Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

jaki środek do konserwacji wnęk kół polecacie? Chciałbym zrobić w tej kolejności-> 1. szczotka bądź włosy murzyna na wiertarce 2. odtłuszczenie 3. App Rstop na ogniska korozji 4. Podkład epoksydowy na całość 5. ? i no właśnie jakim środkiem to zabezpieczyć, rozumiem, że środkiem na bazie kauczuku bądź innych. Konkretne produkty poproszę ;)

jaki środek do konserwacji wnęk kół polecacie? Chciałbym zrobić w tej kolejności-> 1. szczotka bądź włosy murzyna na wiertarce 2. odtłuszczenie 3. App Rstop na ogniska korozji 4. Podkład epoksydowy na całość 5. ? i no właśnie jakim środkiem to zabezpieczyć, rozumiem, że środkiem na bazie kauczuku bądź innych. Konkretne produkty poproszę ;)

Przerabiałem ostatnio to samo w swoim MB. Na ogniska korozji kładłem początkowo Fertan, później Cortanin z Organiki (okazał się dziwnie podobny do dużo droższego Fertana, taki sam zapach, kolor i konsystencja), jak mi się skończyło to własnie APP Rstop i na końcu miejscowo epoksyd. Do samej konserwacji użyłem APP B100 do podwozia i do wnęk kół APP U200.

Jaki pochłaniacz wilgoci do samochodu kupić?

Widziałem gdzieś taki opis jak sobie radzić... :kox:

1. Kup tanie skarpetki gdzieś na rynku

2. Kup żwirek silikonowy dla kota

3. Nasyp żwirek do jednej skarpety formując z niej parówkę

4. Zawiąż na supełek koniec skarpety

5. Drugą skarpetę nałóż od strony zawiązanego supełka, naciągnij i zawiąż supełek po przeciwnej stronie

6. Wrzuć pod siedzenie, do bagażnika.

Sam tego nie sprawdzałem, bo nie mam narazie problemów z wilgocią w samochodzie.

Jaki pochłaniacz wilgoci do samochodu kupić?

Widziałem gdzieś taki opis jak sobie radzić... :kox:

1. Kup tanie skarpetki gdzieś na rynku

2. Kup żwirek silikonowy dla kota

3. Nasyp żwirek do jednej skarpety formując z niej parówkę

4. Zawiąż na supełek koniec skarpety

5. Drugą skarpetę nałóż od strony zawiązanego supełka, naciągnij i zawiąż supełek po przeciwnej stronie

6. Wrzuć pod siedzenie, do bagażnika.

Sam tego nie sprawdzałem, bo nie mam narazie problemów z wilgocią w samochodzie.

Szczerze to myślałem o tym ;) ale czy żwirek silikonowy jest tak samo wydajny jak pochłaniacze?

szukam zamiennika ADBL MR Grey czy występuje coś takiego z tak delikatnym dotykiem :) ? chce na porównanie do tej pory nie znalazłem jeszcze takiej fibry podobnej do ADBL :o

Może fibra od Funky :?:

received_1175225785886005.jpgfree upload

20160924_113429.jpgfree upload

20160930_135001.jpgfree upload

Jak dla mnie jest świetna :-] Mega delikatna :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.