k24 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Ja z Bolda jestem bardzo zadowolony, chyba go nie zamienie na żaden inny dressing
snap Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Wszystko na podobnym poziomie poza PB Natural Look,w sumie nadaje sie tylko do wnetrza dlaczego ? masz na opakowaniu napisane ze jest tez do opon
patryczken16 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 snap, tak,ale najslabiej wypada w tym tescie
snap Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Opona pierwszy raz od nowosci smarowana czymkolwiek Jeśli ktoś z Was ma "suchą" oponę, która pije bo nigdy nie widziaal dressingu proponuję nie zawodne rozwiązanie. Oponę myjemy do stanu czystego. Jak skończycie uważając że jest czysta to poprawka Proponuję zaopatrzyć się w suszarkę do włosów. Oponę suszymy i podgrzewamy i na tak przygotowaną aplikujemy bardzo dokładnie (pędzelek wskazany) Enduranc'a. Zostawiamy oponki w garażu na noc a dnia następnego powtórka aplikacji już gąbką i pozostawienie do wchłonięcia na dzień/noc. Wiem że to upierdliwy proces ale to gwarantuje takie nasączenie gumy dressingiem że nawet mycie APC powoduje tylko zgaszenie połysku a agresywne kropelkowanie nie ustaje. Ameryki nie odkryłem ale kilku z Was pewnie się to przyda. Testowane wiele razy.
Moderator rychu Opublikowano 25 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 ale jak ktoś ma opony 195/65/15 i obleci je Endurance'm, to wtedy jest IMO "Słomczyn style" Że też musiałeś akurat trafić w mój profil opon, bo chciałem sobie kupić Endurance, dlatego że podobno fajnie pachnie A teraz będę się musiał z tego wycofać A jaki zapach ma PB Bold? Bo produkty PB też ładnie pachną
Gość Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 rychu, Jak go przetrzesz fibrą to znacznie przygasisz połysk Ja go uwielbiam wprost
snap Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 od endurance mozna sie uzaleznic mam nadzieje ze od ciaglego otwierania i wachania nie wywietrzeje
patryczken16 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 snap, na opony w swoim aucie to ja nawet 3 warstwy nakladam,test robiony na "dupowozie" bardziej chodzi o sprawdzenie wytrzymalosci niz o mega nablyszczenie,jak bede mial juz najlepsza trojke to bede smarowac tak,zeby bylo dobrze test ma byc miarodajny,a jak wysmaruje kazdym kosmetykiem x - razy to efekt bedzie na kazdym taki sam
Moderator rychu Opublikowano 25 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 przetrzesz fibrą to znacznie przygasisz połysk od endurance mozna sie uzaleznic Czyli jednak brać A są jeszcze jakieś fajnie pachnące środki do opon? Bo ja sobie wymyśliłem, że będę kupował głównie środki, które ładnie pachną, bo wtedy zabawa przy aucie jest jeszcze fajniejsza
dzinkins Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 A są jeszcze jakieś fajnie pachnące środki do opon? Auto Finesse Gloss Tyre A jaki zapach ma PB Bold? Bo produkty PB też ładnie pachną Ja go uwielbiam wprost A mnie wk*****, aj szkoda gadać .................. nigdy więcej. Ilu użytkowników tyle opinii.
Gość Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 A mnie wk*****, aj szkoda gadać .................. nigdy więcej. A czym konkretnie? Może pomogę jako fanboy
kobsonn Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 dzinkins, ale który Ci nie leży: PB Bold czy Endurance? Bo minetoo, miał chyba na myśli Enduranca
kobsonn Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Tak właśnie myślałem A jakie są różnice między Endurance'm a Hot Shine Tire Gel? Oba są Megsa i oba w gelu lub spray'u.
michal88 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Panowie mieliście styczność z Gtechniq T1? Jakieś wrażenia? Właśnie zamówiłem
proximo Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 A jaki zapach ma PB Bold? Bo produkty PB też ładnie pachną kokosowy
kobsonn Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 A jakie są różnice między Endurance'm a Hot Shine Tire Gel? Oba są Megsa i oba w gelu lub spray'u. up!
art'ek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 kobsonn, hot tire jest niepachnacy,albo chemiczny ( niepamietam bo dawno to bylo) i dosc tlusty -opona jest po nim bardziej mokra ale tak syntetycznie ze to nazwe - mi nie podszedl do tego efekt szybko slabnie endurance- mily zapach podczas nakladania, wydajnosc o wiele wieksza niz hot tire, fajny i nawet sporo utrzymywal sie efekt- nakladalem co 2-3 tygodnie ogolnie z tych 2 sam wybral bym endurance gel
kobsonn Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 art'ek, a w spray'u aplikacja nie byłaby wygodniejsza? I byłby chyba wydajniejszy..
art'ek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 kobsonn, nie wiem napisalem ci moja opinie - na obecny sezon mam N.Brillance i zobaczymy jak sie to sprawdzi
ultratouch Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Jestem w końcu po użyciu Perla. Rozcieńczony 1:1 -super łatwość aplikacji, dobre krycie -efekt w zależności od opony to półmat albo mat -bardzo wydajny - nie żałując sobie taką małą buteleczką ok 50 ml z atomizerem zrobiłem dwa komplety 16" i zostało mi pół buteleczki -trwałość - ponad tydzień w ciężkich warunkach po zakurzonych i piaszczystych drogach więc opony trochę zbrązowiały. Po umyciu dziś ONR'em opona ładna czarniutka ale i tak nałożyłem świeżą warstwę Dla mnie fajny produkt. Przypomina Opti-Bond'a. Po kilku latach używania Endurance'ów i innych zostawiających wazelina look smarowideł jestem zadowolony
KaczorRK Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Też ostatnio używam Perla i jestem zadowolony. Używam nierozcieńczonego, nakładam pędzelkiem. Środek wydajny i łatwy w aplikacji. U mnie daje delikatny połysk, który po 2,3 dniach zanika i opona staje się czarna. Perla można stosować na inne tworzywa, co jest jego dodatkowym plusem.
shine Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Ja ostatnio próbowałem Perla. W rozcieńczeniu 1:1 dawał efekt podobny do enduranca, czyli dosyć świecący, przy rozcieńczeniu 1:4 był ładny mat, a wydaje mi się, że przy takiej proporcji robi się na tyle opłacalnie, że można go nakładać nawet raz na tydzień, by był ciągły efekt czarnej opony
ultratouch Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Perla można stosować na inne tworzywa, co jest jego dodatkowym plusem. Większość produktów do opon można używać na inne tworzywa ale producenci tego nie piszą. Sam osobiście w poprzednim samochodzie kładłem Endurance na zderzak z dobrym efektem i trwałością lepszą jak Trim Detailer. Plusem Perla jest to ,że jest rozcieńcza się w wodzie.
Rekomendowane odpowiedzi