Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

czym najlepiej nakładać Koch Chemie Nano Plast Star na plastiki i opony? Po ilu min przetrzeć fibrą?

Czym najlepiej nakładać Cherry Glaze? (nakładałem Tricolorem twardszą stroną i zostawały mi mazy i lekkie hologramy po przetarciu-nie wiem może za dużo dałem tego glaze)?

Co polecacie do mycia felg, żeby nie usuwało wosku? MAm Tugę ale ona zje wosk..

Opublikowano

robcok,

1) Aplikatorem bawełnianym

2) nie korzystałem, ale raczej tak jak wyżej

3) VP Bilberry Wheel Cleaner

Opublikowano

Witam, czy te środki będą ze sobą współpracować?

cleaner: Wolfgang Paintwork Polish Enhancer

wosk: Soft99 Fusso Coat 12M Wax

detailer: Chemical Guys - Pro/P40 Detailer with Carnauba

detailer będzie stosowany po myciu i osuszeniu samochodu.

dziękuję i pozdrawiam oraz zdrowych i wesołych :)

Opublikowano

hi, spotkał się ktoś z totalnym brakiem kropelkowania po meg ultimate paste wax? samochód przeszedł 2 tygodnie temu gruntowne mycie+ glinka+ cleaner + wosk. dziś podjeżdzam na płukanie karcherem i zonk :shock:

Opublikowano

Witam, opuściłem się trochę w nowościach dotyczących detailingu w związku z tym mam 2 pytania. Pacjentem będzie czarne audi A4 B7 z 2005r, potrzebuje coś one step do odświeżenia lakieru, co polecacie? Oraz do zabezpieczenia deski rozdzielczej z matowym wykończeniem.

Opublikowano

Sebek96 - polecam Menzernę One Step Polish, ewentualnie Megs'a 205 (jjeśli rzeczywiście chodzi o odświeżenie).

Do deski Polishangel Snow Cake, lub tańszy PB NL.

Opublikowano

Witam. Kilkanaście dni temu nałożyłem wosk Finish Kare 1000p. Bardzo spodobał mi się ten wosk gdyż po deszczu wystarczyło przejechać 2-3 km i nie było śladu wody na karoserii. Samochód stoi w garażu gdzie jest dość spore zakurzenie. Wczoraj przeczyściłem go używając Finish Kare 425. Zauważyłem znaczne pogorszenie kropelkowania. Zrobiłem trasę ok 15-20 km a woda w postaci mniejszych kropel nadal pozostała na karoserii. Czy to normalne? Czy to wina FK 425?

Opublikowano

milan00, Sonax PNS albo trochę droższy (około 150zl) Gejon CanCoat. Mam u siebie od listopada ubiegłego roku właśnie CanCoat i jestem bardzo zadowolony,powłoka wytrzymała całą zimę i nie zauważyłem jej zbytniego osłabienia. CanCoat jest bardzo wydajny (położyłem dwie warstwy na auto klasy kompakt i zostalo ponad polowa opakowania). Aplikacja tez nie sprawia problemu, ale trzeba pamiętać o dobrym przygotowaniu lakieru.

Opublikowano
Eidos71, czym najlepiej nakładać menzernę? pomarańczowa gąbka?

Białą LC, lub pomarańczowym Scholl-em - przynajmniej ja preferuję te pady, zwłaszcza przy DA. Przypuszczam, że sprawdzi się też biała Flexi HG.

Opublikowano

Może trochę nietypowe pytanie, ale jaki macie patent za osyfione zawiasy? APC czy WD 40 i smarowanie suchym smarem?

Opublikowano

Ja czyszczę dimerem lub akra z K2 by spłynął stary smar a później smaruję bezbarwnym silikonem w sprayu.

Ponawiam moje pytanie dotyczące finish Kare 425 z kilku postów wyżej.

Opublikowano

Tak było lekko zakurzone. Przetarłem je szmatką i później qd. A powiedz mi jeszcze jak poprawnie używać finish kare 425 gdyż znalazłem dwie wersje. Jedna to by rozpylić, przetrzeć szmatką by rozmazać na lakierze i polerować.

Druga wersja to by rozpylić, wyrzec do sucha i spolerować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.