alberto Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Polecam Shiny Garage black2black
palczak Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ja od zawsze nakładam Hot shine Tire Gel od megsa. Bardzo wydajny i trwały.
soll Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ja prawie od zawsze używałem Brillanca Nielsena, ale ostatnio naszło mnie na Zymola, wydajny, nie jest tak tłusty jak Brilance, łatwiej się nakłada i jest wydajny. Gyeon Tire jest świetny, długo trzyma i również wydajny.
mario704 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ja od zawsze nakładam Hot shine Tire Gel od megsa. Bardzo wydajny i trwały. +1 ;-)
Radziu Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Do felg aluminowych Monello Non-Ferro Iron remover 500ml - mam 3 komplet kół 2 po 17", 1 18" - starczy mi taka pojemność na rok czasu? Do opon Nielsen Brillance 500ml - zależy mi aby trzymał efekt do 2-3 tygodni nawet po deszczu, również na rok czasu? Dobry wybór?
Seba86 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Do felg ja używam MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL. Dla mnie jest trwalsszym produktem od Nielsena Brillance
drufi Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Gyeon Tire jest świetny, długo trzyma i również wydajny. +1 Ja z ciekawości dzisiaj przeleciałem nim plastiki zewnętrzne i uszczelki przy szybach. I nieźle się zdziwiłem jak w końcu to wszystko odżyło. Wszystko co do tej pory tam kładłem nie robiło roboty (nie odżywiało i ogólnie się nie wchłaniało). Zobaczymy czy po deszczu też będzie taka kosa jak na oponach
rojass Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Megs Endurance jest rzeczywiście trwały i daje niezły look, jednak aplikacja zależy od opony. W przypadku moich opon lepiej sprawdził się środek w atomizerze niż w żelu. Bok opony nie jest gładki, sporo na nim różnego rodzaju oznaczeń, napisów, faktura delikatnej krateczki sprawia, że nakładanie tego do przyjemnych nie należy.
tazman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 soll napisał/a: Gyeon Tire jest świetny, długo trzyma i również wydajny. +1 Ja z ciekawości dzisiaj przeleciałem nim plastiki zewnętrzne i uszczelki przy szybach. I nieźle się zdziwiłem jak w końcu to wszystko odżyło. Wszystko co do tej pory tam kładłem nie robiło roboty (nie odżywiało i ogólnie się nie wchłaniało). korci mnie, żeby nie spróbować czegoś podobnego z Megsem mam akurat takiego pacjetna w domu z lekko wypłowiałym podszybiem które nie dogaduje się z większością dressingów
Piotr2000 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 ostatnio przedstawiciel K2 powiedział mi że ich produkt PRO K2 Sigma jest to to samo co MEGS, od tygodnia mam zrobione po połowie opony , narazie różnicy nie ma
Tommy Lee Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 mam tą Sigme, ładnie pachnie porównywalnie do PB NL i trzyma sie dość długo ale opona musi być na prawdę czysta bo przynajmniej w moim przypadku było widać brązowawe miejsca gdzie nie udało mi się doczyścić no i jest dość tłusta przez co łapie przypadkowy piach i nie wygląda to za dobrze
wojti91zmc Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja mogę polecic AUTO FINESSE REVIVE TRIM DRESSING : produkt jak dla mnie godny polecenia ,kosztuje 40zł za 250 ml(dość drogi ) ale jest bardzo wydajny pozostawia ładny i elagancki wygląd satyny ,stosuje go na opony plastiki zew ,uszczelki,nadkola,jak dla mnie rewelka Pzdr
palczak Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Rojass, też miałem problem z opona ale zmieniłem aplikator na szczotke do dywanow i aplikuje się bez problemów na oponach z wzorami na bokach.
rojass Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Możesz mi pokazać o jaką szczotkę chodzi ?
palczak Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Szukałem w google grafika, i to się nazywa jednak 'Szczotka do szorowania', twardość włosia w mojej mogę określić jako średnia, w każdym bądź razie na pewno nie jest twarda. Po każdym nałożeniu polecam dokładnie ją umyć, ponieważ gel długo na niej zalega. Ewentualnie używać rękawiczek aby się nie ubrudzić w gelu. Wygląda to mniej więcej tak:
diablo228 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 rojass, zaopatrz się w mały pędzelek, troszkę megsa do kubeczka i smarujesz pędzelkiem, to normalne że jedne opony maja więcej napisów itd.
rojass Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 O pędzelku myślałem, muszę wypróbować, póki co stosowałem gąbeczkę kuchenną i jakoś to zdawało egzamin. Co do szczotki to za nic w świecie nie mogę sobie wyobrazić jak tym można nakładać żel do opon.
diablo228 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 rojass, szczoteczkę to sobie odpuść, jak już to aplikator do opon lub pędzelek i bedziesz zadowolony a zmywak kuchenny daj na swoje miejsce
rojass Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Aplikator zamówiony, więc wypróbuję niebawem. Gąbeczka była tylko na chwilę. W zasadzie wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że na wzorach opony mocno się niszczyła i pozostawiała po sobie resztki. Takiej szczotki używam do mycia opony SG Red Devil'em
Art Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 parafianie, ktoś kojarzy w jakim markecie mogę dostać K2 Pro Sigma? Sprawdzałem online tesco i auchan, ale nie występuje. na allegro jest, to wiem cheers, Art
Tommy Lee Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 poszukaj w Kauflandzie, u siebie w mieście widziałem ichniejszy QD więc może jest i Sigma
maciek-drummer Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Panowie przeczytałem wątki na temat derssingów do opon i nie mogę się zdecydować, który produkt wybrać. Kończy mi się Nielsen Brillance i miałem ochotę by kupić teraz SG Black2Black lecz wiele osób pisze, że słaba trwałość, natomiast podobno Nielsen też ostatnio się popsuł. I mam dylemat, który z dwóch wybrać... Z góry dziękuję za świeże sugestie
ktm950 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 maciek-drummer, i jeden i drugi znika u mnie po jeździe w deszczu, więc trwałość bardzo podobna. B2B to trochę bardziej błysząca satyna od Brillanca. B2B ładniej pachnie, ale za to jest o połowę droższy Jeśli ma być tanio i smarujesz opony co mycie, to Brillance jest okey za tą kasę.
Justyna Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 jeśli brillance schodzi Ci po jednej jeździe w deszczu to coś nie tak z tą aplikacją.
Yasiek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Justyna tutaj chodzi o to że większośc nie stosuje się do zasady OFF -> ON tylko jest ON->ON->ON. Oponę trzeba dokładnie wyczyścić przed nałożeniem dressingu czy to APC czy dedykowanym środkiem. Wtedy dressingi dają trwały i soczysty wygląd.
Rekomendowane odpowiedzi