Skocz do zawartości

Bass Polska BP-5119 vs Vander VPO709

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołączam się do pytania. Napisałem do Bass Polska jednak nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Orientujecie się gdzie można dostać polerke oprócz alledrogo gdzie ją jakiś cwaniak sprzedaje za 1000zl?

Opublikowano

Napisałem do przedstawiciela Bass Polska, dostałem odpowiedź, żebym odezwał się w okolicach 10 kwietnia- maszynka powinna być.

Sam na nią poluje. :)

Opublikowano

Hmm 10 kwietnia to trochę późno, bo sam na nią czekam, ale jak nie pojawi się do 11 kwietnia to biorę kraussa z wszystkimi rzeczami potrzebnymi na znanym portalu aukcyjnym bo do 11 są raty 0%

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

komplet na znanym portalu czyli maszynka torba, BP chyba 75mm i 125mm plus po 3 pady do kazdego rozmiaru plus 3 pasty menzerna do wyboru 899. Na showcarshine.pl troche taniej

Opublikowano

Źle, że Menzerna? Śledzę wątek od początku, chciałem tanio kupić polerke bo tylko hobbystycznie do swojego auta ewentualnie komuś w rodzinie lub znajomemu ale powoli zaczynam sie zastanawiać czy nie dołożyć i nie kupić maszyny Lare lub Krassa w jakimś dobrym zestawie...

Opublikowano

Jedni robią Menzerną, inni Kochem, kolejni na Schollu, co kto woli. Kup to na co Cię stać, jeśli wiesz że temat cie wciąga. Ja kupiłem okazyjnie DA i nową rotację ale też myślę nad zmianą "parku maszynowego" ;)

Opublikowano

Ja tak jak i Ty próbuję wybrać maszynę, a już jakiś czas śledzę forum i raczej do DA polecają sonaxa i koch chemie. Ktoś tu kiedyś pisał że menzerna się nie lubi z DA. Jak jest w rzeczywistości ciężko mi powiedzieć :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ktore 3 pasty z Menzerny na poczatek wziasc do zestawu? Wiem ze to zalezy od rys na lakierze natomiast na pewno nie ma potrzeby uzycia papieru wodnego. I cxy po wssystim potrzeba antiholograma?

Opublikowano

Maszynki już są dostępne. Mój zestaw już do mnie dotarł i mam pytanko - czy takie bicie, drgania na 75mm bp to norma? Przy 125mm BP nie ma już tego efektu. Zgaduje, że to przez różnicę wag. Jest może na to jakiś sposób?

EDIT: Maszynka BP-5119 a BP flexi.

Opublikowano

[ref=#ff3366]bart1337[/ref], - kupiłeś tego Bass'a 5119 ? Rozumiem, że wszystkie BP 125 czy też 75 będą pasować do niej ?

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Czy ktoś z was ma może tego Vandera? Bo ja go kupiłem rok temu ale dopiero teraz chciałem użyc i na jedynce przy miekkim padzie on nie ma sily obracac tego pada. tez tak macie ?

Opublikowano

Ale nie pisze że problem, poprostu zapytałem czy inni użytkownicy tejże maszyny mają tak samo czy z moim egzemplarzem jest cos nie tak?

Opublikowano

To normalne w tanich maszynach, nie mają stabilizacji obrotów (albo mają upośledzoną) . Pracuj nim tak, żeby nie zatrzymywać ruchu rotacyjnego. Możesz sobie pomalować markerem kawałek krawędzi dysku wsporczego żeby widzieć czy maszyna nie staje, nie traci prędkości