Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co byście polecili do pielęgnacji opon za ok 50 zł? zależy mi na tym żeby po zaaplikowaniu opony nie błyszczały jak psu...... tylko żeby nabrały ładnego czarnego koloru. fajnie jakby ten środek był też odpowiedni do konserwacji uszczelek, chociaż niekoniecznie:)

Nielsen Brillance ewentualnie Meguiar`s Endurance :good:

Opublikowano

Kolega pyta o coś co daje efekt "matowy" na oponie, napisał: żeby się nie świeciło jak...

A Endurance i Brillance to chyba jedne z najbardziej świecących, połyskliwych preparatów do opon... Z drugiej strony każdy produkt można przetrzeć fibrą i będzie bardziej matowy :D

Opublikowano
co byście polecili do pielęgnacji opon za ok 50 zł? zależy mi na tym żeby po zaaplikowaniu opony nie błyszczały jak psu...... tylko żeby nabrały ładnego czarnego koloru. fajnie jakby ten środek był też odpowiedni do konserwacji uszczelek, chociaż niekoniecznie:)

i czym nakładać środek na oponę?

Matowy efekt pozostawia PB Trim Restorer. Ja nakładam gąbka.

Opublikowano
AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING - czy ktoś uzywa czy to jest ten "niewypal" ?

Stronę wcześniej zamieściłem zdjęcia. Pojeżdzę trochę i poinformuję o efektach. Spodziewałem się większego efektu "mokrej opony".

Opublikowano

i czym nakładać środek na oponę?

A ja Ci polecę Poorboy's Bold N Bright Gel. Od razu po nałożeniu opony mają wet look, ale po po paru chwilach ten efekt przechodzi w satynę :) Możesz go nakładać nawet gąbeczką do zmywania naczyń.

Opublikowano

Czy ktoś używał i może coś napisac o DURAGLOSS Tire & Rubber Dressing.

Oraz porównac DURAGLOSS Tire Shine do Megsowego endurance.

Opublikowano

Ja mogę polecić DiamondBrite Tyrre Dresing , daje on ładny matowy połysk ( nie myłem kół od 2 tyg są brudne jednak czarna otoczka pozostaje czysta ) a produkt kosztuje 27 zł więc jest warty zainteresowania w porównaniu do Enduranca ;)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam do Was pytanko, za kwotę 41zl mam albo 479(coś ok tej ilości) nowego Megsa Endurace ,albo 1l nieslena Brillance ,jako że nielsena miałem i wygląd opony w 100% mnie sadysfakcjonował,jestem ciekaw jak wygląda trwałość Endurace w porównaniu do nielsena i głównie jak wygląda wydajność ,za ta samo kwotę jest 2x więcej NB ,mój sposób nakładania był pedzelkiem (1.5-2 pełne ori korki od NB wystarczyły mi żeby solidnie wysmarowac 4 oponki),a jak z megsem?