Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Miałem położony na szyby RainX. Póżniej trafił mi się jakiś gratisowy 2w1, którym poprawiłem/umyłem szyby. Mazał się jak...

Dzisiaj myłem Clinem a na szybach znów mazaje.

Domyślam się, że to ten RX 2w1 spaskudził mi szyby...?

Opublikowano
Miałem położony na szyby RainX. Póżniej trafił mi się jakiś gratisowy 2w1, którym poprawiłem/umyłem szyby. Mazał się jak...

Dzisiaj myłem Clinem a na szybach znów mazaje.

Domyślam się, że to ten RX 2w1 spaskudził mi szyby...?

Na szybach mam RainX i do tego 2w1 i też miałem podobny problem. Jego rozwiązaniem jest wzięcie suchej fibry i przetarcie szyb, mazy znikają :)

Opublikowano

kandy, tak też zrobiłem. Co nie zmienia faktu, że jest to :thumbdown: Maże się jak smalec na szybie.Nie wiem, czy go jeszcze użyję :o

Opublikowano
kandy, tak też zrobiłem. Co nie zmienia faktu, że jest to :thumbdown: Maże się jak smalec na szybie.Nie wiem, czy go jeszcze użyję :o

W końcu to w tym płynie jest NW, więc czego się spodziewać. A pomyśl sobie co miałem jak się wziąłem z tym do mycia szyby w Passacie sedan, nie dość, że samo dostanie się do szyby nie jest zbyt wygodne to jeszcze w dodatku cała masa mazów i tylko patrzenie od środka i od zewnątrz czy coś jeszcze trzeba wytrzeć :thumbdown: Nie wiem tylko dlaczego nie wziąłem wtedy zwykłego płynu do szyb :wallbash:

Opublikowano

Może ktoś wie, jaka powinna być grubość lakieru na Chryslerze Grand Voyager? Wszędzie jednakowo, czy może być różnie? chodzi głównie o drzwi - zmierzyłem i było od 50 do 100. Za dużo ktoś poleciał z polerką, czy tak mało dają farby. Auto europejskie z 2005 roku.

Opublikowano

Pachnie, ale tylko z bardzo bliska.

Zapach taki Zymolowy, trudno określić, może trochę jak stare drewniane meble ;)

Hmmm... Czyli "ten typ tak ma"...

Przyznam szczerze, że liczyłem na trochę inny zapach (po przeczytaniu opinii dotyczących starszych wersji)...

No cóż, dzięki za odpowiedź przynajmniej wiem, że wszystko jest ok z tym moim :D

Opublikowano

Witam. Czy miał ktoś z Was problemy z megs glass cleaner? U mnie ciągle szyby stają sie tak jakby tłuste i ciągle zostają mazy po zastosowaniu tego preperatu a czytałem że to jeden z lepszych środków do szyb.szyby były 1 mies. temu polerowane mleczkiem do szyb sonaxa (ręcznie) co z tym zrobić?

Opublikowano

Panowie APC espuma G202 jeśli chodzi o wnętrze czyli deskę, plastiki itp to na serio rozcieńczamy aż tak bardzo jak piszę producent 1:80?

Opublikowano
Witam. Czy miał ktoś z Was problemy z megs glass cleaner? U mnie ciągle szyby stają sie tak jakby tłuste i ciągle zostają mazy po zastosowaniu tego preperatu a czytałem że to jeden z lepszych środków do szyb.szyby były 1 mies. temu polerowane mleczkiem do szyb sonaxa (ręcznie) co z tym zrobić?

Może miesza Ci się z pozostałościami po mleczku. Kończę już galonowy baniak, MGC nigdy mnie nie zwiódł.

Opublikowano

Czy chemia na myjniach bezdotykowych może zmyć wosk ?

Czytając nie raz tematy kilka razy się natrafiłem na takie wypowiedzi, że jeśli samochód będzie już przygotowany, nawoskowany to myjnie bezdotykowe odpadają, bo chemia nie ma neutralnego PH i może zmyć wosk...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi szyba przetarta IPA problem dalej jest. Przyglądałem się wczoraj dokładnie tym szybą i one są bardzo mocno zrysowane może to ma coś z tym wspólnego...?

Opublikowano

KamoDBWC, dodaj do megsa IPA, tak z 50 ml/500ml

Poza tym przepoleruj jeszcze raz szybę ręcznie, możesz tym sonaxem, możesz kupić AG CGP. Po wytarciu resztek mleczka bardzo dokładnie wyczyść szybę czystą IPĄ 100%, na bogato ;) Dużo też zależy od tego gdzie i w jakich warunkach myjesz szybę. Jak jest bardzo wilgotno, to GCC będzie się mazał nawet z IPĄ.

To że szyba jest zrysowana raczej nie stanowi problemu.

Jeszcze jedno - czym myjesz szybę, w sensie jaką MF? Może tu jest problem.

Opublikowano

Ja za to z Megsowym Glass Cleanerem mam inny problem... Gdy go rozrabiam i wlewam do buteleczki Pet ma ładny fioletowy kolor... po 2-3 dniach nagle robi się cały zielony (buteleczka także). Tak jakby się z niego coś wytrącało :/

Opublikowano

jagmar, miałem kiedyś to samo jak dodałem odrobinę octu żeby Megs lepiej kamień usuwał z szyb. Weszło to chyba w butelkę bo później w niej już zawsze Megs robił się zielony mimo tego że rozrabiałem go już bez żadnych ulepszaczy.

kamo, nie używałeś przypadkiem granatu do odświeżania klimatyzacji?

Opublikowano

megs glass cleaner zmienia także kolor pod wpływem temperatury. Z niebieskiego robi się właśnie taki zielonkawo-żółty.

Opublikowano
Ja na nowe auto zdecydowanie wolałbym położyć kwarc lub inna powłokę, niż bawić się w woski itp

Witam, trochę się rozglądnąłem i znalazłem kilka firm które kładą kwarc i teflon.

Teflon jest dość tani koszt ok 120 zł, Kwarc to już cena sporo wyższa nawet powyżej 1000 zł.

Jednak znalazłem firmę która położy mi kwarc za 600 netto, i to całkiem blisko domu to też plus gdyż auto muszę odstawić do zrobienia na 2 dni.

Pytanko czy to cena ok? czy kwarc jest faktycznie tak dobry że warto zainwestować ok (600zł) do nowego samochodu? Wyliczenie kosztów to 400 zł preparat i 200 robocizna.

Jak z trwałością powłoki co prawda firma gwarantuje mi trwałość ok 8 m-cy ale ?

Czy przypadkiem nie ma jakiś problemów np z utratą gwarancji na nowy samochód ze strony producenta.

Generalnie czy warto?

Proszę o radę i Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

fhuzbych, co chcesz osiągnąć nakładając kwarc za 600 netto?

Taka kwota za przygotowanie lakieru (korekta) i kwarc?

Zobacz u partnerów forum jak kształtują się ceny powłok kwarcowych i odpowiedz sobie sam na swoje pytania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.