deal Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 szyski spodob na mycie dywanikow gumowych i ozywienie koloru ?
pawelpp Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Takie pytanie przyszłościowe: lepiej kupić Dodo Blue Velvet/Purple Haze czy Butter Wet Wax ? Buttera schodzi więcej na auto niż wosku stałego ?
Berd Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak z trwałością wosku Zymol Concours ? najchętniej prosiłbym o porównanie do Zymol Glasur. Ja używałem zarówno Glasura jaki i Concoursa Nie wiem jak z trwałością, bo co 2 miesiące na auto leciał wosk. Po myciach nakładałem Field Glaze. Co do efektów wizualnych 1:0 dla Concoursa Oczywiście oba woski położone były po użyciu HD Cleansa
janeczek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czy to,że firma detailingowa ma autoryzacje na stosowanie powłoki Ceramic Pro Strong 9h świadczy ,ze jest dobra ?( chodzi mi o firmę, jakość usług, korekty lakieru itp ).
mkbewe Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czy to,że firma detailingowa ma autoryzacje na stosowanie powłoki Ceramic Pro Strong 9h świadczy ,ze jest dobra ?( chodzi mi o firmę, jakość usług, korekty lakieru itp ). nie sugerował bym się tym. Najlepsza jest sprawdzona metoda czyli patrzysz jak wygląda ich robota i czy Ci odpowiada.
mario704 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Panowie jak kłaść? 1.cleaner,sealant,wosk,qd 2.cleaner,wosk,sealant,qd
Mickul Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe?
the_rahzel Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mam pytanko odnosnie przewodu wysokocisnieniowego do myjki.Obecnie posiadam 6m i chcialbym dokupic do niego 10m lub calosc wymienic na 15m.Powiedzcie czy to wplynie na wydajnosc/cisnienie myjki? Moja myjka to Parkside 2100W -150 bar - 450l/h czyli jakies 7,5l/min
therioon Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Panowie , znajomy zadał mi pytanie Ma położonego FK na samochodzie, ale chciałby położyć cancoat od gyeona i teraz, czym zdjąć całkowicie wosk z samochodu? Tak żeby został goły niezabezpieczony lakier
dunga Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Therioon, poszukaj informacji na forum o 4 nano scrub.
coded Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Panowie , znajomy zadał mi pytanieMa położonego FK na samochodzie, ale chciałby położyć cancoat od gyeona i teraz, czym zdjąć całkowicie wosk z samochodu? Tak żeby został goły niezabezpieczony lakier Jakaś mocna piana na początek np. zmieszana Magi z Tenzi Truck i APC, potem standardowo mycie ludwikiem i na koniec w zależności co ma znajomy IPA albo Prep. Sam tak robiłem kładąc go u siebie z tym, że miałem położonego SV Shielda z BSD i była idealna tafla
Tommy Lee Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ja u siebie jak kładłem CC to zacząłem od prewashu mocniejszą piana, normalne mycie, później cale auto zostało przeleciane Megsowym UC dla delikatnego odświeżenia i panel po panelu wymycie IPA, dodatkowo tuz przed położeniem samego CC poszedł Prep. Nakładałem w okolicach 11 listopada i do tej pory świetnie kropelkuje.
trzasku Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Kupiłem nowego Mercedesa z salonu. Co jest najważniejsze aby utrzymać go jak najdłużej w nienagannym stanie? Wiem, że nie powinienem myć go w myjni. Od czego zacząć z dbaniem o auto?
hulku Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Z racji ze do sezonu trzeba już się powoli zacząć przygotowywać trzeba było zrobić rozeznanie w testach, a teraz zwracam się do Was o pomoc w wyborze tego jednego 1Aktywana piana(najważniejsze żeby dobrze domywała kolejna ważna rzeczą długość "leżakowania" zapach nie gra aż tak ważnej roli) -ValetPRO pH Neutral Snow -Blink Active Foam Bubble Gum -Shiny Garage Fruit Snow Foam 2Szampon(najważniejsza jest piana i śliskość na samochodzie lubię widzieć co spłukuje obecnie używam DG901 i mam tu 2 konkurentów którzy wychodzą taniej) -Shiny Garage Strawberry Car Shamrock z tym ze nie 30 ml na 10l a 50ml -Mainz Passion Shampoo z tym ze stosowałbym go 10ml nie na 20l a na 10l 3Do mycia kółtaki oto zestaw -Mainz Oblivion(1;4) i a po tym Tuga Alu Teufel Special(zielona) Dzięki za pomoc i jeżeli znacie jakieś alternatywne środki mniej więcej w tych pieniądzach to śmiało walcie
AlCapone88 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe? Tez zadam takie pytanie ... chodzi Ci o pady orange peel? tez widziałem ze z pastami stosuja... co nim chcesz zrobic ?
Geno Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Kupiłem nowego Mercedesa z salonu. Co jest najważniejsze aby utrzymać go jak najdłużej w nienagannym stanie? Wiem, że nie powinienem myć go w myjni. Od czego zacząć z dbaniem o auto? Myj go zgodnie z zasadami przekazywanymi na forum. Utrzymanie nie powinno być trudne, skoro to nowy Mercedes z salonu
Mickul Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe? Tez zadam takie pytanie ... chodzi Ci o pady orange peel? tez widziałem ze z pastami stosuja... co nim chcesz zrobic ? Splycic more na lakierze (jakoś delikatnie, nie wymagam rewelacji). Testowalem z pastami tnacymi i finiszowymi i niestety nawet nie bylo nawet efektu matowego lakieru, a o różnicy w lakierze nie wspominając
krzysztof79 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 witam może nie na temat, ale o polerowaniu a mianowicie: czy da sie spolerować ekranik telefonu od drobnych rys , czy nada sie do tego menzerna??
pawelpp Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mickul, stosujesz z pastami polerskimi do poślizgu. Szczerze to też kiedyś próbowalem sztruksowym i efektu nie widzialem. Tylko z tego co się orientuje to on nie ma matowić jak papier tylko wygładzać górki.
hulku Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 witam może nie na temat, ale o polerowaniu a mianowicie: czy da sie spolerować ekranik telefonu od drobnych rys , czy nada sie do tego menzerna?? na moje oko to bardziej tlenek ceru
Moderator krd Opublikowano 19 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Czy ktoś podpowie jak skutecznie używać jeans/sztruks pada? Używać go z jakąś pastą czy nie? Rotacja czy może być Rupes LHR15? Robić długie przejazdy czy chwilowe? Jesli satysfakcjonuja Cie takie rezultaty jak ponizej to ja osobiscie dzialalem z padami dzinsowymi i sztruksowymi. W obydwu przypadkach obficie smarowalem Menzerna FG500. Jest to mozolna praca, ale w mojej ocenie znacznie poprawia wyglad samochodu. Dzialalem na rotacji - Lare EPL11. Z racji ze do sezonu trzeba już się powoli zacząć przygotowywać trzeba było zrobić rozeznanie w testach, a teraz zwracam się do Was o pomoc w wyborze tego jednego1Aktywana piana(najważniejsze żeby dobrze domywała kolejna ważna rzeczą długość "leżakowania" zapach nie gra aż tak ważnej roli) -ValetPRO pH Neutral Snow -Blink Active Foam Bubble Gum -Shiny Garage Fruit Snow Foam 2Szampon(najważniejsza jest piana i śliskość na samochodzie lubię widzieć co spłukuje obecnie używam DG901 i mam tu 2 konkurentów którzy wychodzą taniej) -Shiny Garage Strawberry Car Shamrock z tym ze nie 30 ml na 10l a 50ml -Mainz Passion Shampoo z tym ze stosowałbym go 10ml nie na 20l a na 10l 3Do mycia kółtaki oto zestaw -Mainz Oblivion(1;4) i a po tym Tuga Alu Teufel Special(zielona) Dzięki za pomoc i jeżeli znacie jakieś alternatywne środki mniej więcej w tych pieniądzach to śmiało walcie 1. Blink Active Foam Bubble Gum, po co Ci dlugie lezakowanie skoro zadziala np po 3 minutach i kolejny plynacy czas nic nie zmienia? 2. Zaden z wymienionych nie dorownuje DG901 pod katem piany, sprawdz sobie Preste 3. Nie uzywalem jeszcze Obliviona, ale sama Tuga na pewno bedzie ok. Kola masz jakos nawskowane czy mycie od 0 bez zadnych pomocy?
pawelpp Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 krd nad taką maską np. ile się męczyłeś ? Bo przejazdów przypuszczam nie zliczałeś. Jeans mocniejszy to sztruksem chyba dłużej by wyszło...
Moderator krd Opublikowano 19 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 W sumie nad wszystkimi panelami bez przetloczen walczylem 2 czy 3 dni. Oczywiscie mowa tu rowniez o pozniejszym wyprowadzeniu balaganu, ktory zostawil dzinsowy pad. Przejazdow roznie- czasami po 2 jeansem i pozniej sztuksem. Gdzieniegdzie tylko raz jeansem. Nad sama maska pamietam ze siedzialem kilka dobrych godzin.
Moderator psemo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 @krd Sprawdzałeś miernikiem ile mikronów zeszło po takich zabiegach?
Rekomendowane odpowiedzi