 1:3 nie widać różnicy w działaniu. Oczywiście nierozcieńczony środek udało mi się używać na samym początku, by doprowadzić opony do stanu używalności, ale nawet potem, po zabrudzeniu i rozcieńczeniu było tak samo - dla pewności myję 3x i zawsze 3. raz jest bielusieńka piana :)

Udało mi się znaleźć małe porównanie "przed" i "po" użyciu środka na wycieraczki gumowe - dla potwierdzenia słów moich poprzedników ;)

Bez_tytu_u.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak nie wierzyłem że ten produkt zmieni coś w moim pojęciu detailing tak od dziś zwracam honor. Niedawno kupiłem, dziś przetestowałem koncentrat, 2 razy szczotkowane szczury i mucha nie siada. Nigdy wcześniej nie miałem tak odtłuszczonych opon.

Opublikowano

Używałem SG i ADBLa . SG ma jeden minus trochę mało się pieni, ale moc czyszczenia jest bdb. Znowu ADBL zachowuje się bardziej efektownie piana ale moim zdaniem słabiej myje.

Opublikowano
639874 Znowu ADBL zachowuje się bardziej efektownie piana ale moim zdaniem słabiej myje.

Było gdzieś porównanie na YT, stąd mój wybór padł na SG, ale jeszcze pewnie sporo czasu minie, nim przetestuję inny środek. Na razie sprawdzam nowe szampony, woski na "własnej skórze" ;)

Opublikowano
640567 Ach, to były czasy

Wiesz, wolałabym testować pasty, sealanty, pady i różne piany w myjce ciśnieniowej, ale jak się nie ma co się lubi... ;) Może kiedyś ;) Na razie na brak nudy w testach nie narzekam :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wlasnie koncze litrowke produktu ADBL i teraz chce kupic 5l ale chyba zdecyduje sie na SG bo moc jest po jego stronie widac z testow. :o

Opublikowano

Też jestem zadowolony z tego preparatu ;)

Nie żałuje jego zakupu i polecam go bo to świetny produkt ale wydaje mi się ze, Pure Black jest mocniejszy przez to ze można go stosować jako koncentrat . A Adbl jest tak zbilansowany aby czyścił wszytko bez rozcieńczania .

Przez to może stad te różnice na Plus Shiny. Muszę kupić Adbl-a i na własnej skórze potwierdzić moje przypuszczenia ;)

Opublikowano

Używałem jednego i drugiego i o ile ADBL-owi nie można nic zarzucić i efektowniej się pieni, to SG jest o niebo bardziej wydajny i korzystny cenowo. Siła czyszczenia potężna.

Opublikowano
SG jest o niebo bardziej wydajny i korzystny cenowo. Siła czyszczenia potężna.

Dlatego SG jak dla mnie wygrywa nad ADBL . :good:

• Moderator
Opublikowano

Tylko Panowie, trzeba mieć na uwadze, że im większa siła czyszcząca tym porządniej i szybciej trzeba go spłukać z opon. Wszelkie pozostałości na dłuższy czas mogą zrobić kuku ;)

Opublikowano

Miałem ADBL i byłem średnio zadowolony przede wszystkim z wydajności a teraz mam SG i jestem zadowolony, cena fajna, produkt dobry i wydajny :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś z racji fajnej pogody po południu wyczyściłem sobie dywaniki gumowe Pure black Tire Cleaner ;) Jak widać daje sobie świetnie radę :):good: Tire Cleaner rozcieńczony 1:4 :)

DSC_0024.jpg

DSC_0025.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0029.jpg

DSC_0030.jpg

DSC_0031.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gesiu_15, dziękujemy za zdjęcia i opinię, cieszymy się że udało nam się przygotować produkt który nie tylko jest bezpieczny ale również skuteczny i ekonomiczny, a co najważniejsze spełnia Wasze oczekiwania :)

Opublikowano

Szczezre mowiac te dywaniki wyszły nijak i bez szalu, moze dlatego ze sa juz wypłowiale. Taki efekt uzyskalbym po porzadnym odkurzaniu i przetraciu mokra szmatka. Na oponach lepiej sie spisuje :/

Opublikowano

razorvwmk3, sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie :o Dywaniki są już stare wytarte i nie ma co się dziwić ale Tire Cleaner daje rade :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie chyba bardziej do producenta, niż użytkowników (chyba, że ktoś ma doświadczenia). Wszędzie jest zaznaczone by uważać przy polerowanym aluminium, ale jakie konkretnie są skutki zetkniecie. Matowieje, czy wżery od razu może? Jaki jest czas na reakcje?

Opublikowano

typ2006, ponieważ Pure Black jest produktem zasadowym, i jak w przypadku tego typu produktów po kontakcie z czystym aluminium powierzchnia może zrobić się mleczna co będzie wymagało zastosowania pasty czyszczącej.

Opublikowano

[ref]ShinyGarage[/ref], dzięki za informacje. Mleko bardziej powierzchowne do zrobienia ręcznie fibrą czy głębsze pod bawełnę na wiertarce? Jakie dokładnie Ph ma produkt, koniec skali?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ;)

To może teraz ode mnie mały test Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner również na gumowych dywanikach.

Do testów poszły dwa dywaniki od mojego domowego woła Renault Scenic. Auto do wszystkiego na każdą pogodę.

Nie myte od około 3-4 miesięcy wiec naprawdę produkt miał co robić. Sami zobaczcie  ;)

Głowni bohaterowie
DSC5505JP_aqqrarh.jpg

DSC5507JP_aqqrarn.jpg

DSC5508JP_aqqraxp.jpg

Produkt rozcieńczony w zalecanej proporcji 1:10

DSC5509JP_aqqraxn.jpg

No to lecim z aplikacją :) Produkt jak dla mnie bardzo dobrze sie pieni, nie wysycha szybko, zapach nie drażniący. 

DSC5512JP_aqqraxa.jpg

No to druga strona

DSC5514JP_aqqraeh.jpg

Dałem mu 2-3 minuty i spłukiwane

DSC5516JP_aqqraew.jpg

A oto efekty
zaraz po spłukaniu
DSC5518JP_aqqrawr.jpg

I po wyschnięciu

Dywaniki zrobiły sie mocno jałowe, nie błyszczące. Dokładnie tego oczekiwałem :)
DSC5521JP_aqqraws.jpg

Podsumowanie
Produkt jak dla mnie zdał egzamin jak najbardziej na plus. Bardzo dobrze się pieni, ma w miare naturalny zapach, jest wydajny przy optymalnym 1:10, cena 35 zl jak najbardziej akceptowalna jak za tego typu produkt. Domył naprawdę mocno zapuszczone dywaniki które nie widziały żadnego cleanera od nowości czyli 9 lat ;P
Produkt mogę śmiało polecić ;) Aha, test sponsorowany oczywiście przez własną kieszeń ;p
Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...