Perfekcyjne Auto Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Witamy. Dzisiaj postanowiliśmy przygotować krótki test piany aktywnej, Auto Finesse Avalanche. Krótki opis piany: Avalanche to bezpieczna dla wosków, mocno skoncentrowana aktywna piana. To idealny produkt do mycia wstępnego aut, ponieważ dzięki swojej sile usuwa większość zanieczyszczeń, które w innym wypadku trzeba usuwać ręcznie. Jej nieodpartym i bardzo cenionym atutem jest fakt, że dzięki zastosowaniu specjalne formuły, środek ten jest bezpieczny dla wosków i profesjonalnych powłok ochronnych. Może być stosowana do mycia ręcznego! Łatwo się spłukuje, nie pozostawia smug itp. Pianowaliśmy za pomocą Epoci. Auto w tym roku jeszcze nie myte więc piana miała co robić. Tak prezentuje się przed Oto i opisywana wyżej piana. Rozcięczamy i wlewamy. Jeszcze foto z brudu I zaczynamy Jak widać piana ładnie siedziała na aucie. Po około 7 min została spłukana i efekt taki Wydaje nam się że jak na bezdotykowe mycie usunęła znaczną cześć powierzchniowego brudu. Wszelkie sugestie, opinię mile widziane.
MatthewG Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Ciekawa kwestia tego mycia nią auta.. Produkt na rynku jest już dość długo aczkolwiek raczej rzadko się o nim tu wspomina.
Michael MSTP Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Tymbardziej, ze domyla naprawde dobrze. Fajnie ,ze test zrobiony zwykla reczna pianownica. Nie moge dojrzec ile tej piany tam wlanej? Jakie proporcje ile wody?
Perfekcyjne Auto Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 150ml i 1,5l ciepłej wody. Też jesteśmy mile zaskoczeni jak domyła.
kamilgt Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Przy 100ml piany na litr w ręcznej pianownicy to byłbym zaskoczony gdyby nie domyła
Perfekcyjne Auto Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Pianownica Epoca 2L.
booohal Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 150ml i 1,5l ciepłej wody A ja myślałem, że że swoimi 100ml jadę na grubo...
damian Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Do tego auto mokre, więc nie można ocenić jak faktycznie domyło.
Justyna Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 domyła jak każda inna piana w połączeniu z ciśnieniem wody z myjki. Robiłam już test różnych pian i wszystkie domywały podobnie w użyciu z myjką, niestety bez myjki ze zwykłym strumieniem nie rusza prawie nic.
Perfekcyjne Auto Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Ok. Następnym razem zrobimy test piany przy użyciu zwykłego węża ogrodowego i końcówki.
dominik2403 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2015 Avalanche to nie jest przypadkiem bliźniak Angelwax FastFoam?
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 odkopuję temacik dla kolegi @sT3VE Koledze @Adaszek96 dziękuję za próbkę piany. piana oprócz zapachu niczym mnie nie urzekła i nie chodzi tu o domywanie... od żadnej piany nie oczekuję umycia auta, a zaobserwowałem na forum tendencję do pian, które pH mają z kosmosu i najlepiej jakby umyły auto, bez dotykania rękawicą z szamponem. Nie wiem dokąd to zmierza, ale znika jak dla mnie w takim momencie znaczenie słowa detailing . 1
Adaszek96 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Hmm... spróbuj zarzucić tak jak na etykiecie z tyłu. 1-2 inch. Czyli 2-4 cm w pianownicy i dopełnij wodą.
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @Adaszek96 ,2cm będzie w okolicach 1:10, a 4cm 1:5- przy tym stężeniu cena/jakość kosmos
sT3VE Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @rygryss zdziwiło mnie brak domywania, bo tutaj jest... kosmos w domywaniu. Co prawda 1:5, ale no ja zużywam na auto około 400ml piany z PA. Na SUVa 600-700ml.
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @sT3VE ,a mnie nie zdziwiło przy tym pH, nawet jak poleciałem myjką widziałem grubszy brud i wiedziałem jak zakończy się test wacika, widocznie nie lubi mojego lakieru. Siedzi też krótko, co widać na filmiku. A ten filmik też widziałem, ciekawe jakby przejechał wacikiem, podejrzewam, że podobnie jak u mnie. zresztą zobacz wpis wyżej, koleżanki @Justyna , raczej to potwierdziłem
sT3VE Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @rygryss Fakt. Dlatego chyba nie ma co kombinować, jak jest mocny brudas to dodaje Kocha GS do piany i jest elegancja Francja, w dodatku dłużej siedzi - nawet Yeti zostawia kożuch. Przypomniało mi się czemu się rozmyśliłem z zakupu Magi Co do leżenia, jak dla mnie w porównaniu do Yeti to rewelacja kożuszek się zrobił.
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Nie wymagajmy od piany niesamowitych właściwości, moim zdaniem ma pachnieć, cieszyć oko jak leży na aucie i zmiękczyć gruby brud, który zdejmiemy myjką. Wczoraj poleciałem ES Car Cleaner, jest jednak super, pH9, gruby brud zdejmuje super (przynajmniej u mnie) i jest przyjemny zapach... przez te testy pian zapomniałem jak jest fajna. Nawet nie szkoda w stężeniu 1:5 przy tej cenie, a wtedy pianka bajeczna ES Power White Foam też nie jest miszczem, ale została u mnie ze względu na wydajność, zapach i jakość piany... tak czy inaczej, każdy coś dla siebie znajdzie.
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 13 godzin temu, rygryss napisał: piana BTW. Lubisz pianować lancą z tak dużym kątem wyrzutu ? Nie marnuje Ci się za dużo produktu ? Połowe mniejszy byłby optymalny.
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 ten i tak jest wąski, żeby nie zasłaniać jak pianuję zrobiłem mniejszy, kiedyś nagram jak szeroko można zajechać bez utraty materiału, dla mnie im węższy strumień, tym więcej materiału zarzucasz ze względu na zakładkę i pakujesz grubo piany. 1
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Domel, specjalnie dla Ciebie na TIGI (jak chcę oszczędnie) niecałe 200ml pianki na volvo max 230ml, ale to juz po Januszowemu plusem jest to, że równo spływa 1
Rekomendowane odpowiedzi