Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mati ja pytam tylko na co wymienić SRP, na jakąś odżywkę czy cleaner? I jeśli tak na jaką, żeby później nie gryzła się z #16

Przygotowanie powierzchni pomijam bo nie mam z tym problemów.

Akurat SRP mam do sprzedania ale dla "nowych" ten dział jest zamknięty.

Wysłane z mojego JY-G4

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak, ale Amigo to cleanero-glaze w dodatku w bardzo dobrej cenie porównując np. do DJ LP, gdzie to sam cleaner i kosztuje + - 70zl za 250ml, a Amigo masz też w podobnej cenie, ale otrzymujesz prawie 2x tyle :) Krótko mówiąc będzie pan zadowolony :)

Opublikowano

Ok zatem wybór najprawdopodobniej padnie na Prima amigo

Ewentualnie jeszcze do wyboru pozostają:

Zymoll HD cleanse

Wolfgang paintwork polish enhancer

Chemical guys wet mirror finish / extreme shine creme / glossworkz glaze

Poorboys white Diamond

Wysłane z mojego JY-G4

Opublikowano

Witam, panowie potrzebuje porady. Oddaje na wiosne moją audi kolor ciemny granat na polerkę do naprawdę dobrego fachowca(pracuje w autoryzowany serwisie skody).

I po polerce chciałbym zacząć prawdziwie dbać o lakier żeby nie poszła ona na marne!

Zakupiłem pianownicę PA.

Potrzebuje porady co do piany aktywnej

Dobrego srodka do felg oraz do opon (zeby były czarne jak smoła :D )

No i coś po umyciu... czyli co zrobić zeby woda spływała jak po kaczce i co robić zeby lakier nie rysował sie tak bardzo.

do tej pory po umyciu stosowałem tylko ściereczke z mikrofibry i na suche autko stosowałem pastę 3M.

Pomóżcie Panowie ponieważ nieco laik ze mnie..

Opublikowano

Witam.

Pyt.1 Czym polecacie przepolerować nowe ranty na felgach BBS i je zabezpieczyć ?

Pyt.2 Auto było całe malowane, a korekta lakieru. Od czego zacząć? Głębokie rysy tutaj nie występują, chodzi mi głównie o wyciągnięcie lakieru + zabezpieczenie .

Dzięki

Opublikowano

W ramach zimowej "rewitalizacji" lakieru położyłem AG HD Wax, w garażu było 12 st., tak mi się wydaje po aplikacji, że to chyba troszkę mało?

Opublikowano

Cześć. Oddałem auto do mechanika, przy odbiorze wszystko wydawało się być ok, ale jak wieczorem zaparkowałem pod domem, na drzwiach zauważyłem świecącą się jak cholera plamę. Plama w dzień jest całkowicie niewidoczna, po oświetleniu latarką w telefonie również nic nie widać, za to w półmroku, przy świetle latarni pod dobrym kątem świeci się jasnym światłem jak odblask. APC tego nie rusza - próbowałem na kawałku. Jak myślicie, co może być powodem? Chlapnął czymś? Jakieś pomysły czym? Płynem hamulcowym może? Fotka jest kiepska, bo ciężko to złapać aparatem, ale zdecydowanie coś tam jest, a w nocy patrząc przez oczy to się świeci jak cholera.

Duża oryginalna fotka:

http://i.imgur.com/SdDf08f.jpg

Podkręciłem jasność żeby bardziej się odznaczało, w nocy to jest mlecznobiałe i świecące:

yGXG4Ol.jpg

Opublikowano

KHOT - spróbuj czegoś na smołę i klej, a jeśli nie masz, potraktuje plamę benzyną estrakcyjną. Wspomóż działanie środka miękkim pędzelkiem.

Opublikowano

Witam mam szybkie pytanie, dostałem do prania półkę z bmw ( sedan ) po praniu i tak zostały ciemne miejsca, czy jest jakiś specyfik żeby nadać nowy kolor tej półce? Bo ciemne miejsca to oryginalny kolor a reszta utleniona od światła auto ma 30 lat.

bb123c28eac9e96dm.jpg

c7beeeb7e942a2e8m.jpg

Opublikowano

Czy Epoca Tec One Foamer 2000 ma jakieś zabezpieczenie przed zbyt dużym ciśnieniem? Nie wiem czy mogę pompować na ile się da, czy delikatnie (dzisiaj używałem pierwszy raz) i po kilka razy na element dopompowywać... Jestem przewrażliwiony, bo niedawno rozwaliłem zwykły opryskiwacz (ale to raczej wada fabryczna).

Generalnie ledwo z tego leci i nie widzę możliwości regulacji. Wlałem nakrętkę Blink Active Foam na 1,5 l.

Opublikowano

Nie wiem jak w Epoce ale Gloria ma napewno. Przy zbyt mocny napompowaniu powietrze ucieka takim kanalikiem przy raczce do pompowania. Czy w Epoce nie ma gdzies takiej małej wystajacej wajchy?

Opublikowano
Czy Epoca Tec One Foamer 2000 ma jakieś zabezpieczenie przed zbyt dużym ciśnieniem? Nie wiem czy mogę pompować na ile się da, czy delikatnie (dzisiaj używałem pierwszy raz) i po kilka razy na element dopompowywać... Jestem przewrażliwiony, bo niedawno rozwaliłem zwykły opryskiwacz (ale to raczej wada fabryczna).

Generalnie ledwo z tego leci i nie widzę możliwości regulacji. Wlałem nakrętkę Blink Active Foam na 1,5 l.

ma zawór , spokojnie można pompować. Co do ilości piany to trochę mało.

Opublikowano
KHOT - spróbuj czegoś na smołę i klej, a jeśli nie masz, potraktuje plamę benzyną estrakcyjną. Wspomóż działanie środka miękkim pędzelkiem.

Dopiero glinka zdjęła, na szczęście nie ma śladu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.