Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano

Do czego mogę porównać pastę RUPES KERAMIK ?

Czy jest to odpowiednik MANZERNA 2500 a moze jakiejś schola albo KochChemie ?

Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano
Takie pytanie czy dla uzytkowników forum istnieją jakieś rabaty u partnerów/dystrybutorów? Jest gdzieś jakaś informacja o tym?

Istnieją. Szukaj w dziale handlowym partnerów.

Opublikowano
Witam czy ktos z was drodzy koledzy mial do czynienia z lakierem (nachtschwarz) nr197 Mercedes C klasa zarowno stary model jak i ten z 2014 roku . W piatek dostalem auto przeprowadzilem pelna korekte pastami Kocha wykonczenie antihologram rowniez Koch . Po inspekcji IPA lampa 3M widoczne sa Mikro ryski nie moge ich zniwelowac. Lakier jest tak delikatny ze mocniejszy dotyk MF sieje spustoszenie. Zmienialem gabki na nowe rowniez probowalem na S40 anti swirl i efek marny . Nawet gdy dostaje fabrycznie nowe Mercedesy problem jest ten sam czy to juz jest taki lakier ?

Nie pamiętam czy dokładnie mam ten ale mam 197 w mercu i czarny metallic.Pracuje na nim ręcznie i powiem ci że nawet delikatną fibrą idzie go porysować przy nacisku.Dlatego wolę kłaść glaze albo jakieś AIO na niego bo boje się pełnej korekty z racji tego że raz bo jest cienki, a 2 bo miękki klar przeokrutnie i lubią sie robić mikro ryski...

Opublikowano

Mario racja masz metalic dokladnie obsidanschwarz moj blad numeru farby Ja mam problem z numerem 040 bez metalika czarny jak noc. Caly weekend myslalem jak podejsc do tego lakieru i wczoraj od 9 rano do prawie 16 katowalem maske na kazdy sposob . Ale poradzilem sobie i byla bez skazy :)

10 lut 2015, o 18:50

Mam foty ale nie wiem czy tu mozna wrzucic ?

Opublikowano
Mario racja masz metalic dokladnie obsidanschwarz moj blad numeru farby Ja mam problem z numerem 040 bez metalika czarny jak noc. Caly weekend myslalem jak podejsc do tego lakieru i wczoraj od 9 rano do prawie 16 katowalem maske na kazdy sposob . Ale poradzilem sobie i byla bez skazy :)

10 lut 2015, o 18:50

Mam foty ale nie wiem czy tu mozna wrzucic ?

Wrzuć w topicu co dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie

Opublikowano

Nie są to przypadkiem ślady po oponach? :)

Spróbuj jakimś cleanerem do skóry, jak nie doczyści to zostaje benzyna do skóry.

Opublikowano

W takim razie pisz do Colourlouck-na pewno cos doradzą.

Obawiam się, ze łatwo nie bedzie z wyciągnieciem tluszczu.

• Moderator
Opublikowano
Do czego mogę porównać pastę RUPES KERAMIK ?

Czy jest to odpowiednik MANZERNA 2500 a moze jakiejś schola albo KochChemie ?

Dzięki za podpowiedzi.

Ponawiam pytanie. :o

Opublikowano

Szybkie pytanko- co lepies sobie poradzi ze sladami po twardej glince BH? Auto finesse tripple czy lusso revitalizing creme? Mowa o rotacji na miekkim padzie 3m.

Wiem, ze lepiej zastosować delikatną glinke jesli chce się auto przygotować pod wosk, ale aktualnie posiadam tylko taką.

Opublikowano

Witam. Jakie bedzie optymalne rozcienczenie APC nielsen cyclone do kokpitu, bokow drzwi i innych elementów wewnatrz bmw ?

1:10 bedzie dobre czy zbyt mocne ? Producent niby zaleca od 1:10 do 1:50 lecz czytałem, ze duzo forumowiczów stosuje 1:10 do wewnatrz.

Opublikowano

Witam,

właśnie zakupiłem sobie polerkę do amatorskiej zabawy, do tego pasy i pady Farecli. NA opakowaniu jest narysowane aby pady zwilżyć przed użyciem. Należy je zwilżać czy tylko pasta i pracować?

Opublikowano

Dzięki Bogu pasty nie Farcela bo one są na mokro i chlapie jak cholera przy polerowaniu.

Menzerną polerujesz bez wody. Trochę pasty na pada i jedziesz. Resztę doszukaj i poczytaj.

Na przyszłość rób zakupy u partnerów forum to dostaniesz rabat dla forumowiczów KA :-)

Przy okazji doradziliby ci, że lepiej kupić FG400

Opublikowano

Mam tłuste szyby od środka. Chce je przygotować odpowiednie i nałożyć anty pare gyeona. Mam płyn do szyb megsa, SG, IPA, Auto glym car Glass polih. Co użyć i w jakiej kolejności zeby to odpowiednio przygotować?

Z góry Dziękuję

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.