Administrator AreK Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ma ktoś jakieś doświadczenie ze sklepem "temachem"? Tak, wszystko ok. Polecam
pawelpp Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 A czy czasem kolega Arekkaz nie ma z tym sklepem coś wspólnego ? Bo kiedyś tez tam kupowałem i coś mi się z nickiem kojarzy...
bluemen Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam: - Megs ultimate polish - AB cherry glaze - AG srp - CG ez –creme - PB black hole - ale to chyba typowe glaze czy któryś z nich ma właściwości cleanera by go użyć po korekcie pastami FG400 i FF3000 w celu i dokładnego wymycia i przygotowania lakieru pod wosk?? Czy należałoby coś w tym celu dokupić i co??? ipe też mam ale wolałbym cos innego
/miodu/ Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam:- Megs ultimate polish - AB cherry glaze - AG srp - CG ez –creme - PB black hole - ale to chyba typowe glaze czy któryś z nich ma właściwości cleanera by go użyć po korekcie pastami FG400 i FF3000 w celu i dokładnego wymycia i przygotowania lakieru pod wosk?? Czy należałoby coś w tym celu dokupić i co??? ipe też mam ale wolałbym cos innego A Ultimate polish to nie cleaner?
ludwik93 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Megs UP to bardziej odżywka niż cleaner swego czasu jako cleanera używałem Swirlxa
dawid.zu Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam Megsa UP i kładę na niego zawsze colliego na zimę. Moim zdaniem leży bardzo dobrze i długo. Ludzie tutaj mi mówili że to cleaner i glaze w jednym. Prima amigo też ma glaze z resztą jak większość cleanerów
ktm950 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam:- Megs ultimate polish - AB cherry glaze - AG srp - CG ez –creme - PB black hole - ale to chyba typowe glaze czy któryś z nich ma właściwości cleanera by go użyć po korekcie pastami FG400 i FF3000 w celu i dokładnego wymycia i przygotowania lakieru pod wosk?? Czy należałoby coś w tym celu dokupić i co??? ipe też mam ale wolałbym cos innego Po korekcie to tylko mycie ludwikiem +APC w dużym stężeniu, nawet 2-3 razy jeśli chcesz dobrze wymyć lakier przed cleanerem. Meg's UP jest według mnie fajnym cleanero-glazem. Woski stosunkowo długo na nim leżą.
Vespa Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Serio z tym Ludwikiem? A jak cleanerem jest np. Achilles (bez właściwości glaze'a), to nie wystarczy mycie szamponem?
booohal Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jeżeli jestem płatnikiem VAT, a naprawy samochodu po stłuczce nie będę robił na FV to mimo tego i tak chyba dostanę tylko kwotę netto? W oświadczeniu z Uniqa wpisałem prawdę tzn. że jestem płatnikiem i że mogę odliczyć VAT. Wolałem żadnych przekrętów nie robić. Ale tak chociażby na przyszłość pytam.
Vespa Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jeżeli jestem płatnikiem VAT, a naprawy samochodu po stłuczce nie będę robił na FV to mimo tego i tak chyba dostanę tylko kwotę netto? W oświadczeniu z Uniqa wpisałem prawdę tzn. że jestem płatnikiem i że mogę odliczyć VAT. Wolałem żadnych przekrętów nie robić. Ale tak chociażby na przyszłość pytam. A z jakiej racji miałbyś dostać kwotę netto? Obojętnie, czy Cię potraktują jako osobę fizyczną, czy firmę...
dawid.zu Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Potwierdzam zawsze kwota brutto chyba z FV tyle zyskasz że puścisz sobie vat w koszty
ktm950 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Serio z tym Ludwikiem? A jak cleanerem jest np. Achilles (bez właściwości glaze'a), to nie wystarczy mycie szamponem? Jeśli masz Achilles'a to tym bardziej Achilles pięknie wypełnia, więc czystym cleanerem to on na pewno nie jest To raz. Jeśli ma być porządnie - to tylko płyn do garów + mocne apc (nawet coś pokroju tenzi supergreen). Szamponem nie wymyjesz pozostałości past. Zresztą możesz sam to sprawdzić i zobaczyć jak pięknie kropelkują pasty polerskie po myciu szamponem. Po porządnym myciu i osuszeniu łatwiej wyhaczyć ewentualne niedoróbki i zrobić poprawki niż później po kilku tygodniach jak już wszystko spłynie i odkryje np. piękne holosy
Vespa Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dobra rada, dzięki! Nielsen Cyclone (akurat mam) 1:5 + trochę ludwika będzie ok?
Moderator Eryczek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jeżeli jestem płatnikiem VAT, a naprawy samochodu po stłuczce nie będę robił na FV to mimo tego i tak chyba dostanę tylko kwotę netto? W oświadczeniu z Uniqa wpisałem prawdę tzn. że jestem płatnikiem i że mogę odliczyć VAT. Wolałem żadnych przekrętów nie robić. Ale tak chociażby na przyszłość pytam. A na naprawę (materiały, robocizna) będziesz miał jakieś rachunki (chociażby paragony)?
Adam_K Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zapytam Was o Ludwika. Jest polecany bo nie zawiera octu jak Pur i jest tańszy?
ktm950 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dobra rada, dzięki! Nielsen Cyclone (akurat mam) 1:5 + trochę ludwika będzie ok? Ludwika to śmiało daj ze 100 ml
cptolgierd Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Która z past scholli nadawała się jako szybkie odświeżenie jednoetapowe bez wykańczania (żadna korekta na 90%) S3,S17 czy s40 ?
Maciek1993 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Panowie czy macie tak że po nałożeniu NW po przejechaniu wycieraczką zostaje wam na szybie taka mgiełką ? Taki urok NW czy coś nie tak ?
kandy Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tak, to też tak mam i myślę, że jest to normalne zjawisko
Vaxh Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Normalne. Raczej po każdej NW zostaje na chwile mała mgiełka
Maciek1993 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ok , dzięki. Nieraz w mieście jest to trochę denerwujące..
Rekomendowane odpowiedzi