Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A czy czasem kolega Arekkaz nie ma z tym sklepem coś wspólnego ? Bo kiedyś tez tam kupowałem i coś mi się z nickiem kojarzy...

Opublikowano

Mam:

- Megs ultimate polish

- AB cherry glaze

- AG srp

- CG ez –creme

- PB black hole - ale to chyba typowe glaze

czy któryś z nich ma właściwości cleanera by go użyć po korekcie pastami FG400 i FF3000 w celu i dokładnego wymycia i przygotowania lakieru pod wosk??

Czy należałoby coś w tym celu dokupić i co??? ipe też mam ale wolałbym cos innego :)

Opublikowano
Mam:

- Megs ultimate polish

- AB cherry glaze

- AG srp

- CG ez –creme

czy któryś z nich ma właściwości cleanera by go użyć po korekcie pastami FG400 i FF3000 w celu i dokładnego wymycia i przygotowania lakieru pod wosk??

Czy należałoby coś w tym celu dokupić i co??? ipe też mam ale wolałbym cos innego :)

A Ultimate polish to nie cleaner?

Opublikowano

Megs UP to bardziej odżywka niż cleaner ;)

swego czasu jako cleanera używałem Swirlxa ;)

Opublikowano

Mam Megsa UP i kładę na niego zawsze colliego na zimę. Moim zdaniem leży bardzo dobrze i długo. Ludzie tutaj mi mówili że to cleaner i glaze w jednym. Prima amigo też ma glaze z resztą jak większość cleanerów

Opublikowano
Mam:

- Megs ultimate polish

- AB cherry glaze

- AG srp

- CG ez –creme

Po korekcie to tylko mycie ludwikiem +APC w dużym stężeniu, nawet 2-3 razy jeśli chcesz dobrze wymyć lakier przed cleanerem. Meg's UP jest według mnie fajnym cleanero-glazem. Woski stosunkowo długo na nim leżą.

Opublikowano

Serio z tym Ludwikiem? A jak cleanerem jest np. Achilles (bez właściwości glaze'a), to nie wystarczy mycie szamponem?

Opublikowano

Jeżeli jestem płatnikiem VAT, a naprawy samochodu po stłuczce nie będę robił na FV to mimo tego i tak chyba dostanę tylko kwotę netto? W oświadczeniu z Uniqa wpisałem prawdę tzn. że jestem płatnikiem i że mogę odliczyć VAT. Wolałem żadnych przekrętów nie robić. Ale tak chociażby na przyszłość pytam.

Opublikowano
Jeżeli jestem płatnikiem VAT, a naprawy samochodu po stłuczce nie będę robił na FV to mimo tego i tak chyba dostanę tylko kwotę netto? W oświadczeniu z Uniqa wpisałem prawdę tzn. że jestem płatnikiem i że mogę odliczyć VAT. Wolałem żadnych przekrętów nie robić. Ale tak chociażby na przyszłość pytam.

A z jakiej racji miałbyś dostać kwotę netto? Obojętnie, czy Cię potraktują jako osobę fizyczną, czy firmę...

Opublikowano
Serio z tym Ludwikiem? A jak cleanerem jest np. Achilles (bez właściwości glaze'a), to nie wystarczy mycie szamponem?

Jeśli masz Achilles'a to tym bardziej :mrgreen: Achilles pięknie wypełnia, więc czystym cleanerem to on na pewno nie jest :) To raz.

Jeśli ma być porządnie - to tylko płyn do garów + mocne apc (nawet coś pokroju tenzi supergreen). Szamponem nie wymyjesz pozostałości past. Zresztą możesz sam to sprawdzić i zobaczyć jak pięknie kropelkują pasty polerskie po myciu szamponem. :kox:

Po porządnym myciu i osuszeniu łatwiej wyhaczyć ewentualne niedoróbki i zrobić poprawki niż później po kilku tygodniach jak już wszystko spłynie i odkryje np. piękne holosy :)

• Moderator
Opublikowano

A na naprawę (materiały, robocizna) będziesz miał jakieś rachunki (chociażby paragony)?

Opublikowano

Która z past scholli nadawała się jako szybkie odświeżenie jednoetapowe bez wykańczania (żadna korekta na 90%) S3,S17 czy s40 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.