Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy kolejność AIO > Sealant > Wosk po 24h jest właściwa?

Czytałem, że BSD (QD) nie współgra zbyt dobrze z Poorboy's World Natty's Blue Wax.

Jaki inny QD polecacie? Lub też inny wosk w cenie PB, który współgra z BSD?

Opublikowano

Witam Panowie..

na wiosnę chcę odświeżyć auto ( seat leon I - srebrny lakier) chce użyć:

1. Mycie i osuszanie

2. CAR PRO IRONX

3. Glinka : VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G

4. Mycie i osuszanie

4. MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND

5. IPA

6. Użyć cleanera jeszcze? Dodo Juice Prime ( akurat mam w domu )

7. Wosk: SOFT99 - Authentic Premium albo SOFT99 - Fusso Coat Mirror Shine Light Color

Podpowiedzcie czy to dobra kolejność? i czy będzie dobrze...

Pozdro!

Opublikowano

Hejka

pytanko na szybkości czy w okresie maj-czerwiec Coli wytrzyma mi 25-30kk na samochodzie ? czy szukać powłoki?

dodam ze w tym okresie nie ma czasu na żadne zabiegi w stylu QD i inne tylko jak położę żeby do końca czerwca wytrzymało.

Opublikowano

Panowie dziś sprawdzałem ile mi zostało glinki z tamtego roku. Po wyjęciu z opakowania zauważyłem że jest strasznie lepiąca. Nawet po "rozrobieniu" mocno lepiła się do rąk. W tamtym roku na pewno tak się nie lepiła. Zastanawiam się czy to normalne czy lepiej kupić nową? Niestety nie pamiętam jaka dokładnie to glinka, kolor żółty.

Opublikowano

Nikt mi poprzednio nie odpowiedział, więc ponawiam:

Czy trzymanie arsenału kosmetyków w temperaturze 7-10 stopni może negatywnie na nie wpływać? Czy to optymalna temperatura?

• Moderator
Opublikowano

maciek-drummer, temperatura odpowiednia.

hudy, glinkom czasem się to zdarza. Ta będzie Ci się rozpadać w czasie pracy, trzeba kupić nową.

hulku, szczerze wątpię by jakikolwiek wosk wytrzymał 25-30 tyś km na aucie, tym bardziej bez żadnego wspomagania.

mati009, to pytanie skasowaliśmy Ci już kilkukrotnie. Dostałeś też ostrzeżenie. Proszę poczytać trochę forum. Niby nie ma głupich pytań ale... na Twoje po prostu nie wiadomo jak odpowiedzieć :dontknow:

3 mar 2015, o 21:56

Maciek1993, obie powłoki to z grubsza ta sama półka - z obu będziesz zadowolony. Jeśli bardzo chcesz zgłębić temat to polecam odpowiedni dział - obie powłoki są omówione na forum.

Opublikowano

Dorwałem taki temat z porównaniem wosków PB natty's i SG Beads Carnauba Wax.

W jednym porównaniu po przeleceniu maski cleanerem to przedzielił maskę na dwie części i jedną część potraktował IPa.. Z tego co czytałem to IPA nie daje się pod woski naturalne... to poco takie testy ?

Opublikowano

Nowy wosk, testy na IPA do porównania dwóch sposobów przygotowania powierzchni. A nuż na jałowej powierzchni będzie się lepiej spisywał? :roll:

Opublikowano
witam

Czyszczę znajomemu felgi i natknąłem się na taki mały problem, felga od środka jest napylona jakimś bitexem. Czym to mogę szybko i skutecznie usunąć?

Jak bitex itp. to dimer czy inne preparaty nie dadzą sobie nigdy rade. Na takie konserwacje to tylko nitro, bo dimer nie ma prawa sobie poradzić.

Opublikowano
Dorwałem taki temat z porównaniem wosków PB natty's i SG Beads Carnauba Wax.

W jednym porównaniu po przeleceniu maski cleanerem to przedzielił maskę na dwie części i jedną część potraktował IPa.. Z tego co czytałem to IPA nie daje się pod woski naturalne... to poco takie testy ?

Teraz podzieliłem na 4 części :kox:

Dzisiaj przy teście zauważyłem, że mam zaciek po płynie do spryskiwaczy poniżej spryskiwacza. Czym mogę to usunąć ? Glinka, Cleaner, APC tego nie rusza.

Opublikowano
Dzisiaj przy teście zauważyłem, że mam zaciek po płynie do spryskiwaczy poniżej spryskiwacza. Czym mogę to usunąć ? Glinka, Cleaner, APC tego nie rusza.

będzie ciężko... możesz spróbować Megsem UC, ale coś mi świta że na forum ktoś pisał iż tylko maszyną to usuniesz...

Opublikowano

Zależy jaki płyn do spryskiwaczy i jaki lakier. Popróbuj ręcznie czym tam masz. Mnie raz zeszło Megs UC a raz jakimś cleanerem (chyba AF Rejuvenate) - co było pod ręką...

Opublikowano

w jaki sposób pozbyć się stęchlizny z materiału - wózek dziecięcy i fotelik ? Zatęchło w piwnicy i :wallbash:

Opublikowano

Czy do felg aluminiowych które są pokryte takim samym lakierem jak karoseria samochodu używa się dedykowanych wosków czy można śmiało kłaść wosk tak jak na karoserie ?

Przed świętami planuje założyć alufelgi i chciałbym zrobić taki sam proces jak przygotowanie lakieru do woskowania i zastanawiam się czy wosk może być ten sam czy są dedykowane woski które no nwm, są wytrzymalsze itp.

Opublikowano
GreQu, do felg są specjalne woski. Poszukaj na forum tematu im poświęconego.

Albo zobacz kilka postów wyżej, masz odpowiedż.

Opublikowano
Czy miał już ktoś z Was do czynienia z latarką do inspekcji Monello Faro ?

Zastanawiam się pomiędzy tą latarką i np Convoy s2.

Jakiś czas temu zakupiłem

-Latarka uniwersalna EDC X1 XM-L2 U2 970lm extended oraz

-Convoy S6 XM-L2 950lm ref/kolim. ster. rozszerzony

wciągnęło mnie forum swiatelka.pl (w zasadzie w/w latarki są od 2 osób które zajmują się ich modyfikacjami/dystrybucją). Z tego co wyczytałem zoomy nie są polecane ze względu na jakość i trwałość tego rozwiązania. W/w 2 latarki naprawdę robią robotę. Szczególnie możliwość programowania oraz wyboru optyki jest :good: . Używam na co dzień, nie tylko do pracy przy aucie i są rewelacyjne. Dobrze się też spiszą na rower. Bardzo uniwersalne.

Trzeba zakupić jedynie akumulator li-ion 18650 i ładowarkę ale dzięki temu długo pracują a zapasową wymienia się w kilka sekund.

Opublikowano

witam mam dwa takie środki MEGUIARS SWIRLX REMOVER i MEGUIARS CLEAR COAT SAFE POLISHING COMPOUND zastanawiam się czy jest sens użycia tych dwóch środków czy efekt pracy będzie lepszy czy może wystarczy użyć tylko drugiego mam możliwość zwrotu dlatego was się pytam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.