powalla Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Fakt, jak masz 30ml to jest , bo w zestawie 10ml nic nie ma oprócz 2 ściereczek.
zajkos10 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Panowie ktoś miał styczność z car pro cquartz Professional?
Pioter83 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Panowie, Ile potrzeba tych małych ściereczek na aplikator żeby zrobić 2 warstwy? Czy po nałożeniu reload'a trzeba coś odczekać zanim wyjadę autem ? Jak lepiej nakładać reload'a, na dobre czy bezpośrednio na lakier?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 13 minut temu, Pioter83 napisał: Panowie, Ile potrzeba tych małych ściereczek na aplikator żeby zrobić 2 warstwy? Czy po nałożeniu reload'a trzeba coś odczekać zanim wyjadę autem ? Jak lepiej nakładać reload'a, na dobre czy bezpośrednio na lakier? 2-3 beda ci potrzebne mnie trzeba nic czekac po nałożeniu reolada ja psikam na mikrofibre i dopiero na lakier
Pioter83 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 6 minut temu, BiałyGTi napisał: 2-3 beda ci potrzebne mnie trzeba nic czekac po nałożeniu reolada ja psikam na mikrofibre i dopiero na lakier Dzięki! Chyba w zestawie mam 5 to starczy.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Starczy 1
Pioter83 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @BialyGTI czy po wymyciu pasty eraserem można aplikować UK 3.0 czy jeszcze czymś odtłuscić?
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 Eraser stosuje się finalnie przed powłoką,typowo pastę lepiej wymyć IPA lub zmywacz silikonu 2
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 tak jak wyżej napisal Marek 2
damiano2007 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @marco80 a co w przypadku essence? Jego nie wymywamy eraserem, bo to byłoby nielogicznie. Racja?
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @BiałyGTi @marco80 dziękuje. Mam zmywacz i ipe, ale z tego co pisałeś BiałyGTi lepiej wymywa zmywacz i to od niego zacznę. @damiano2007 wg. Tego co mówi ten Pan możesz go wymyć a możesz poczekać ( chyba 24 h) i położyć na to powłokę. 1
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @damiano2007 Z essence jest tak trudny temat jak z tym czy" ipę można zamiast cleanera" Ha Ha. Jak mam być szczery to wymywam eraserem na drugi dzień, bezpośrednio przed aplikacją powłoki(być może cierpi na tym wygląd , ale śpię spokojnie bo jednak klient za to płaci),Teoria jest taka ze essence wymywa się po 4 godzinach a po 12 godz już nie trzeba......Teraz miałem taki przypadek na czarnej Corvette z essence w świetle dziennym było widać plamę z niedotartego essence w jednym miejscu(dól tylnego zderzaka) i co ciekawe nie chciało to już zejść fibrą,zeszło właśnie eraserem więc takie niedotarte miejsce z pasty finalnie mogło by być potem mazem na powłoce.Przy normalnej korekcie do inspekcji używamy SIL z KOCH i o ciekawe, bo ktoś ostatnio sprawdzał kartę charakterystyki tego produktu podając słusznie z resztą ze to IPA.Faktycznie w karcie tak jest ale SIL rozrobiony 1:1 w porównaniu z IPA w tym samym stężeniu odparowuje z lakieru o wiele dłużej więc musi tam być coś jeszcze...... 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @damiano2007 ja np nie wymywalem i kładłem na tylko wytarta paste powloke i trzyma do dzisiaj. Miala pierwszy serwis i bylo bardzo dobrze 1
Moderator Streat Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 essence jest pasta lekkościerną? CIekawy jestem jak ona by wypadła na moim czerwonym uni bo jak wiadomo docieranie pasty powoduje rysy a moj lakier do twardzieli nie nalezy. Jakby dac czerwonego/żółtego pada to na moim lakierze jeszcze one step moglby wyjsc Essence aplikujecie na maszynie i pozniej docieracie fibrą? Nie mialem stycznosci z tą pastą dlatego wole dopytać
damiano2007 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Streat łap sprawdzone info do carpro 1
Moderator Streat Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 czyli reflect i essence maja taka sama siłe ciecia tylko essence ma dodatkowo zabezpieczenie, az chyba kupie na testy te pasty
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 14 godzin temu, Pioter83 napisał: Tutaj macie coś z forum FB. Nie umiem tego skasować u góry 1
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Streat Ja bym na Twoim miejscu już dawno poszedł w tą pastę,tam też stopień agresywności możesz regulować padem, więc spokojnie coś dobierzesz.Przy wymywaniu past możesz też narobić rysek, podczas gdy tu nie ma takiego wymogu 2
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 17 minut temu, marco80 napisał: @Streat Ja bym na Twoim miejscu już dawno poszedł w tą pastę,tam też stopień agresywności możesz regulować padem, więc spokojnie coś dobierzesz.Przy wymywaniu past możesz też narobić rysek, podczas gdy tu nie ma takiego wymogu Dobrze godo, gdybym był mądrzejszy o tą wiedzę to bym tak zrobił.
Banshee Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Myślicie ze ma sens położyć dluxa na essence ? mam felgi w czarnym uni i przyszedł czas na ich polerke i zastanawia mnie czy coś do tego wniesie essence jeśli chodzi o wygląd
Crasher Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Banshee Położyłem na grill plaster miodu, dam znać jak to siedzi za jakiś czas 1
krzygaj Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Koledzy nurtuje mnie taka sprawa: kupiłem powłokę + reload i przymierzam się do zakupu glissa. Powłokę planuję położyć na wiosnę i z racji tego, że za jakiś czas planuję położyć na to glissa, to czy podbijać ją reloadem po 2-3mcach czy po tym czasie od razu położyć glissa? Może po wstępnym utwardzeniu powłoki od razu zaaplikować glissa? Dajmy na to, że dam reloada, to po jakim czasie zaaplikować glissa? jak przygotować powłokę pod położenie glissa? Edyta: Doczytałem, że glissa można aplikować po 4h po położeniu cquartza. Niemniej pozostaje nadal pytanie jak podejść do tematu jeżeli chciałbym go położyć po "jakimś czasie".
KUBA46 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 @krzygaj wg Carpro Glissa możesz położyć po czasie. Z tym, że powierzchnie wcześniej trzeba przygotować Essence+. Kładzenie Glissa po dłuższym czasie nie ma jakiegokolwiek sensu. Kładź go po tych 4h, a jak się nie zmieścisz to wtedy chyba po 12h. Po co sobie życie utrudniać? 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 @krzygaj kładź od razu glissa i zapominasz a jak nie chcesz to juz sobie odpuść i aplikuj reload
deejay24h Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Cześć Podepnę się tutaj, kładłem ten zestaw,CQ3 + gliss i moje pytanie, przy jakimś konkretnym myciu po jakimś czasie(auto na pewno wpadnie na lepsze mycie ) mogę podbić to Reoladem jako qd?
Rekomendowane odpowiedzi