Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dystrybutor Zg艂o艣 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kolejny test produktu od Time To Shine, tym razem piana aktywna S艂owo dystrybutora SNOW WHITE ("艢nie偶ka") - to nasza pierwsza propozycja, jest to piana przeznaczona do cz臋stej (codziennej? piel臋gnacji auta, posiada silne w艂a艣ciwo艣ci myj膮ce, ale jest bezpieczna dla wszystkich rodzaj贸w lakier贸w. Mo偶e zabrzmi to nieskromnie, ale ma jeden z najlepszych zapach贸w na rynku - landrynki. Jest to produkt bardzo silnie pieni膮cy, mo偶e by膰 podawany, zar贸wno z pianownicy jak i opryskiwacza ci艣nieniowego, tworzy g臋st膮 i obfit膮 pian臋. 聽 Dozowanie od poziomu 1:10 do 1:20 Produkt odmierzy艂em 2 miarki czyli 50ml na 500ml wody Auto brudne dosy膰 mocno chocia偶 fotki tego nie oddaj膮 ze wzgl臋du na kolor Teraz ludzie o s艂abych nerwach przeskrollowa膰 Poch艂oni臋ty prac膮 nie zrobi艂em fotki auta po sp艂ukaniu ale my艣l臋 ze test z fibr膮 wszystko wyja艣nia. Piana posiada rewelacyjny zapach, zaaplikowana przy pomocy PA daj臋 pi臋kn膮 g臋st膮, zbit膮 pian臋 kt贸ra nawet na aucie pachnie z daleka Nie zasycha, d艂ugo trzyma si臋 na aucie i myje po prostu 艣wietnie. Tutaj musz臋 napisa膰 偶e nie jestem op艂acany przez TTS , ta piana na prawd臋 jest rewelacyjna. Do 90% ludzi auto po samej pianie b臋dzie uwa偶ane za czyste. Nast臋pnym razem sprawdz臋 jaki wp艂yw ma piana na lsp i jak wygl膮da domywanie np na czarnym lakierze. Dzi臋kuj臋 艁ukaszowi za mo偶liwo艣膰 testu.
Gesiu_15 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 dobry test , wida膰 偶e dobrze domywa
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Dystrybutor Zg艂o艣 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dzi臋kuj臋, tak na prawd臋 dobrze domywa i daje frajd臋 z pracy.
serath Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 To i ja pod艂膮cz臋 si臋 pod temat. 聽 Zdj臋cia robione troch臋 na wariata pod koniec, bo niestety zacz臋艂a robi膰 si臋 kolejka na bezdotyku (a myjka w domu chwilowo odm贸wi艂a pos艂usze艅stwa). I niestety kamera wstawiona do mojego telefonu wykonana jest z ry偶u, papieru i ziemniak贸w, wi臋c jako艣膰 zdj臋膰 mog艂a powala膰 z 5 lat temu. 聽 Postanowi艂em sprawdzi膰 dwie rzeczy: - por贸wna膰 poziom domywania na proporcjach 1:10 i 1:20 - zobaczy膰, czy naruszy wosk 聽 Zdj臋cia butelki nie wrzucam, kolega e36ace ju偶 to zrobi艂. Natomiast bardzo schludne opakowanie, czytelne etykiety i... 艣wietny zapach samej piany. Momentami cz艂owiek nie mo偶e si臋 od tego oderwa膰 ;-) Sam zapach przypomina migda艂y + cukierki any偶owe. Od kolegi poorboy dowiedzia艂em si臋 te偶, 偶e jest to "mocniejsza" wersja piany. 聽 Wi臋c na pocz膮tek stan wyj艣ciowy - ostatnie mycie 2 tyg temu, w mi臋dzyczasie troch臋 deszczu, brudu z drogi, itp. St贸艂 u Durczoka to nie jest, ale do idea艂u te偶 daleko. Wi臋c wybrane elementy karoserii: 聽 Na pocz膮tek planowa艂em zacz膮膰 ze s艂abszym roztworem (plan by艂 polecie膰 p贸艂 auta 1:10, drugie p贸艂 1:20 i sprawdzi膰 wyniki w/w aspekt贸w). Plan planem, ale nieco mi si臋 przela艂o z proporcjami i na pocz膮tek do Glorii poszed艂 roztw贸r 1:10. Sama piana wychodzi g臋sta (na PA wyjdzie du偶o lepsza), st膮d w trakcie pianowania stara艂em si臋 z艂apac par臋 rzeczy nim zacz臋艂a sp艂ywa膰 z auta. Wiatr te偶 nie u艂atwia艂 tematu (pomimo stosunkowo dobrego os艂oni臋cia od tego typu zjawisk atmosferycznych): 聽 Wpierw zdj臋cia ju偶 sp艂ywaj膮cej piany, pomi臋dzy pompowaniem Glorii a przechodzeniem na nast臋pny panel. 聽 Ko艂a te偶 dosta艂y swoj膮 porcj臋: 聽 Co艣 tam sobie brudnego sp艂ywa z auta: 聽 I idzie p艂ukanie na stron臋 z mocniejszym roztworem: (po prawej jeszcze strona nie ruszana) Troszeczk臋 krople si臋 zmieni艂y od ostatniego mycia, wi臋c lekko piana mog艂a podje艣膰 syntetyk (wci膮偶 DG#111 le偶y na aucie). Ale... wi臋cej info na samym ko艅cu ;-) Tu jeszcze zdj臋cie b艂otnika - przy czym przypomnia艂em sobie o tym dopiero po przyje藕dzie do rodziny (a po drodze piaskowa droga, wi臋c nie wiem czy to zosta艂o po myciu, czy zd膮偶y艂em pod艂apa膰 po drodze): 聽 聽 Po tym poszed艂 s艂abszy roztw贸r (1:20) do Glorii, ale z pianowania nie mam zdj臋c, bo dw贸ch panow ubranych w od艣wi臋tne dresy w Calibrze troch臋 si臋 niecierpliwi艂o. Wi臋c posz艂a piana, poczeka艂em chwil臋 i zacz膮艂em p艂uka膰. W mi臋dzyczasie panowie z Opla stwierdzili, 偶e zmieni膮 miejsce i pojechali gdzie艣 indziej, ale zacz臋艂y przyje偶d偶a膰 inne auta - wi臋c po p艂ukaniu musia艂em ju偶 odjecha膰 kawa艂ek dalej: 聽 I ma艂e por贸wnanie domywania - po prawej mocniejszy, po lewej s艂abszy. Mocniejszy ewidentnie poradzi艂 sobie lepiej ze spotami, przyschni臋tymi brudnymi kroplami spod k贸艂 innych aut, itp. Ale oba o偶ywi艂y blask lakieru: 聽 I ma艂a ciekawostka - dzie艅 "po" do艣c mocno pada艂o. Po stronie kierowcy (gdzie szed艂 mocniejszy rozwt贸r): Zatem zastanawiam si臋 czy woda na tym bezdotyku by艂a taka "idealna" i czy nie wp艂yn臋艂a lekko na przek艂amanie w samych kroplach. Ale to jeszcze wyjdzie przy drugim tescie. 聽 聽 Podsumowuj膮c: - 艣wietny zapach - dobra g臋sto艣膰 piany - mo偶e podje艣膰 lekko wosk - w mocniejszym roztworze dobrze domywa nawet troch臋 mocniejszy brud (tylny zderzak, przy samej klapie); s艂abszy roztw贸r radzi sobie ze standardowymi przybrudzeniami - faktycznie nie pozostawia zaciek贸w 聽 Do sprawadzenia jeszcze: - samo Ph obu roztwor贸w - drugi test na drugim aucie, kt贸re obecnie integruje si臋 z wszelkim brudem z jakim mo偶e w okolicy ;-) - i po doprowadzeniu myjki do 艂adu test z PA 聽 Dzi臋kuj臋 艁ukaszowi z TTS za mo偶liwo艣膰 przeprowadzenia testu.
poorboy Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzi臋ki za testy:) Czekamy na kolejnych tester贸w;)
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Dystrybutor Zg艂o艣 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 przetestowalem na aucie zabezpieczonym woskiem i jako艣 mega mocno piana nie z偶era wosku
Moderator krd Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dzi艣 razem z Justyn膮 mieli艣my okazj臋 sprawdzi膰 pian臋 w akcji 聽 Pacjent przed zabiegami... 聽 聽 Nie myty r臋cznie od grudnia, je藕dzi od ponad 2 miesi臋cy codziennie, wcze艣niej sta艂 "pod kocem" w gara偶u. Akurat zacz臋艂o delikatnie pada膰 wi臋c te 艣wie偶e plamki to od deszczu, pozosta艂e - zaschni臋te od parkowania pod drzewami. Bezdotyki ich nie rusza艂y. St膮d z pocz膮tku mieli艣my obawy co do dzia艂a艅... 聽 Wla艂em na pocz膮tku 100ml do PA, czyli mniej wi臋cej st臋偶enie 1:9. 聽 聽 No i lecim z koksem 聽 聽 Da艂em jej par臋 minut podzia艂a膰 i sp艂uka艂em 聽 聽 Zdj臋膰 po jako tako nie ma bo non stop pada艂 deszcz. Na dow贸d, 偶e samoch贸d domy艂 si臋 bardzo dobrze test fibry, przejechane drzwi powy偶ej listwy ochronnej. 聽 聽 I ciekawostka zauwa偶ona przy myciu nast臋pnego samochodu, piana mimo, 偶e sp艂ywa z lakieru to bardzo fajnie siedzi na oponach i penetruje zabrudzenia 聽 聽 Filmik po sp艂ukaniu - wp艂yw na LSP 聽 聽 Wnioski? Bardzo fajna piana, zapach migda艂/marcepan? czy co艣 w ten dese艅 bardzo umila prac臋. Wyobra偶am sobie, 偶e na zamkni臋tej hali m贸g艂by by膰 nawet zbyt intensywny. Zastosowane st臋偶enie 1:9 by艂o zdecydowanie za du偶e - piana wysz艂a bardzo ci臋偶ka i relatywnie szybko sp艂ywa艂a. Przy rozrobieniu 1:18 - 50ml na PA wysz艂o idealnie. Dobrze si臋 domy艂o i znacznie d艂u偶ej le偶a艂o na karoserii. Bezdotykowo domy艂a brud, kt贸rego nie rusza艂 proszek na bezdotyku. Co wi臋cej nie naruszy艂a 4-miesi臋cznego LSP, kt贸re zauwa偶alnie od偶y艂o Przy cenie nieca艂ych 40z艂 za 1L i 20 my膰 (50ml na 1L wody) mamy do艣膰 rozs膮dn膮 propozycj臋. Domy艣lam si臋, 偶e w przypadku baniaczka 5L stosunek wychodzi艂by jeszcze bardziej korzystny. Jest to m贸j faworyt na ten sezon Dzi臋kuj臋 poorboy za mo偶liwo艣膰 sprawdzenia
wujek84 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Baniaczki 5 L s膮 dost臋pne ? Bo chyba si臋 nie spotka艂em, tylko 500 i 1000 L widzia艂em
GR_BKP Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Nie no, to jak myje i nie rusza wosku, to zamawiam! Na tak膮 wiadomo艣膰 w tym roku czeka艂em
MatthewG Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zapowiada si臋 na to, 偶e ta piana zamiesza w tym sezonie Takiej 艣mietany jak na zdj臋ciach powy偶ej to ju偶 dawno nie widzia艂em.. Jak kto艣 ma papierki to prosz臋 o sprawdzenie pH tej piany
Trololo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Wreszcie jaka艣 alternatywa na rynku pian i co艣 co domywa!
Moderator krd Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 636012 Takiej 艣mietany jak na zdj臋ciach powy偶ej to ju偶 dawno nie widzia艂em 聽 Prawie ka偶da piana u mnie tak wychodzi Zobacz sobie test Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015...
wiggly Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Kto艣 testowa艂 z pianownic膮 r臋czn膮? Przy tej cenie i skuteczno艣ci zapowiada si臋 ciekawy produkt. Szukam czego艣 co b臋dzie lepiej domywa膰 od SG w mocnym st臋偶eniu ....
serath Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Kto艣 testowa艂 z pianownic膮 r臋czn膮? Przy tej cenie i skuteczno艣ci zapowiada si臋 ciekawy produkt. Szukam czego艣 co b臋dzie lepiej domywa膰 od SG w mocnym st臋偶eniu .... Tak, masz m贸j test w Glorii powy偶ej 聽 Wys艂ane z mojego E2303 przy u偶yciu Tapatalka
wiggly Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Kto艣 testowa艂 z pianownic膮 r臋czn膮? Przy tej cenie i skuteczno艣ci zapowiada si臋 ciekawy produkt. Szukam czego艣 co b臋dzie lepiej domywa膰 od SG w mocnym st臋偶eniu .... Tak, masz m贸j test w Glorii powy偶ej 聽 Wys艂ane z mojego E2303 przy u偶yciu Tapatalka 聽 Aaa OK, nie doczyta艂em, my艣la艂em 偶e polecia艂e艣 z PA
zajkos10 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Czy gdzies mozna dostac ta piane np.5l ? widze ,ze chyba tylko ktrade ja ma w ofercie...
Arkeolowy Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Kupi艂bym pian臋 i szampon tej w艂a艣nie firmy w wersjach litrowych, szkoda, 偶e dystrybucja marna
powalla Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 636774 szkoda, 偶e dystrybucja marna 聽 Na dodatek cena paczki wynosz膮ca np. po艂ow臋 ceny butelki szamponu 500ml skutecznie mnie zniech臋ca do zakupu
Moderator krd Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 636779 Na dodatek cena paczki 聽 15,62z艂 za wysy艂k臋 uwa偶asz za wysok膮? No ju偶 nie popadajmy w paranoj臋. Dro偶ej Ci臋 wyjdzie przejazd na drug膮 stron臋 swojego miasta ni偶 to...
powalla Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Je艣li Ty wolisz wyda膰 15.62 i pilnowa膰 kuriera u kt贸rego s膮siada zostawi paczk臋, ni偶 wyda膰 7,99 na paczkomat i odebra膰 jak mi wygodnie to ju偶 Twoja sprawa jednak mi druga opcja bardziej pasuje. Tym bardziej 偶e czas dor臋czenia identyczny ...
Moderator krd Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Szkoda mi czasu na latanie po paczkomatach z regu艂y, a 偶e z kurierami nie mam problemu i dor臋czaj膮 normalnie do r膮k.
Gesiu_15 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 krd, zgadzam si臋 . Latanie po paczkomatach a kurier pod dom przywozi i nawet zadzwoni czy jest w domu a jak nie to kiedy mo偶e dostarczy膰 nie mia艂em problem贸w z kurierami nigdy szybko i sprawnie
ktm950 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 636774 szkoda, 偶e dystrybucja marna 聽 Na dodatek cena paczki wynosz膮ca np. po艂ow臋 ceny butelki szamponu 500ml skutecznie mnie zniech臋ca do zakupu Dok艂adnie mam takie samo zdanie. Tym bardziej, 偶e w KTRADE zbyt du偶ego asortymentu nie ma, a p艂aci膰 za kuriera aby mie膰 sam szampon/pian臋....
Arkeolowy Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 krd, zgadzam si臋 . Latanie po paczkomatach a kurier pod dom przywozi i nawet zadzwoni czy jest w domu a jak nie to kiedy mo偶e dostarczy膰 nie mia艂em problem贸w z kurierami nigdy szybko i sprawnie W moim wypadku kurier x rz臋du zostawia paczk臋 u s膮siada < paczkomaty odbierasz kiedy chcesz(max 3dni) i 50% taniej
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋