Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosilabym o porade w sprawie wosku do auta mam biale Scirocco i chcialabym aby bardziej sie blyszczalo, a wiosna tuz tuz. Ze starego auta zostal mi wosk DODO JUICE PURPLE HAZE 30 ML ale napisane jest ze to bardziej do czarnego auta.

I odrazu zapytam czego moge uzyc do deski (plastikow w srodku) aby byly bardziej matowe, bo ni lubie jak sie swieca wiec plaki odpadaja.

Dzieki

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Szybkie pytanie, bo zabieram się za nakładanie pierwszej powłoki (Gyeon Rim) i zastanawiam się, czy mf po docieraniu wymagają jakiegoś specjalnego traktowania podczas czyszczenia, czy czyścić jak zwykle?

Ja po docieraniu czy to Mohs'a czy Rim'a prałem fibry tak jak zwykle czyli w Micro Restore Detergent

Opublikowano

Jakiś czas temu moją insignię mahagony pokryła mgła farby z malowanego niedaleko jachtu, czy ktoś ma pomysł jak w bezpieczny sposób usunąć taki "nalot" czy tylko polerowanie.

Opublikowano

Buduje sobie powoli plan na sezon na swoje auto, najbardziej podoba mi się opcja powłoka jako podkład i na to słoik, lubię często kombinować z woskiem. I tu moje pytanie, jaka powłoka nadawała się będzie najlepiej?

Opublikowano

na razie wiem że benzyna tego nie bierze, nitro na szybach bierze ale trzeba trzeć, polerka bierze, glinka słabo bierze ale mam jakąś z K2, ta farba to chyba jakiś poliuretan chemoutwardzalny

Opublikowano

Jak najbezpieczniej nadać połysk grillowi i kratce w zderzaku w takim aucie?

Auto jest koloru czarnego, dosyć zmeczone i syfu z tych kratek APC nie ruszy, dodatkowo kratka i grill są w kolorze auta czyli czarny metallic.Jak najlepiej nadać im blask po zakończeniu korekty?Mikrofibra+cleaner i wosk? Czy szybciej AIO na mikrofibre i też zabawa na kilka godzin?

Mowa o takim aucie http://srv2.betterparts.org/images/seat ... tsi-08.jpg

Opublikowano

Ktos sie orientuje czy lakiery w Ford Fiesta MK4 należa raczej do miekkich czy twardych lakierow?

Opublikowano

Panowie,

Czy jakiś tart remover np ( Vasco Prewash Tixotrop ) jest w stanie usunać farbę do malowania pasów z lakieru samochodu ?

Przyszły teściu ma w kilku miejscach umazaną Insignię tą farbą i czy jest możliwość usunięcia tego.

Pozdro.

Opublikowano

Aceton nie uszkodzi lakieru??

W ogóle to chce kupić ten Vasco Prewash Tixotrop może też sie sprawdzi.

• Moderator
Opublikowano

Ja kiedyś usuwałem farbę drogową właśnie acetonem i fajnie zeszło. Z lakierem nic się nie stało.

Opublikowano

Ja też kiedyś zcierałem zamazane rysy na lakierze acetonem. Zeszło ale lakier obok też zaczął się rozpuszczać więc uważałbym na aceton.

Na warsztacie widziałem jak przemywali Nitro.

Ja sam ostatnio ściągalem kumplowi z maski stary nalot lakierniczy żółtą glinką VP.

Fitte, gdzieś ostatnio ktoś tu wrzucał tabelę z twardościami lakierów.

Opublikowano

AUTOGLYM CAR GLASS POLISH jak rozpoznać wzrokowo czy to nowa czy stara wersja produktu? Chodzi o wygląd butelki, kolor zapach coś innego oprócz standardowego pylenia

Dzięki z góry ;)

Opublikowano

Powinno byc na butelce pod logiem. "With Anti-misting properties". Pierwsza linijka w nazwie ma sam napis car a druga glass polish, stara wersja miala każde w osobnej linijce

Opublikowano
Ja też kiedyś zcierałem zamazane rysy na lakierze acetonem. Zeszło ale lakier obok też zaczął się rozpuszczać więc uważałbym na aceton.

Na warsztacie widziałem jak przemywali Nitro.

Nitro jest bardziej agresywne dla lakieru niż aceton.

Opublikowano

dawid.zu teraz mnie zaskoczyłeś:P (widocznie najpierw weszły etykiety a później nowa formuła) ale jest to stara wersja bez właściwości antyfogowych :P

Opublikowano

czy ktoś z tutaj zebranych diagnozuje samodzielnie samochód (na własny amatorski użytek? ) mam złącze obdII jaki program i kabel polecacie, nie drogi. Elm327 czy vag k-can???? Mam hyundaia Tucsona 2005r

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.