Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Takie pytanie przyszłościowe: lepiej kupić Dodo Blue Velvet/Purple Haze czy Butter Wet Wax ?

Buttera schodzi więcej na auto niż wosku stałego ?

Opublikowano
Jak z trwałością wosku Zymol Concours ? najchętniej prosiłbym o porównanie do Zymol Glasur.

Ja używałem zarówno Glasura jaki i Concoursa

Nie wiem jak z trwałością, bo co 2 miesiące na auto leciał wosk. Po myciach nakładałem Field Glaze.

Co do efektów wizualnych 1:0 dla Concoursa :good:

Oczywiście oba woski położone były po użyciu HD Cleansa

Opublikowano

Czy to,że firma detailingowa ma autoryzacje na stosowanie powłoki Ceramic Pro

Strong 9h świadczy ,ze jest dobra ?( chodzi mi o firmę, jakość usług, korekty lakieru itp ).

Opublikowano
Czy to,że firma detailingowa ma autoryzacje na stosowanie powłoki Ceramic Pro

Strong 9h świadczy ,ze jest dobra ?( chodzi mi o firmę, jakość usług, korekty lakieru itp ).

nie sugerował bym się tym.

Najlepsza jest sprawdzona metoda czyli patrzysz jak wygląda ich robota i czy Ci odpowiada.

Opublikowano

Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe?

Opublikowano

Mam pytanko odnosnie przewodu wysokocisnieniowego do myjki.Obecnie posiadam 6m i chcialbym dokupic do niego 10m lub calosc wymienic na 15m.Powiedzcie czy to wplynie na wydajnosc/cisnienie myjki? Moja myjka to Parkside 2100W

-150 bar

- 450l/h czyli jakies 7,5l/min

Opublikowano

Panowie , znajomy zadał mi pytanie

Ma położonego FK na samochodzie, ale chciałby położyć cancoat od gyeona i teraz, czym zdjąć całkowicie wosk z samochodu? Tak żeby został goły niezabezpieczony lakier

Opublikowano
Panowie , znajomy zadał mi pytanie

Ma położonego FK na samochodzie, ale chciałby położyć cancoat od gyeona i teraz, czym zdjąć całkowicie wosk z samochodu? Tak żeby został goły niezabezpieczony lakier

Jakaś mocna piana na początek np. zmieszana Magi z Tenzi Truck i APC, potem standardowo mycie ludwikiem i na koniec w zależności co ma znajomy IPA albo Prep.

Sam tak robiłem kładąc go u siebie z tym, że miałem położonego SV Shielda z BSD i była idealna tafla

Opublikowano

Ja u siebie jak kładłem CC to zacząłem od prewashu mocniejszą piana, normalne mycie, później cale auto zostało przeleciane Megsowym UC dla delikatnego odświeżenia i panel po panelu wymycie IPA, dodatkowo tuz przed położeniem samego CC poszedł Prep. Nakładałem w okolicach 11 listopada i do tej pory świetnie kropelkuje.

Opublikowano

Kupiłem nowego Mercedesa z salonu. Co jest najważniejsze aby utrzymać go jak najdłużej w nienagannym stanie? Wiem, że nie powinienem myć go w myjni. Od czego zacząć z dbaniem o auto?

Opublikowano

Z racji ze do sezonu trzeba już się powoli zacząć przygotowywać trzeba było zrobić rozeznanie w testach, a teraz zwracam się do Was o pomoc w wyborze tego jednego

1Aktywana piana(najważniejsze żeby dobrze domywała kolejna ważna rzeczą długość "leżakowania" zapach nie gra aż tak ważnej roli)

-ValetPRO pH Neutral Snow

-Blink Active Foam Bubble Gum

-Shiny Garage Fruit Snow Foam

2Szampon(najważniejsza jest piana i śliskość na samochodzie lubię widzieć co spłukuje obecnie używam DG901 i mam tu 2 konkurentów którzy wychodzą taniej)

-Shiny Garage Strawberry Car Shamrock z tym ze nie 30 ml na 10l a 50ml

-Mainz Passion Shampoo z tym ze stosowałbym go 10ml nie na 20l a na 10l

3Do mycia kółtaki oto zestaw

-Mainz Oblivion(1;4) i a po tym Tuga Alu Teufel Special(zielona)

Dzięki za pomoc i jeżeli znacie jakieś alternatywne środki mniej więcej w tych pieniądzach to śmiało walcie :D

Opublikowano
Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe?

Tez zadam takie pytanie ... chodzi Ci o pady orange peel? tez widziałem ze z pastami stosuja... co nim chcesz zrobic ?

Opublikowano
Kupiłem nowego Mercedesa z salonu. Co jest najważniejsze aby utrzymać go jak najdłużej w nienagannym stanie? Wiem, że nie powinienem myć go w myjni. Od czego zacząć z dbaniem o auto?

Myj go zgodnie z zasadami przekazywanymi na forum. Utrzymanie nie powinno być trudne, skoro to nowy Mercedes z salonu :good:

Opublikowano

Tez zadam takie pytanie ... chodzi Ci o pady orange peel? tez widziałem ze z pastami stosuja... co nim chcesz zrobic ?

Splycic more na lakierze (jakoś delikatnie, nie wymagam rewelacji). Testowalem z pastami tnacymi i finiszowymi i niestety nawet nie bylo nawet efektu matowego lakieru, a o różnicy w lakierze nie wspominając

Opublikowano

Mickul, stosujesz z pastami polerskimi do poślizgu. Szczerze to też kiedyś próbowalem sztruksowym i efektu nie widzialem. Tylko z tego co się orientuje to on nie ma matowić jak papier tylko wygładzać górki.

Opublikowano
witam

może nie na temat, ale o polerowaniu a mianowicie: czy da sie spolerować ekranik telefonu od drobnych rys , czy nada sie do tego menzerna??

na moje oko to bardziej tlenek ceru

• Moderator
Opublikowano

Jesli satysfakcjonuja Cie takie rezultaty jak ponizej to ja osobiscie dzialalem z padami dzinsowymi i sztruksowymi. W obydwu przypadkach obficie smarowalem Menzerna FG500. Jest to mozolna praca, ale w mojej ocenie znacznie poprawia wyglad samochodu. Dzialalem na rotacji - Lare EPL11.

lUBixz.jpg

Tq2Um1.jpg

CEUfzt.jpg

Z racji ze do sezonu trzeba już się powoli zacząć przygotowywać trzeba było zrobić rozeznanie w testach, a teraz zwracam się do Was o pomoc w wyborze tego jednego

1Aktywana piana(najważniejsze żeby dobrze domywała kolejna ważna rzeczą długość "leżakowania" zapach nie gra aż tak ważnej roli)

-ValetPRO pH Neutral Snow

-Blink Active Foam Bubble Gum

-Shiny Garage Fruit Snow Foam

2Szampon(najważniejsza jest piana i śliskość na samochodzie lubię widzieć co spłukuje obecnie używam DG901 i mam tu 2 konkurentów którzy wychodzą taniej)

-Shiny Garage Strawberry Car Shamrock z tym ze nie 30 ml na 10l a 50ml

-Mainz Passion Shampoo z tym ze stosowałbym go 10ml nie na 20l a na 10l

3Do mycia kółtaki oto zestaw

-Mainz Oblivion(1;4) i a po tym Tuga Alu Teufel Special(zielona)

Dzięki za pomoc i jeżeli znacie jakieś alternatywne środki mniej więcej w tych pieniądzach to śmiało walcie :D

1. Blink Active Foam Bubble Gum, po co Ci dlugie lezakowanie skoro zadziala np po 3 minutach i kolejny plynacy czas nic nie zmienia? :P

2. Zaden z wymienionych nie dorownuje DG901 pod katem piany, sprawdz sobie Preste :)

3. Nie uzywalem jeszcze Obliviona, ale sama Tuga na pewno bedzie ok. Kola masz jakos nawskowane czy mycie od 0 bez zadnych pomocy?

Opublikowano

krd nad taką maską np. ile się męczyłeś ? Bo przejazdów przypuszczam nie zliczałeś. Jeans mocniejszy to sztruksem chyba dłużej by wyszło...

• Moderator
Opublikowano

W sumie nad wszystkimi panelami bez przetloczen walczylem 2 czy 3 dni. Oczywiscie mowa tu rowniez o pozniejszym wyprowadzeniu balaganu, ktory zostawil dzinsowy pad.

Przejazdow roznie- czasami po 2 jeansem i pozniej sztuksem. Gdzieniegdzie tylko raz jeansem. Nad sama maska pamietam ze siedzialem kilka dobrych godzin.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.