Tommy Lee Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Teraz kolej na mnie Wyglad buteleczki i opis producenta juz kazdy zna więc nie bede powielał tego. Przechodzimy do konkretów Pacjentami będą konsola w moim Golfie Mk4 i testowa konsola z Corsy B Oto zawodnicy: Auto Glym Interior Shampoo do przygotowania powierzchni oraz uczestnicy testu Mainz Cherish, PB Natural Look i Autobrite Pink Sheen Jak widać na pierwszym zdjęciu Mainz trochę zbladł (dosłownie i w przenośni) jak zobaczył konkurencję Jak go otrzymałem był bardziej różowy, coś z tym fantem trzeba zrobić . Pacjent nr 1 Kokpit jest na bieżąco czyszczony więc przed testem żeby wszyscy mieli równe szanse przetarłem go Auto Glymem. Pierwsze porównanie Cherish i Pink Sheen. Jeden i drugi powinny dać półmatowe wykończenie. Aplikacja strzał z atomizera na fibrę i przetarcie panelu kontrolnego. Dobrze widać co gdzie leży i granice pomiędzy jednym i drugim środkiem. Teraz porównanie Cherish i Natural Look. Przednie drzwi pasażera. Aplikacja jak powyżej, strzał z atomizera i kilka kropel NL Tylne drzwi pasażera i Cherish z Natural Lookiem. Jak widać Natural Look mocniej przyciemniał plastiki niż Cherish. Następnym pacjentem była konsola z Opla Corsy B, chciałem sprawdzić jak środki poradzą sobie na zniszczonej powierzchni. Tym razem sie nie patyczkowałem i obiekt testowy umyłem mocniejszym stężeniem APC Pink Sheen i Cherish. Cherish i Narural Look. Podsumowanie W mojej opinii Cherish jest przyjemnym w pracy środkiem, ma ładny zapach (nie umiem określić co przypomina), aplikacja jest bardzo prosta i pozostawia faktycznie matowy wygląd. Najbardziej z całej trójki przyciemniał i ukrywał ewentualne niedoskonałości Natural Look, dlatego Cherisha bym raczej stosował do w miarę młodych i czyszczonych na bieżąco samochodów. Jeśli ktoś szuka matowego i łatwego w pracy dressingu to powinien być z Cherisha zadowolony Jako ciekawostkę dodam to to że w czasie świat przecierałem nim meble w pokoju Zapach utrzymywał się praktycznie do wieczora i dość dobrze radził sobie z odpychaniem kurzu. Dziękuję za możliwość zrobienia testu
Mainz Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dzięki za fajny test, z kolorem obecnie w sklepach jest informacja, że produkt może być kremowy lub różowy. Z niewiadomych przyczyn z jednej serii małe 100ml cherishe traciły kolor a 500ml nie... które sami pigmentowaliśmy jeżeli chodzi o przyciemnienie tutaj PB faktycznie będzie górą, dlatego że cherish jest matowy. Przeciwnikiem dla natural looka będzie nasz Reflection, cherish to właśnie rywal pinksheen i delikatnie Gtechniq matte.
MrcinKsi Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 To jeszcze ja dorzucę swoje porównanie tym razem z zymol vinyl free image hosting host immagini upload immagini invia immagini hostare immagini Ładnie przyciemnia, co do trwałości, to podobnie jak przeciwnik, około 2 tyg. O innych walorach tego produktu nie będę pisał, macie powyżej
MatthewG Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 ktm950, miałem to samo napisać. Siadł na tych plastikach jak złoto
virusman Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Ta partia z wadliwym pigmentem nadal jest w obrocie, dzisiaj dostałem cherischa żółciutki jak cytryna no i jeszcze trigger jakiś nie taki jak w małych butelkach wyżej na zdjęciach tak ma byc?
Mainz Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Ta partia z wadliwym pigmentem nadal jest w obrocie, dzisiaj dostałem cherischa żółciutki jak cytryna no i jeszcze trigger jakiś nie taki jak w małych butelkach wyżej na zdjęciach tak ma byc? Proszę o info w jakim sklepie kupował Pan produkt. Ogólnie we wszystkich sklepach dopisana jest informacja o występowaniu produktu w dwóch kolorach. Musieliśmy tak zrobić, ponieważ z pigmentem sprawa powtarza się ale w małej ilości. Z niewiadomych przyczyn na 100 butelek z jednej partii 5 traci kolor... Trigger dostał Pan taki jak w małych butelkach ? z pewnością tak być nie powinno, proszę o informację na PW w jakim sklepie zakupiony produkt i najlepiej zdjęcie z triggerem
virusman Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Zwracam honor faktycznie jest info o kolorze, triger też się zgadza... myślałem że powinien być taki jak w małych butelkach. aaaah za dużo pracy
CrisAGC Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Ostatnio używałem Mainz Cherish na boczkach w mojej Astrze, kolor boczków raczej jasny szary i zauważyłem lekkie przebarwienia na róż po aplikacji. Nakładałem białym, bawełnianym padem. 3 pryśnięcia na pad i aplikacja. Co może być przyczyną owych przebarwień? Zbyt duża ilość środka? Nie spolerowanie do końca mikrofibrą po aplikacji, czy może Cherish nie nadaje się do jasnych plastików?
Fitte Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Ostatnio używałem Mainz Cherish na boczkach w mojej Astrze, kolor boczków raczej jasny szary i zauważyłem lekkie przebarwienia na róż po aplikacji. Nakładałem białym, bawełnianym padem. 3 pryśnięcia na pad i aplikacja. Co może być przyczyną owych przebarwień? Zbyt duża ilość środka? Nie spolerowanie do końca mikrofibrą po aplikacji, czy może Cherish nie nadaje się do jasnych plastików? używam cherisha na jasnych plastikach i nie ma problemu
Mainz Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ostatnio używałem Mainz Cherish na boczkach w mojej Astrze, kolor boczków raczej jasny szary i zauważyłem lekkie przebarwienia na róż po aplikacji. Nakładałem białym, bawełnianym padem. 3 pryśnięcia na pad i aplikacja. Co może być przyczyną owych przebarwień? Zbyt duża ilość środka? Nie spolerowanie do końca mikrofibrą po aplikacji, czy może Cherish nie nadaje się do jasnych plastików? na 100 % coś z aplikacją, nie dotarcie do końca lub zbyt duża dawka środka... nie mieliśmy absolutnie żadnych problemów z pozostawianiem koloru przez Cherisha. Co więcej na magazynie wylała nam się butelka na ścianę i udało się doczyścić różowy, przywracając blask białej ścianie
bmelon Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 A jak z pseudo aluminiowymi wykończeniami w środku bo na etykiecie napisae jest żeby unikać takich miejsc.
CrisAGC Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ja mam ala chromowane klamki wewnętrzne i przecieram je tylko MF bez żadnej chemii i wystarcza. MCH nie testowałem na nich, więc się nie wypowiem. Polecam również chusteczki nawilżane satynowe
bmelon Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 U mnie niestety aluminiowe elementy są wplecione w deskę. A jak się sprawa ma z MCh i plastikową szybką od zegarów. Można do tego używać MCh?
atvmmz Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Używanie dresingu do tego typu elementów to trochę kiepski pomysł. Ja jak chce oczyścić zegary, klamki czy lakierowane elementy używam QD do lakieru. Najlepiej takie, które szybko odparowuje i nie marze się np: Finale.
bmelon Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 A szybka plastikowa na zegarech czy może być tym oczyszczona i zakonserwowana? Czy istnieje preparat zapobiegający nagrzewaniu się deski?
Rekomendowane odpowiedzi