Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Może to też zależeć od offsetu w kołach, jak są mocniej schowane to będzie to mało zauważalne bo nadmiar sie rozchlapie po nadkolach a nie karoserii.

Opublikowano

Może to też zależeć od offsetu w kołach, jak są mocniej schowane to będzie to mało zauważalne bo nadmiar sie rozchlapie po nadkolach a nie karoserii.

Może i tak ale u mnie te koła za bardzo się nie chowają a na białym na pewno coś bym zauważył :o

Teraz na dniach będę nakładał na ///M i będę obserwował, u żony nakładałem w weekend to też "oblukam" bo nadkola myłem :)

Opublikowano

evo ma rację, u mnie przy letnich kołach z dystansem 20mm jest na karoserii pełno kropek, przy zimowych standardowo schowanych nic nie jest pochlapane

Opublikowano

Zmienię temat. W najbliższy weekend planuję zmianę "papuci" na letnie w związku z czym zimowe powędrują do piwnicy. Chciałbym je czymś nasmarować i oczywiście nie chodzi tu zupełnie o wygląd lecz konserwację. Mam prawie nieużywaną "uszczelkę" autolandu. Czy jest to dobry pomysł aby zaaplikować ze dwa razy?

Kolejny temat - asfalt.

Jak dobrze wiemy asfalt osiada na karoserii samochodu. Jeśli tak - pewnie osiada również na oponach. Z pewnością w znacznie mniejszym stopniu. Jaki preparat zastosować? Czy decabit będzie dobrym rozwiązaniem? Przy okazji dodatkowy tłuszcz może stanowić również formę natłuszczenia :)

Myślałem najpierw o Tar and Glue Remover ale widząc co robi on z gumą do żucia wolałbym nie stosować na oponie ;)

Opublikowano

bolz, polecam wyszorować mocnym roztworem APC i szczotką z twardym włosiem, ze 2 podejścia. Potem całą opone wysmalcować gliceryną :good:

Opublikowano

Szybkie pytanko

Miałem próbkę żelu megsa do oponek (przezroczysty) pachniał bardzo słodko jak cukierki

teraz zakupiłem pełne opakowanie ale tego fioletowego megsa i pachnie też ładnie. A pytanie brzmi który ładniej pachnie ? ktoś wcześniej pisał że jeden ładnie pachnie a drugi cuchnie i teraz już nie wiem który to który?

Opublikowano

Zakupiłem tego Endurance, zobaczymy czy rzeczywiście jest tak dobry. Myslałem jeszcze nad Nielsenem Brillance, ale ktoś mi odradził.

Opublikowano

Forest, Endurance jak i nielsen są świetne i dają podobny efekt. Tyle że tym pierwszym to trzeba się pobawić bo jest w postaci żelu no i ładnie pachnie, za to drugi jest wodnisty i pachnie mocną chemią - idealny na szybkie przesmarowanie w trasie czy coś :evil:

Opublikowano

Nielsen siedzi u mnie już drugi tydzień i nie wygląda źle. Dwa razy byłem na bezdotyku w tym czasie.

Zapach.... pewnie nie będę odosobniony jak powiem, że lubię czasem zaciągnąć się wonią rozpuszczalnika :lol:

Opublikowano
quadrifoglio napisał/a:

Czy taki aplikator nada się do nakładanie Endrance??

http://www.all4auto.pl/sh...do-opon-p5.html

Oczywiście, sam takiego używam :good:

Ok nada sie ale przy wysokim profilu opony będziesz sie męczył bo aplikator jest b.miękki i sie wygina.. ale przy niskim profilu jest ok..(sam używam )

Opublikowano

A i tak najtańsza opcja do nakładania to gąbeczka kuchenna, taka mała w tesco pakowane po 10sztuk - około 1zł w sumie to jednorazówka ale za takie grosze...

Opublikowano

Dokładnie. Gąbeczki kuchenne do mycia naczyń się sprawdzają. Ja osobiście wybieram te najcieńsze co by kosmetyk zbytnio nie wsiąkał w głąb i wykorzysta się go w 100%. Ostatnio kupowałem 10 szt za 2,99 w Kauflandzie. Taniocha.

Opublikowano

kamildge, na plastikach wygladał świetnie, ale w Focusie strasznie kurz sciagał nawet po przetarciu MF. Moze na plastikach innych producentow bedzie lepiej.

Opublikowano

Podejrzewam że w Mondeo będzie podobnie. Szukam właśnie czegoś uniwersalnego czego mógłbym użyć do dressingu opon oraz plastików i gum zewnętrznych.

Polecono mi Endurance do opon oraz PB Trim Restorer do plastików, ale te dwa produkty razem wychodzą ponad 100 zł. Czy ww PB poradzi sobie dobrze też z oponami?

Opublikowano
ww PB poradzi sobie dobrze też z oponami?

Masz zapewne na myśli PB Trim Restorer? pewnie, że sobie poradzi, nie mam porównania do innych produktów ale mnie efekt się podoba. Jak z jego trwałością? nie wiem, nigdy jakoś na to nie zwracałem uwagi.

Opublikowano

Endurance daje radę na plastikach ale trzeba go go dokładnie i w dobrym momencie "spolerować".

Muszę to napisać kolejny raz - PERL rządzi u mnie. Rozcieńczony 1:1 daje efekt idealny dla mnie. Na oponach z prążkami na ściance bocznej Endurance był nawet jak na siebie bardzo trudny do rozprowadzenia i hologramował w słońcu.

Endurance - nigdy więcej (najgorsze ,że po 2 latach mam jeszcze pół butelki :shock: )

A tak BTW porównywał ktoś Perl'a 1:1 i SV Pneu ? Bardzo zbliżony jest efekt? Bo jak tak patrze po zdjęciach z Pneu to wygląda identycznie ale wiadomo wiele czynników na to wpływa.