AG80 Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Witajcie Temat poświęcony na dyskusje, pytania dotyczące kalendarza KA 2015. Na początek myślę, że można kontynuować pomysł z zeszłego roku z "reklamą" partnerów handlowych, których wpłaty znacząco obniżą koszt kalendarza. Myślę też, że format A3 będzie też tym razem bardziej odpowiedni. Zapraszam do rozmowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajko Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Ja bym tylko chciał żeby był bardziej czytelny niż ten na rok obecny , bo np data jest przy dniu poprzednim i można się łatwo pomylić Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 13, 2014 Author Report Share Posted October 13, 2014 Pajko masz rację. Będzie to uwzględnione. Wysłałem do wszystkich partnerów handlowych zapytanie o "reklamę" - zobaczymy jaki będzie odzew Na tą chwilę chęć udziału zadeklarowało 6 partnerów z czego 1 z dwoma swoimi studiami za 1,5 stawki, czyli z polskiego na polskie - 150zł. Sumarycznie mamy zapowiedziane już 650zł Proszę was o propozycje na hasło związane z detailingiem, które mogłoby znaleźć się na okładce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1987 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 W jakiej cenie będą kalendarze w tym roku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Z uwagi na umiarkowane zainteresownie tematem kalendarza, mam propozycję. Czy możemy wrzucać zdjęcia innych użytkowników, które to pojawiły się na forum w różnych tematach? Wraz ze zdjęciem byłaby informacja o nazwie użytkownika i ewentualnie link do posta w którym to zdjęcie zostało zamieszczone. ktm950 widzę wpadł na ten sam pomysł i podlinkował już jedno zdjęcie. Co sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 19, 2014 Author Report Share Posted October 19, 2014 Jak w zeszłym roku 45zł. Z tym że już na tą chwilę mamy zadeklarowane 850zł od partnerów, które znacząco obniżą cenę za sztukę. Natomiast końcowa cena będzie znana dopiero po zamknięciu listy zamówień. Wtedy uwzględnimy te $ od partnerów przeliczając je na sztukę. Teddy lepiej napisać PW do autora zdjęcia, żeby sam wstawił swoje zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteKKK03 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Myślę że mógłby pomóc masowy mailing wysłany przez administrację zachęcający do nadsyłania zdjęć W zeszłym roku już było mało osób zainteresowanych nadsyłaniem fotek, auta się trochę powtarzały (w tym moje, dlatego w tym roku już nie przysyłam), a to chyba jedyny minus tego kalendarza, bo wykonanie na prawdę na wysokim poziomie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 19, 2014 Author Report Share Posted October 19, 2014 barteKKK03 dawaj fotę i nie oglądaj się na innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1987 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Moge poda namiary na firme co wykonywała rok temu kalendarze dla innego forum za cene około 20zł . Rozmiar A3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandy Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 A jak w ogóle ma wyglądać ten kalendarz? W sensie czy to będzie duże zdjęcie na formacie ok A3 i na dole rozpisane dni miesiąca, czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 AG80, A mogą być zdjęcia z jakimś kosmetykiem, fibrą itp. ? ( odbicie w lakierze) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 kandy w tym tygodniu spróbuję już pokazać gotowy projekt. piotr13 tak, może być wszystko co związane z detailingiem, nawet lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Co sądzicie aby zarezerwować 3 strony kalendarza dla zdjęć z relacji z działu PSB, które w ostatnim czasie mocno nam zapadły w pamięć. Mam na myśli relacje: Justyna - Seat Toledo II, 2002 by Justyna (update na 16 stronie) Arekkaz - Mercedes 350 SE W116 rocznik 1977 Pan Miyagi - Volvo V40 - virtual blue story (update na 6 stronie) Autorzy relacji mogliby sobie nawet wybrać zdjęcia oraz miesiąc w kalendarzu. Ewentualnie możemy coś doradzać w kwestii wyboru zdjęć . Mam nadzieję że nie przeoczyłem czyjeś mega relacji, która mogłaby się równać powyższym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_rosen Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 W sumie nie bardzo wiem jak wyglądał poprzedni kalendarz, ale generalnie jestem za tym żeby zdjęcia te duże były na prawdę na propsie (wiem, że to my wszyscy zdecydujemy które zdjęcie, ale liczę na dobre gusta), a np gdzieś jakieś mniejsze foto z 2/3 na dany miesiąc jakoś fajnie wkomponować Ja np wiem, że moje zdjęcia nie są jakieś kozackie ani jakościowo ani też to co na nich jest nie jest mega, ale jakimś mniejszym foto w kalendarzu bym nie pogardził Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Tak wyglądał: (ps. nie banujcie za rozmiar, inaczej nie da się tego pokazać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbiz Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 i tak wszyscy na lutym zostawili Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 24, 2014 Author Report Share Posted October 24, 2014 Ponawiam prośbę o pomysły na hasło, które mogłoby się znaleźć na okładce Związane oczywiście z detailingiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewG Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Duże w stylu powiedzmy tytuły czy małe w rodzaju powiedzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted October 24, 2014 Author Report Share Posted October 24, 2014 Każde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Miyagi Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 coś w stylu: "The Art of Detailing" "Detailing philosophy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 siema, czy moge jeszcze dosłać zdjęcia? zagapiłem się z datą... dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted November 3, 2014 Administrator Report Share Posted November 3, 2014 Carire, ankieta już zrobiona Zachęcam do głosowania. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=21567 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted November 11, 2014 Author Report Share Posted November 11, 2014 Witajcie Tak będzie wyglądał kalendarz na 2015r. Zdjęcia są przypadkowe, wybrane tylko jako wzór. Co będzie w oryginale, zobaczymy. Jeśli chodzi o logo partnerów to też są przypadkowe. Na tą chwilę jest 6-ciu, ale może będzie 8 więc z układem muszę poczekać do końca. Generalnie to nowe logo KA by się przydało Okładka: Miesiąc: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajko Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Super , na pewno o 1000% czytelniejszy i prostszy od zeszło rocznego . Będzie dumnie wisiał na ścianie w firmie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Zdjęcia Mercedesa proszę podpisać: Arekkaz Ja tylko pośredniczyłem Bardzo mi się podoba ten wzór kalendarza, wszystko duże i czytelne, będzie widać z daleka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts