Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

[ref=#ff3366]Piotrek87[/ref] - ostatni weekend października ma być bardzo przyjemny: pogoda dobra, temp. w okolicy 10-12 stopni (prognoza z AW - wg mnie sprawdza się częściej, niż prognozy naszych rodzimych "pogodynek").

Nie jest znana firma ani gdzie to wyprodukowane i jest tanie wiec nigdy to nie wiadomo jak to bedzie jakosciowo i nie polecam samej wody tylko jednak dodaj szamponu chociaz chyba ze jest tak slaba ze mydliny juz blokuja jej dzialanoe;P

Ale rownie dobrze moze byc swietna:-)

Witam,

zostałem szczęśliwym właścicielem Golfa MK7 prosto z salonu w kolorze LimeStone. Jako, że samochód to moje "oczko w głowie" chciałbym porządnie o niego zadbać. Zastanawiam się nad nałożeniem na niego powłoki kwarcowej/ceramicznej/innej w firmie specjalizującej się takimi zabiegami. Co moglibyście polecić i gdzie warto pojechać założyć taką powłokę w okolicach Poznania/Głogowa ew. Wrocławia.

Drugim pytaniem jest pielęgnacja i czyszczenie wnętrza, czy zakup aplikatorów żółtych firmy Meguiars, oraz środków Natural Shine Protectant i All Purpose Cleaner z tej samej firmy będzie dobrym wyborem aby cieszyć się dłużej nowym, nie świecącym się jak przysłowie psie.. wnętrzem ?

Drugim pytaniem jest pielęgnacja i czyszczenie wnętrza, czy zakup aplikatorów żółtych firmy Meguiars, oraz środków Natural Shine Protectant i All Purpose Cleaner z tej samej firmy będzie dobrym wyborem aby cieszyć się dłużej nowym, nie świecącym się jak przysłowie psie.. wnętrzem ?

viewforum.php?f=16 Polecam poczytac i wyrobic sobie opinie:-) srodkow jest duzo o to tego na bank potrzebujesz mirofibr, pedzelkow do czyszcenia, megsy zote sa dobre ja wole zymolki lub bill hambery biale sa milsze w dotyku a megs raczej twarde- kwestia preferencji, a o srodkach lepeij doczytaj. Moge Ci ode mnie powiedziec ze apc bez pro od adbl dziala dobrze i ladnie pachnie:-) i ich qd do qnetrz sa fajne i tez niezle pachna i o.:-) poczytaj duzo o tym juz napisano.

Halo halo, dzien dobry ;).

Na poczatku chcialbym sie z wszystkimi serdecznie przywitac ;].

Forum czytam od dosc dawna ale dopiero za niedlugo stane sie posiadaczem auta po korekcie lakieru. Na lakier zostanie zaaplikowany wosk Fusso 12 month i tu zaczynaja sie moje pytania, na ktore nie do konca udalo mi sie znalesc odpowiedzi podczas czytania poprzednich watkow :(.

Wiem ze nie bede mogl uzywac aktywnej piany dostepnej na myjniach bezdotykowych bo znacznie skroca zywotnosc wosku. Bede musial zaopatrzyc sie w wlasny sprzet

A. Szampon z neutralnym Ph

B. Pianownice

Innemu koledze z forum polecaliscie szampon "piana Shiny Garage Cherry Snow Foam Neutral PH. 1l 32zl" dla mnie tez to bedzie dobry wybor?

A jaka pianownice polecacie?

"pianownica Epoca Tec one 1000 1l 75z" bedzie ok?

Pozostal jeszcze wybor rekawicy do mycia i recznika do wycierania. Jak byscie mogli cos polecic...

Jestem osoba ktora duzo jezdzi. Moj samochod musi byc non stop czysty (taka praca) dlatego zazwyczaj myje go co dwa dni. Oczywiscie wszystko zlezy od pogody... Ale o zaschnietym miesiecznym brudzie nie ma mowy :).

Fachowiec ktory zajmuje sie korekta zapiera sie ze jezeli bede stosowal sie do jego porad to wosk bedzie sie dlugo trzymal, samochod bedzie sie bardzo latwo mylo.

Zasugerowal abym sam spryskiwal auto z wlasnej pianownicy ( koniecznie piana o neutralnym Ph), poczekal kilka minut max 5 i dokladnie splukal wszystko sama woda. Po takim myciu nie wycierac samochodu.Zapiera sie ze auto bedzie czyste. Raz na jakis czas np co dwa tygodnie umyc dokladnie auto "na dwa wiadra", wytrzec do sucha.

Co o tym sadzicie? Wiem ze osoba ktora to robi jest fachowcem ale jednak wasza opinia jest dla mnie bardziej miarodajna :). Z gory dzieki za pomoc przy wyborze kosmetykow. Za rady i wskazowki :D.

Pozdrawiam Sezamek

Na start czemu nie nalozysz powloki kwarcowej? Skoro ju masz miec pelna korekte i jedzisz duzo to bylaby ona lepsza niz sam wosk a na powloke zawsze mozesz sobie wosk klasc:-)

Pianownica jak to pianownica nada sie kwestia proporcji piany, wiadomo neutral pH

Rekawica z welny lub mf na dwa wiadra. Wlna jest podobno lepsza ale trzeba ja czesac a to jest upierdilwe jak Ci sie akirat nie chce:-) jak juz to krotkowlosa a recznik do Fluffy firma wsio ryba byle Fluffy

No i przy takim podejsciu wosk bedzie sie trzymal ewentualnie kup gq do tego zeby spsikac autko co dwa tygodnie po myciu na dwa wiadra to jeszcze dluzej da rade wosk:-) ale ja bym zastanowil sie nad powloka po pelnej korekciejak samochod duzo jezdzi i nie jest wazne zeby swiecil sie jak auto wystawowe ale zeby efekt byl trwalszy a wosk mozna klas na powloki:-)

jak już jesteśmy przy temacie powłoki co polecacie trwałego? w firmie widziałem jedynie 4nano 9h bodajże dostępna tylko dla autoryzowanych serwisów, znajdę równie coś dobrego dla przeciętnego zjadacza chleba? :D nakładaliśmy 2-3 warstwy nano 9h hard, a na koniec szedł light ogólnodostępny :dontknow:

Witam

Mam problem: zaaplikowałem na szyby niewidzialne wycieraczki. Na stronę od kierowcy dałem 4nano clear vision. Na stronę od pasażera Rain-x repellent. Przygotowanie szyby było następujące: umycie płynem do szyb -> AG Car Glass Polish -> starcie AG CGP -> IPA i nałożenie NW. NW nakładałem wg instrukcji producenta czyli odpowiednie nałożenie, odczekanie i wytarcie. Wszystko nakładałem w pomieszczeniu pow. 10st C. Na szyby przez 24h nie kapnęła nawet kropelka deszczu. I dziś była okazja do przetestowania który preparat lepszy. Jazda przebiegała spokojnie. Tylko po 10-15 min wycieraczka po stronie 4nano zaczęła przerywać, przeskakiwać tak jakby powierzchnia była sucha (przez założeniem NW po włączeniu wycieraczek nawet na suchą szybę nie było takich objawów, wycieraczki pracowały bardzo ładnie). Po stronie Rain-x też jest zauważalne lekkie przeskakiwanie ale dużo mniejsze.

Tu pytanie: o co tu chodzi? Czemu tak się stało i jak się pozbyć tego przeskakiwania? Przetarłem palcami pióra i nie zauważyłem żadnych uszkodzeń mechanicznych ani brudu.

Raczej nie pozostanie Ci nic jak usunąć te preparaty z przedniej szyby i pozostawienie jej bez żadnych powłok to dość powszechny problem przeskakiwanie lub rozmazywanie piór wycieraczek. Ciężko określić przyczynę czy to pióra czy szyba bo sam sposób przygotowania i aplikacji był prawidłowy. Niektórzy nie mają żadnych problemów a niektórzy nagminne bez znaczenia co zastosowali oczywiście na odpowiednio przygotowaną powierzchnię...

Poszukaj na forum jest wątek o Twoim problemie

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

[ref]Znawca_Bigosu[/ref], Zobacz film instruktażowy K2 na youtube ;) Po zobaczeniu tego testu mi się już jej odechciało :lol:

[ref=#ff3366]Szacper[/ref], Aplikujesz ręcznie czy maszynowo :?: Ja ręcznie teraz akurat stosuję Pre Wax od CarChem i jestem zadowolony :good: Wcześniej miałem Paint Cleaner + ale jego gęsta konsystencja sprawiała, że zostawały białe plamki w miejscu odprysków :dontknow: CarChem jest bardziej rzadki przez co niema tego problemu :-]

Panowie, mam pytanie odnośnie czyszczenia ryflowanego aluminium w wozach strażackich. Czy APC Pro z ADBL nie uszkodzi jej? Blacha nie wypłowieje? Później na to mleczko do metalu Finish Kare? Czy jakieś inne pewne opcje?

[ref]druhh[/ref], Na filmiku z czarnym autem glinka zostwaila mazy tak jakby się rozwarstwiała czy coś :dontknow: Filmik produkcji k2 więc chyba "wiedzą" co robią... tytułu nie pamiętam ale coś w stylu "jak odświeżyć 16 letnie auto" czy jakoś tak ;)

viewtopic.php?f=35&t=19953&start=7365 o to ci chodzi ?

Być może za bardzo nasiąknięta. Kiedyś żółta VP też mi się zaczęła kleić do lakieru jak już za dużo wody z szamponem dostała. Poleżała, podeschła i była ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.