Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio użyłem budżetowy środek do nabłyszczanie "no name" z Kauflanda ( chyba marka własna sklepu) . Powiem szczerze, że nawet ładnie opona wygląda i już z 2 tyg leży.

• Dystrybutor
Opublikowano

Ostatnio użyłem budżetowy środek do nabłyszczanie "no name" z Kauflanda ( chyba marka własna sklepu) . Powiem szczerze, że nawet ładnie opona wygląda i już z 2 tyg leży.

8-) opona widziała w tym czasie wodę?

Opublikowano
8-) opona widziała w tym czasie wodę?

Woda była widziana :) przed pisaniem poprzedniego postu i dzisiaj, choć już trzeba poprawić, ale jak no name to i tak nieźle.

Opublikowano

Jak wyżej pisałem skończył mi się Nielsen Brillance, tak więc postanowiłem spróbować czegoś innego. Wybór padł na Gyeon Q2 Tire nie należy on do tanich produktów lecz jednak go zakupiłem.

Wczoraj pierwsza aplikacja i powiem, że jest niesamowicie przyjazny w użyciu. Łatwo i przyjemnie się nakłada ( aplikowałem gąbeczką kuchenną ), nie brudzi tak jak Nielsen, fajny zapach, efekt finalny to bardzo ładna satynka. Zobaczymy ile potrzyma mam nadzieje, że długo. Poprzednik siedział około miesiąca...

Opublikowano

Ja używam Gyeon Tire i jestem bardzo zadowolony. Zaskoczył mnie w porównaniu do Megsa długościa trzymania bo podobnie jak Nielsen trzyma do miesiąca. Potwierdzam łatwość aplikacji.

Pewną wadą jest, że bardzo mocno się błyszczy po nałożeniu i potrzebuje czasu na wchłonięcie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Minęło 10 dni od aplikacji Gyeon Tire, powiem że jestem trochę rozczarowany przez ten czas zrobiłem 200km jechałem 4 razy w deszczu dziś pojechałem na bezdotyk umyć auto i stwierdziłem, że dressing mocno osłabł, wodę odpychał jako tako lecz wygląd mnie rozczarował, tak jak by już go prawie nie było ... Nie wiem czym to jest spowodowane opony były dobrze umyte, być może Gyeon się po prostu wpił w oponę i go praktycznie nie widać. Nakładałem go gąbeczką kuchenną. Jutro położę kolejną warstwę więc zobaczymy co będzie. Nielsen nakładany pędzlem siedział miesiąc...

• Moderator
Opublikowano

kamilgt, dla Endurance'a czy Brillance'a to zaden problem ;)

Moze przygotowanie opony nie takie? Slyszalem, ze Gejon lubi porzadnie oczyszczone opony i szkoda go do akcji "na szybko".

Opublikowano

u mnie co bym nie kładł, jak i ile razy bym nie wyczyścił wcześniej opony - po jednej jeździe w deszczu opona kwalifikuje się do ponownej aplikacji dressingu :dontknow: ale może dla mnie co innego znaczy "dressing leży" :o

Opublikowano
u mnie co bym nie kładł, jak i ile razy bym nie wyczyścił wcześniej opony - po jednej jeździe w deszczu opona kwalifikuje się do ponownej aplikacji dressingu :dontknow: ale może dla mnie co innego znaczy "dressing leży" :o

Chyba podobnie mam czyli nie jestem sam :)

Opublikowano

Inna sprawa jak kto czyści oponę :) Kiedyś też myślałem, że mam czyste opony. Teraz czyszczę oponę (szoruje) po 3-4 razy bardzo mocnym stężeniem i dopiero wtedy jest w miarę czysto, ale upierał bym się czy jest idealnie, a już na pewno nigdy chemia nie jest w stanie doczyścić (zabić) poprzednio leżącego dressingu. Dochodzi do tego jeszcze kwestia, że co smarowanie lubię co innego położyć na oponie i później jest taki efekt, że jeden dressing na drugim nie chce leżeć i się gryzą mimo, że opona niby dobrze wyczyszczona.

Opony to w mojej opinii najgorszy zawodnik, ciężko z tym dojść do ładu i zadowalającego efektu ;)

Opublikowano

70 km w deszczu dla endurance. Od tamtej pory szwagier nabrał respectu do mojego hobby

Lu6OOsf.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mały problem. Kupiłem nowe zimówki Dunlopa, wyczyściłem je nierozcieńczonym APC. Problem pojawił się przy nakładaniu dressingu (brillance, endurance) Opony nie chciały go przyjąć, wszystko się mazało. Co może być nie tak :?::dontknow:

Opublikowano

daniel87, Podobno nowe opony są fabrycznie zabezpieczane dlatego może pojawiać się w/w problem. Wyczyść oponę jeszcze raz ale dodaj do roztworu np Tenzi Trucka.

A tak w ogóle to jakim APC działałeś?