maciek-drummer Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak możesz to wrzuć foto całości auta, ale muszę przyznać, że jest moc Chyba się przerzucę z Reda
Tomek WRO Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak chcecie żeby szczęki Wam opadły połóżcie KoG na HDC Trwałość odrazu napiszę - do 1,5 miesiąca
Fitte Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Ktoś tu chyba wczesniej nie przeczytał mojej recki gdzje się odniosłem do nattysa blue. ;P Maciek naprawde warto efekt lepszy, krople lepsze, świetna cena nic tylko brać
mario704 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wrzuce niebawem całe auto.Wczoraj spadło kilka kropli z chmury i nawet sie nie rozmyły.Wyglądały jak perełki
matraxo Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jest wersja tego wosku dedykowana jasnym lakierom, może ktoś smalcował i wrzuci foto?
mario704 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Panowie umyłem auto ale było mokre więc pojechałem "wysuszyć" ale niestety jak dojechałem pod dom to się rozpadało więc zdjęć auta nie ma na razie ale są zdjęcia kropelek uchwycone na myjni Uśmiech na twarzy z racji super hydrofobowości tego wosku..jak i samych kropelek
Gregor 29 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Panowie ,pytanie czy Achilles będzie dobrym podkładem pod w/w wosk? czy pomyśleć nad czym innym?
spinball_69 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Najlepszym dodatkiem pod ten wosk jest brak dodatku czyli powierzchnia w 100% odtłuszczona, bez żadnych wypełniaczy
Przemcio Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Hej a jak maskowanie niedoskonałości, rys, swirli i holsow w KoG??
KHOT Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Hej a jak maskowanie niedoskonałości, rys, swirli i holsow w KoG?? Nie zaobserwowano.
kicaj Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jest wersja tego wosku dedykowana jasnym lakierom, może ktoś smalcował i wrzuci foto? Miałem jeden i drugi. Zarówno ten do jasnych stosowałem na ciemnych lakierach i odwrotnie. Nie zauważyłem różnicy. Natomiast jeśli chodzi o cleanery to na ciemny lakier kładłem pod KoG: Lusso, Prima Amigo, Achillesa. Wydaje mi się, że najlepszy szał był przy Achillesie choć wiadomo, ze z nim trzeba się namęczyć. Spróbuję zrobić test na masce z użyciem wszystkich tych cleanerów i wrzucić fotki.
coolz86 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czy przed położeniem tego wosku zawsze należy odtłuścić lakier? I czy można to wykonać za pomocą IPA?
mario704 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Patrz post 1.Ja kładłem na srp jak pisałem i nie odtłuszczałem niczego,najwyżej krócej poleży
coolz86 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 No właśnie w pierwszym poście było wspomniane o odtluszczaniu, a zastanawiałem się czy inni testujacy też odtłuszczali Dzięki za odpowiedź.
spinball_69 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Po 7 miesiącach i 6114 km przebiegu Położony na czysty lakier (dwukrotnie - 12 i 16 listopada 2014 r.), wcześniej wymyty 4Nano Scrub Alkaline Tylko chemia z bezdotyku, bez mycia na dwa wiadra, bez QD
maciek-drummer Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Niesamowite... I nie ma potrzeby kupować i używać innych kosmetyków
spinball_69 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Auto oczywiście garażowane i z pewnością jest to jeden z kluczowych czynników "długowieczności" tego wosku. Podstawowym jest jednak aplikacja na odtłuszczony lakier
mario704 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 U mnie po tygodniu deszczu , 400 km ,3 bezdotykachi staniem pod chmurką kropelki dalej jak nowe jak i połysk.Chciałem dla próby psiknąc mainz hype ale co mam zamiar to zrobić to robi sie ciemno i zaczyna padać...
Tomek WRO Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Odnośnie filmiku z KoG. Auto myte tylko na bezdotyku i bez wiaderek. Czyli żadnego mechanicznego ścierania wosku + garaż i to cały sekret takiego stanu wosku
mario704 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Tomek WRO, Chyba płukane wodą na bezdotyku...jakby było myte proszkiem to po miesiącu wspomnienie po KOGu przynajmniej na bezdotyku autospa , który zabił mi go po pierwszym myciu..
spinball_69 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Chyba płukane wodą na bezdotyku Ja kładłem na srp jak pisałem i nie odtłuszczałem niczego,najwyżej krócej poleży mario704, masz rację - po to kładłem wosk, żeby przez następne 7 miesięcy płukać auto samą wodą Zamiast gdybać połóż wosk na czysty lakier to nagle wyjdzie, że Twój proszek z myjni go nie zjada
jbiz Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Extreme Gloss Wax Black Hard Wax to następca KoG?
mario704 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 spinball_69, wyobraź sobie że nie tylko ja stwierdziłem że proszek z auto spa zeżarł wosk. Pewien kolega z forum mi na pw napisał ze na tej myjni nawet Zymola Glasura mu mocno naruszyło wiec nie trafiłeś .Srp skróci żywotność ale nie do półtora tygodnia bo nie pierwszy wosk na niego kładę i wiem jak woski się na nim zachowują. jbiz, niby tak napisali że ten Kiwami extreme gloss wax jest następcą ale ...nikt na razie nie ma i nie testował a "papier wszystko przyjmie" jak to mówią więc pisać sobie mogą Jakbym wierzył w opisy softa to musiałbym mieć co najmniej: SOFT99 New Scratch Clear Wax-Mirror Finish-D&B SOFT99 KIWAMI EXTREME GLOSS WAX Black SOFT99 Mirror Shine Wax Dark I wiele innych z tej marki bo w opisach wypadają lepiej niż swisswaxy i zymole
jbiz Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 właśnie myślę nad zakupem i chyba wezmę "następcę"
Rekomendowane odpowiedzi