bienek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Razem z próbką green'gina dostałem również mała niebieską buteleczkę z napisem "Cola" Okazało się, że jest to pierwszy szampon w ofercie ADBL. Nie wiem czy jest to wersja ostateczna, ale opiszę moje spostrzeżenia z pierwszego mycia. Płyn jest dosyć gęsty, ale dostałem zalecenie aby całą próbkę 30ml wlać do wiaderka z 10 litrami wody. Tak też zrobiłem Przed przystąpienie do prac sprawdziłem jakie PH ma gotowa mikstura znajdująca się w wiaderku. Na moje oko około 7-8 więc wosku nie powinna mocno naruszać Po dolaniu ciepłej wody zrobiła się fajna piana w wiadrze Na lakierze już mega obfitej piany nie było, poślizg też raczej normalny nie wybitny. Wpływ na to może mieć to iż na aucie jest Sonax BSD. Pewnie jakby leżał Glasur na HDC to rękawica dużo łatwiej przesuwała by się po lakierze. Po spłukaniu kropelki po BSD oczywiście nienaruszone Tutaj już po wysuszeniu. Od chemika dowiedziałem się, że szampon zawiera dodatki polimerowe delikatnie podbijające wygląd i nie mam podstaw sądzić że mówił nieprawdę. Nie napisałem jeszcze słowa o jednej rzeczy, która dla mnie jest MEGA ważna. Chodzi o zapach... Tutaj pachnie prawdziwą cola! Zapach jest bardzo mocno wyczuwalny podczas mycia i nie jest chemiczny. Faktycznie ma się ochotę zanurzyć głowę w wiadrze i "załyczyć" Co do domywania, to myślę, że zabezpieczony lakier wcześniej umyty aktywną pianą, można umyć najgorszym szamponem i będzie ok. Mój złomek akurat był niedawno siuwaksowany więc mycie na 2 wiadra to tylko formalność, w tym przypadku akurat bardzo przyjemna. Zapowiada się fajnie, chętnie małe opakowanie bym sobie kupił, choćby ze względu na przyjemny zapach
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 18 Marca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki za test, Tak jak napisałeś śliskość to dość subiektywne odczucie. Jedyne co mogę dodać to, że pH mierzone w roztworze roboczym to pH wody, której szampon był rozrobiony.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 18 Marca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 szkoda ze nie przetestowales na karoserii bez BSD... efekt mógłby być ciekawy ...
mario704 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Fajny test Ps-Focus aż się prosi o eibach pro kit
malypb Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Testowałem ten szampon kilka tygodni temu na kilku samochodach i potwierdzam, że ma świetny zapach, bardzo dobrze domywa i daje duży komfort pracy i na 100% podbija trochę wygląd lakieru. Jak tylko będzie już w sprzedaży to prawdopodobnie zostanie moim głównym szamponem, bo bardzo lubię zapach coli
Teddy Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Fajny test Ps-Focus aż się prosi o eibach pro kit No koza straszna, prawidłowe masz wymiary felgi/opony ? Dzięki za test
bienek Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Hehe coście się czepili Tak felgi i opony są z "tabelki". Wiem, że koza okropna, jak ktoś ma do sprzedania pro kit eibacha to pisać
mario704 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Hehe coście się czepili Tak felgi i opony są z "tabelki". Wiem, że koza okropna, jak ktoś ma do sprzedania pro kit eibacha to pisać Poszedł z autem swojego czasu ale czasem w intercarsie mają na to promocje.
grabek246 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Również miałem okazję umyć auto Colą Do wiadra z ciepła wodą wlałem zawartość testera i spieniłem wodą pod ciśnieniem, otrzymałem taką pianę: Od razu zaczął się unosić przyjemny zapach Coli Auto myte rękawica z MF, szampon bardzo dobrze się pienił, zastanawiam się dlaczego lepiej jak na teście bienka wydaję mi się że to przez rękawicę z mf, wełniak jednak mniej pieni szampon Po opłukaniu: Po osuszeniu: Wnioski: lakier stał się bardziej jakby szklisty albo nabłyszczony albo po prostu go dawno czystego nie widzialem duzy plus za zapach, minus za konsystencje, ja przynajmniej wole bardziej wodniste. do tej pory rece pachna cola na lakierze nie leży nic a mimo to wyglada bardzo ladnie jezeli cena bedzie na poziomie to zakupię.
kamilgt Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Test miał być wewnętrzny do wiadomości ADBL
grabek246 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kamilgt, dostałem pozwolenie Prezesa Chemika na publikację
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 23 Marca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kamilgt, dostałem pozwolenie Prezesa Chemika na publikację Prezes to użytkownik ADBL Ja tylko mieszam i sprzątam
kamilgt Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 grabek246, aaaaaa ok Ciekawi mnie ten zapach Coli
grabek246 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kamilgt, otwórz butelkę i będzie jakbyś szampon wąchał
Dystrybutor ADBL Opublikowano 23 Marca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 grabek246, thx za fajny tescik. pierwszy któryzauważył efekt szklistości .
Administrator AreK Opublikowano 23 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 grabek246, thx za fajny tescik. pierwszy któryzauważył efekt szklistości . Odczucie subiektywne. Auto dawno nie mytę.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Już za chwile każdy będzie mógł sobie sam sprawdzić jak to naprawdę jest. My wiemy co mamy w naszych produktach
buka Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jaka przewidywana cena za 1l i 5l?
kamilgt Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 buka, viewtopic.php?f=192&t=23175
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 buka, polecam zaglądanie do naszego tematu w dziale dystrybutorów. dla innych którym się nie chce nasz Shampoo kosztuje: 0,5L- 29,99zł 1L - 49,99zł 5L - 129,99zł kamilgt, mega dzięki. mamy tyle roboty że nawet nie ma czasu śledzić tematów
Administrator Evo Opublikowano 10 Maja 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Zakupiłem wersję "produkcyjną", bardzo mi pasuje ten szampon Zapach rewelacja co bardzo umila pracę. Cała reszta parametrów, jaka piana, śliskość, domywania trzyma normę. Taka uwaga tylko - czy w produkcyjnej wersji również są zawarte dodatki nabłyszczające ? Jeżeli tak to uważam, że warto by o tym fakcie wspomnieć na opakowaniu, nie każdemu może to odpowiadać
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 10 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Taka uwaga tylko - czy w produkcyjnej wersji również są zawarte dodatki nabłyszczające ? Jeżeli tak to uważam, że warto by o tym fakcie wspomnieć na opakowaniu, nie każdemu może to odpowiadać Dzięki wielkie za opinie. Taki był właśnie główny zamysł przy tworzeniu tego szamponu. Miał być do codziennego użycia o bardzo wyróżniającym się zapachu. W wersji produkcyjnej nie ma typowych dodatków nabłyszczających. Nabłyszczanie jest funkcją poboczną dodatków polimerowych mających na celu utrzymanie cząsteczek brudu w roztworze i zapobieganie ich wtórnemu osadzaniu czyszczonej powierzchni. Z tego powodu nie ma wzmianki o funkcji nabłyszczającej na opakowaniu. Szerzej tematu rozwinąć nie mogę
Sabat Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Ostatnio chciałem zobaczyć co to Chemik wymyślił i Powiem Panie , że robi wrażenie Fajny zapach, dobry poślizg i faktycznie podbija wygląd. Na Srebrnym jest połysk. Niezłe to wyszło
Eidos71 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Ja również muszę pochwalić wrażenia optyczno-zapachowe szamponu. Pachnie prawie, jak pepsi, pianę podczas mycia daje delikatną i łatwozmywalną, domywa przyzwoicie, podbija też połysk lakieru zabezpieczonego sealantem BF. Foty zostały u teściów (razem z aparatem ), ale w najbliższym czasie odzyskam sprzęt i dorzucę fotki
kuba_zgr Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Mam pytanie jak się ma ten szampon w porównaniu do SG Sleek & Bubbly? Stoję właśnie przed decyzją i po zakupie chętnie opiszę odczucia
Rekomendowane odpowiedzi