karacz Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Świetna robota na tym golfie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Chłopaki, bardzo Wam dziękuję za wytłumaczenie. Przyznam, że zawsze w danym miejscu robiłem tylko na jednej aplikacji pasty (na dwa groszki). Potem ścierałem i już kolejną gradacją. Zwiększ sobie do czterech groszków Dzisiaj musiałem wyjechać z garażu na słońce żeby porobić z drugiej strony i w promieniach słońca zobaczyłem hologramy na masce. Może jednak nie skracać czasu przejazdu tnącą? Hologramy to norma po kombinacji tnącej. Poczekaj spokojnie na polishing i finishing. Facet na filmie pięknie sobie radzi z polerką, u mnie to przypomina walkę siłową, bo muszę przezwyciężać potwornie mocną tendencję do ruchu po okręgu, aż się z rąk wyrywa. Czy to może być kwestia samej maszyny polerskiej? Zależy jaką masz maszynę. Na filmie występuje P7/EPL-11, które są stosunkowo lekkie, dobrze wyważone i łatwe w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Mickul, ta maska już była po paście średniej i antyhologramie. W nocy zrobiłem ją od nowa, dziś na słońcu się okaże co to dało, jednak na pewno jest mniej rys i większa głębia niż za pierwszym razem. Mam rotację Graphite'a. Detailingservice nieźle wymiata tą EPL-ką. Ale według danych technicznych nie jest wiele lżejsza od mojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Kolego bienek, tytaniczna praca. Podziwiam Twoje samozaparcie, aby robić to w czyimś golfie - bez złych podtekstów. Mam nadzieję, że policzyłeś za ten projekt słono. Naprawdę, zaprawki, ilość zdjęć potężna - co dla mnie oznacza że mimo wszystko presja czasu nie krytyczna, efekt zapiera dech i te reflektory, jak nowe. Dobrze widać że jest ktoś kto nie wierzy w bajki o przetarciu się przed jakieś magiczne warstwy "UV". I podejście, że nie wszystko da się ogarnąć. W sumie nawet relacja z beemki nie zrobiła na mnie takiego wrażenia Sąsiad ma golfa żony nowszy model ale ten sam kolor. Pociskał mnie o polerowanie, ale niech się zajmie tym ktoś inny Na czym polegała metoda grzania lakieru? Nikt nie odpowiedział dokładnie...Podobno standardowa procedura. Coś jak temperatura robocza lakieru czy jakoś tak to nazywaj. Kiedyś dawno temu oglądałem film, bodajże Meguiars szkoleniówka? Taki godzinny... Tam było wyraźnie powiedziane, że lakier należy nagrzać do jakiejś tam temp [60 stopni? nie pamiętam] Dociskiem rozprowadzając pastę i powtarzać częściej, nie żałując kompołndu, jak kolega bienek wspomniał, we mniejszych fragmentach. Wolne obroty futro z rotacją to jakieś bajki. Ostatnio natomiast widziałem film, gdzie wspominał o tym Darren z Auto Fetish Detail, odnośnie lakieru BMW. Mi personalnie pomogło to z własnym. kłopotem straszna ilość pyłu ale co poradzić? Ja ratowałem się niewielką ilością wody. A i tak cięcie zajęło swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1988_88_88 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Pogratulować samozaparcia Ja robiac swoja e39 planowałem zrobić porządną fotorelacje, i nawet bylem na najlepszej drodze do tego, fotki z piana, pędzelkami, glinka itp. itd...... ale do moment jak siadłem przy lakierze, wtedy zapal do robienia zdjęć znikli , dal mi na tyle w kość ze auto stoi w garażu i czeka do przyszłego weekendu Dlatego gratuluje po raz kolejny. I jeszcze pytanie co do polerowanych lamp, jaka maszynka to robiłeś i z jakimi obrotami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StachuRZ Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Świetna robota. Lampy wyszły niesamowicie! Gdzie można dostać takie papierki na rzep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjregul Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Robota pierwsza klasa, Golf jak nowy. Ciekawi mnie ile lakieru zeszło przy takiej polerce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzue36 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wyszło pięknie Autko nie do poznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towar Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Nic tylko podziwiać.. Trochę palec boli od scrollowania ale warto było Pozdro i gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyler Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Piękna robota Człowiek tylko narazie marzy aby własne auto doprowadzic do takiego stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wali11 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Masakra jeśli chodzi o materiały tyle fot, komu by się chciało Mega robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 mam taki samo kolor w golfie , wyszło super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak17071 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Mam taki sam kolor w polo, będę musiał się za niego wreszcie zabrać bo widzę że sporo można z niego wyciągnąć Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montresorr Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Moja robota to pół sukcesu, ważne że właściciel dba i po roku nadal wygląda obłędnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Moja robota to pół sukcesu, ważne że właściciel dba i po roku nadal wygląda obłędnie Kamil mi miło takie słowa przeczytać, a co dopiero jak pomyślę jak z nim walczyłeś, widziałem i doceniam bardzo ciężko pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harmidon Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 no teraz samochód wygląda świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kur Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mic431 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Taki detailing to pewnie spore koszty? Ile zapłacił właściciel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 O pieniądzach dżentelmeni nie dyskutują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof80 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Adaś po prostu rewelacja, wynik wyśmienity... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi