zegarek Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ja bym kładł od razu, nic to nie zmieni, bo i tak lakier jest pewnie zapchany pastą polerską
kukis Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Czy jest ktoś w Warszawie kto może pożyczyć maszyne do korekty na kilka dni ?
robcok Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 czym najlepiej nakładać Koch Chemie Nano Plast Star na plastiki i opony? Po ilu min przetrzeć fibrą? Czym najlepiej nakładać Cherry Glaze? (nakładałem Tricolorem twardszą stroną i zostawały mi mazy i lekkie hologramy po przetarciu-nie wiem może za dużo dałem tego glaze)? Co polecacie do mycia felg, żeby nie usuwało wosku? MAm Tugę ale ona zje wosk..
jagmar Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 robcok, 1) Aplikatorem bawełnianym 2) nie korzystałem, ale raczej tak jak wyżej 3) VP Bilberry Wheel Cleaner
swiezak1497603759 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam. Czytalem troche o woskach i chyba zdecyduje sie jednak na meguiars tech wax 2.0 lecz nie wiem czy w pascie czy w postaci plynnej, co o tym sadzicie?
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 swiezak, tu Tech Wax 2.0 jest raczej produktem zmarginalizowanym. Jeśli chcesz się o nim dowiedzieć więcej, polecam forum: http://www.meguiars.pl/forum/kategorie.html Megs twierdzi że nie ma różnic pomiędzy ich woskami w formie płynnej i twardej - kwestia indywidualnych preferencji.
bagi_glogow Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, czy te środki będą ze sobą współpracować? cleaner: Wolfgang Paintwork Polish Enhancer wosk: Soft99 Fusso Coat 12M Wax detailer: Chemical Guys - Pro/P40 Detailer with Carnauba detailer będzie stosowany po myciu i osuszeniu samochodu. dziękuję i pozdrawiam oraz zdrowych i wesołych
exantuss Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ile może stać otwarta buteleczka z nanolex ultra glass sealant?
double-bart Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 hi, spotkał się ktoś z totalnym brakiem kropelkowania po meg ultimate paste wax? samochód przeszedł 2 tygodnie temu gruntowne mycie+ glinka+ cleaner + wosk. dziś podjeżdzam na płukanie karcherem i zonk
manio49 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 zapchał się może, umyj ręcznie
Sebek96 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, opuściłem się trochę w nowościach dotyczących detailingu w związku z tym mam 2 pytania. Pacjentem będzie czarne audi A4 B7 z 2005r, potrzebuje coś one step do odświeżenia lakieru, co polecacie? Oraz do zabezpieczenia deski rozdzielczej z matowym wykończeniem.
Eidos71 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Sebek96 - polecam Menzernę One Step Polish, ewentualnie Megs'a 205 (jjeśli rzeczywiście chodzi o odświeżenie). Do deski Polishangel Snow Cake, lub tańszy PB NL.
Sebek96 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Eidos71, czym najlepiej nakładać menzernę? pomarańczowa gąbka?
hudy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam. Kilkanaście dni temu nałożyłem wosk Finish Kare 1000p. Bardzo spodobał mi się ten wosk gdyż po deszczu wystarczyło przejechać 2-3 km i nie było śladu wody na karoserii. Samochód stoi w garażu gdzie jest dość spore zakurzenie. Wczoraj przeczyściłem go używając Finish Kare 425. Zauważyłem znaczne pogorszenie kropelkowania. Zrobiłem trasę ok 15-20 km a woda w postaci mniejszych kropel nadal pozostała na karoserii. Czy to normalne? Czy to wina FK 425?
milan00 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jest mi ktoś w stanie polecić jakąś powłokę odpychającą wodę, w cenie do 100zł na całą karoserię ?
Lokoko Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Z czego zrobić sitko do Marolexa , żeby filc nie wchodził w dyszę?
Lex Luthor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Lokoko - kup najtańszy perlator. Wysłano z Lumii 920
Tommy Lee Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 milan00, Sonax PNS albo trochę droższy (około 150zl) Gejon CanCoat. Mam u siebie od listopada ubiegłego roku właśnie CanCoat i jestem bardzo zadowolony,powłoka wytrzymała całą zimę i nie zauważyłem jej zbytniego osłabienia. CanCoat jest bardzo wydajny (położyłem dwie warstwy na auto klasy kompakt i zostalo ponad polowa opakowania). Aplikacja tez nie sprawia problemu, ale trzeba pamiętać o dobrym przygotowaniu lakieru.
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Eidos71, czym najlepiej nakładać menzernę? pomarańczowa gąbka? Białą LC, lub pomarańczowym Scholl-em - przynajmniej ja preferuję te pady, zwłaszcza przy DA. Przypuszczam, że sprawdzi się też biała Flexi HG.
Zoltar Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Szukam jakiegoś sklepu z kosmetykami w Niemczech. Ktoś coś?
powalla Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jest mi ktoś w stanie polecić jakąś powłokę odpychającą wodę, w cenie do 100zł na całą karoserię ? Za 75,90 możesz kupić Duragloss Ceramic Coating , a opis > viewtopic.php?p=494685#494685
wiggly Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Może trochę nietypowe pytanie, ale jaki macie patent za osyfione zawiasy? APC czy WD 40 i smarowanie suchym smarem?
hudy Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja czyszczę dimerem lub akra z K2 by spłynął stary smar a później smaruję bezbarwnym silikonem w sprayu. Ponawiam moje pytanie dotyczące finish Kare 425 z kilku postów wyżej.
virllix Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Z tego co zrozumiałem przestałeś zakurzone auto qd. Umyj auto na dwa wiadra i krople powinny wrócić.
hudy Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Tak było lekko zakurzone. Przetarłem je szmatką i później qd. A powiedz mi jeszcze jak poprawnie używać finish kare 425 gdyż znalazłem dwie wersje. Jedna to by rozpylić, przetrzeć szmatką by rozmazać na lakierze i polerować. Druga wersja to by rozpylić, wyrzec do sucha i spolerować.
Rekomendowane odpowiedzi