Geniusz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 hmm.. ja mam wrażenie, że mniej ciągnie niż BSD
funkoval Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wada - generalnie ssie (kurz), nie jakoś wybitnie, ale jednak w widoczny sposób. co to znaczy ssie kurz ? A co go nie ssie w naszym środowisko ? Pytanie jest bardziej jak go odpycha. Czy stojąc autem 8 godzin w centrum miasta, robiąc 5 minutowa przejażdżkę lakier jest "czysty", przedmuchany przez wiatr. I jaki masz kurz w okolicy. Czy to sa mikro żółtawe ziarnka piaseczku z materia organiczna z drzew jak w Katowicach czy mikro ala tasiemki,wloski kurzu okolic południowej polski, etc etc Po 10 minutach jazdy i 5 godzinach postoju cały samochód pokryty widoczną warstewką kurzu, jeśli ktoś woli pyłu o beżowo-szarej barwie. Taki kurz mam w okolicy, a wczorajszy dzień do wietrznych nie należał. Na pionowych powierzchniach nie jest łatwo go zdmuchnąć. Do tego przyklejone do lakieru są syntetyczne niteczki. Cudów nie oczekuję, ale według mnie przy aplikacji tworzy się ładunek elektrostatyczny, który przyciąga osiadające na samochodzie drobinki. Jeżeli takie wyjaśnienie jest niewystarczające lub niesatysfakcjonujące, postaram się lepiej odpowiedzieć na pytania. Może za wyjątkiem pingponga. A tak, jest jeszcze plan zrobienia testu porównawczego na tylnej klapie, podzielę się spostrzeżeniami i -jeżeli będą dobre - fotkami.
jbiz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Cudów nie oczekuję, ale według mnie przy aplikacji tworzy się ładunek elektrostatyczny, który przyciąga osiadające na samochodzie drobinki. Każde pocieranie mikrofibrą tworzy taki ładunek ale czekam na test
funkoval Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Każde pocieranie mikrofibrą tworzy taki ładunek ale czekam na test Wiem. Zastanawiam się, jak długo ten ładunek się utrzymuje, bo to było następnego dnia po aplikacji.
jbiz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Po opłukaniu wodą znika ale pojawia się znów przy osuszaniu ja się tak zastanawiam na ile to QD bo krople ... fiu fiu
tazman Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 na krople to jest bsd lub wosk, nie wiem dlaczego większość się tak tym ekscytuje qd powinien się dobrze aplikować i nie mazać, dawać kopa w wyglądzie lakieru, a jak ma jeszcze właściwości antystatyczne to już miodzio
funkoval Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Po opłukaniu wodą znika ale pojawia się znów przy osuszaniu ja się tak zastanawiam na ile to QD bo krople ... fiu fiu Nie traktuję tego środka jako QD, nałożenie go nie jest 'quick', chyba że chodzi o wymuszoną szybkość docierania Co do opłukania wodą... taaak
luki530 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Jak często trzeba stosować żeby efekt był utrzymany? Na colli 476 można stosować?
powalla Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 No to inaczej ...niby dlaczego mialoby sie go nie stosowac?
Administrator Evo Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ja bym się wstrzymał przed wydawaniem ocen, czy dany wosk albo QD przyciąga mocno kurz i pyłki w okresie wiosennym...no chyba że mamy zrobione 50/50 z innym produktem i różnica byłaby ewidentna.
Geniusz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Prosze odpuśćcie sobie te teorie czy to QD czy nie, jak to w przypadku BSD. Producent określa to jako QD, a nie QW więc po co te teorie mędrców wiedzących lepiej ?.... Ogarnia szybko się tym auto, efekt taki jak się oczekuje od QD, a co niektórzy zaczynają swoje teorie..
funkoval Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ja bym się wstrzymał przed wydawaniem ocen, czy dany wosk albo QD przyciąga mocno kurz i pyłki w okresie wiosennym...no chyba że mamy zrobione 50/50 z innym produktem i różnica byłaby ewidentna. Dlatego postanowiłem zrobić test. Teraz tak ogólnie. Opisałem swoje spostrzeżenia, rzecz obiektywnie weryfikowalną oraz oceniłem wyniki wg moich kryteriów. To, że ktoś nie zgadza się z moim wartościowaniem wyników nie znaczy, że ja albo on jest w błędzie, tylko że nasze kryteria oceny są różne. Okres wiosenny owszem, ale jak wspomniałem, trafiły się nitki syntetyczne.
mario704 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 jbiz, na pro detailerze też krople dupe rwą.To są QD z carnaubą i dlatego taki efekt ktoplingu.Ja płukałem wczoraj samochód bo po 3 dniach się zakurzył i wygląda jak wcześniej po samej wodzie i nie wycieraniu. Co do reszty ..czy nazwa ma tu znaczenie? Rewelacyjny jak dla mnie środek do szybkiego odświerzenia o mega zapachu i tyle.
zegarek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Odważne stwierdzenie, że dany produkt "przyciąga kurz" nie robiąc testu 50/50 z innym produktem lub gołym lakierem. Jest wiele czynników zewnętrznych wpływających na osiadanie kurzu i im więcej człowiek ma doświadczenia, to stwierdza, że w ogóle wspominanie o tym nie ma sensu. Wystarczy zauważyć, że czasem po aplikacji danego produktu, od razu na drugi dzień jest kurz na aucie, a kiedy indziej już nie osiada. Ten sam produkt, inne warunki aplikacji, inne warunki zewnętrzne i efekt inny.
mario704 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Czysta fizyka.Karoseria się elektryzuje i tyle
jagmar Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Dzisiaj używałem... no powiem że jestem pod wrażeniem Zapach po prostu mega a i lakier ładnie nabrał blasku... nakładane na Nattysa Blue (a pod nim Black Hole)
peterback Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zapach jest fantastyczny. Kilka godzin po aplikacji MD czułem wszędzie ten przyjemny zapach. Co do samego działania też jestem bardzo zadowolony http://zapodaj.net/530ff7cf3e05d.jpg.html
ShinyGarage Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Na pewno w takim razie zainteresuje Was informacja, że ten produkt jest już dostępny w 5L opakowaniu , bardzo dziękujemy za kolejne opinie.
grzes12 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 a bardzo problematyczna ta aplikacja ?
jagmar Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Nie. Przelecisz cały samochód a potem obejdziesz go dookoła i gdzie zostaną jakieś mazy to przepolerujesz... Nic nadzwyczajnego... Na pewno w takim razie zainteresuje Was informacja, że ten produkt jest już dostępny w 5L opakowaniu , bardzo dziękujemy za kolejne opinie. Kiedy bedzie dostępny i jaka cena ?
kandy Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Z tego co widzę, to u jednego partnera już jest, 165 zł za bańkę
Fitte Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Może kogoś zainteresuje zrzucanie wody na myjce i krople
rustin Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak sobie radzi z waterspotami ? bo na czarnym lakierze BSD czy CG Pro wogóle sobie nie radzi.
porter_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Panowie jak wygląda sprawa nakładania tego QD na słońcu ? Generalnie czasem nie mam się gdzie schować
Rekomendowane odpowiedzi